Tim Gilissen is een GM met toekomstvisie

30 mei 2016 |
Tim Gilissen is een GM met toekomstvisie

In het Noord-Limburgse Baarlo heeft Sandton Château de Raay met Tim Gilissen een kasteelheer aangetrokken met gevoel voor
rentmeesterschap. De roots van de nieuwe general manager, die in april jl. overstapte van Château Sint Gerlach in Houthem, liggen in landelijk gelegen Limburgse hotels. Eerder werkte hij onder andere bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek in Vaals. Gilissen wil de landgoedbeleving van Sandton Château De Raay op scherp zetten. De idyllische locatie omvat 13 hectare landgoed, met tuinen, waterpartijen en een bosperceel.

Landgoedbeleving onderdeel vergaderconcepten
Sandton Châtau De Raay vervlecht de landgoedbeleving, kunst en (kruiden)tuin in vergaderconcepten: een koffiebreak in de beeldentuin, een mini-excursie in de kruidenkas, de zelf geoogste lunch; op natuurverkenning met een lokale verhalenverteller, of een schermclinic – de gentlemen’s sport van weleer. Voor specifieke focustrainingen en teambuilding-activiteiten zijn de teken- of schilderworkshops uitermate geschikt. Die worden gegeven in Art Center de Raay, gevestigd in de Orangerie op het landgoed.

Inspirerende omgeving
Tim Gilissen: “Dit is een geweldig inspirerende omgeving, juist ook voor zakelijke gasten. Wij hebben verhalen te vertellen en kunnen een scala aan ervaringen bieden. Er is niet zomaar een label te plakken op deze locatie. Het is een historische plek met een tot de verbeelding sprekende geschiedenis. De eigenaar van het vastgoed heeft kunst een belangrijke plek gegeven in en rond het hotel en we oogsten eigen groentes en kruiden van het landgoed voor het restaurant en de banqueting. Vanuit mijn achtergrond op F&B-gebied deel ik de passie voor pure smaken met chef-kok Dylan van Hirtum. De ingrediënten voor zijn streekgerechten komen veelal direct van het land en uit zijn jarenlang zorgvuldig opgebouwde kruidentuin. Wij willen ook onze zakelijke gasten nadrukkelijker betrekken bij onze keukenprincipes. Niet alleen als aardige afleiding, maar met een bewustwordingselement. Hun zintuigen prikkelen door te laten waarnemen, proberen, proeven. Daarom bieden we bijvoorbeeld als onderdeel van een meeting-pakket de mogelijkheid om lunch of diner samen te stellen met zelfgezochte en geplukte ingrediënten uit de tuin. Daar wordt enorm enthousiast op gereageerd.”

Kasteelhotel met kunst
Van het oorspronkelijke nonnenklooster, dat het kasteel uit 1256 verbindt met de voormalige kapel en bijgebouwen, is in 2004 een uniek hotelproject gerealiseerd met exclusieve banqueting- en vergaderfaciliteiten en een gastronomisch restaurant in de wintertuin. Persoonlijke aandacht en oog voor detail kenmerken het karakter van Château De Raay, dat 50 luxe hotelkamers telt, elk verschillend en voorzien van kunst. Vier kamers zijn volledig door kunstenaars ingericht. De nieuwste aanwinst is een kamer van de hand van de bekende Limburgse kunstenares Elly Munten.

Over Sandton Hotels
Sandton Hotels, opgericht in 2004, telt momenteel 11 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. Een aantal van de hotels in de collectie zal in de komende periode worden omgevormd tot het luxere hotelmerk Pillows Hotels. In het vierde kwartaal van 2016 zullen om te beginnen de huidige Sandton hotels in Amsterdam, Zwolle, Brussel, Gent en Cagnes-sur-Mer (Frankrijk) verder gaan als Pillows Hotels. Het voormalige Sandton De Filosoof aan het Amsterdamse Vondelpark ondergaat momenteel een ingrijpende vernieuwing en zal als luxury hotel Pillows Amsterdam Vondelpark worden gepositioneerd. Een aantal andere Sandton hotels , waaronder Sandton Château De Raay, zal in 2017 de transitie maken naar Pillows. De groep zal naar verwachting vanaf 2018 het aantal hotellocaties uitbreiden.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Jan Luyken Hotel geopend

Vandaag opent Jan Luyken Hotel, een eigenzinnig viersterren boutique hotel in een aantal oude herenhuizen in het hart van het Museumkwartier. Gelegen op steenworpafstand van de P.C.Hooftstraat, het Museumplein, het Concertgebouw en het Vondelpark is Jan Luyken een fijne uitvalsbasis voor gasten die ...

Hotel & Recht
De rol van knowhow in een franchiseketen wordt bedreigd

De licentie van intellectuele eigendomsrechten, waaronder de formule, en de overdracht van knowhow vormt een belangrijk element van een franchiseovereenkomst naast uniformiteit, kwaliteit en controle daarvan door de franchisegever. De franchisegever verstrekt doorgaans operationele, commerciële ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Interview Ewout Hoogendoorn
De visie van John Fentener van Vlissingen

Met een omzet van 27,5 miljard dollar - inclusief 10,9 miljard dollar partneromzet in 2019 - is BCD Travel een van de grootste zakenreisorganisaties ter wereld. Oprichter John Fentener van Vlissingen loodst zijn multinational door de storm van de coronacrisis heen. In gesprek met Ewout Hoogendoorn d ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: