Top 10 wintersportbestemmingen

14 april 2015
Top 10 wintersportbestemmingen

De sneeuw begint te smelten en de ski’s gaan weer de berging in. Het officiële wintersportseizoen is afgelopen, maar welke plaats
was dit seizoen ‘the place to ski’ voor de sneeuw iefhebbende Nederlanders? Hotels.com onderzocht de populairste wintersportbestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens van het afgelopen seizoen.

~Foto: Hotel Matthiol in het Zwitserse Zermatt~

*Europa populair*
Met de latten in de dakkoffer is Nederland massaal naar Europese skigebieden gereden. Andere bestemmingen wonnen het afgelopen seizoen niet van de Oostenrijkse Alpen, die maar liefst zeven plaatsen in de top 10 bemachtigden. Zwitserland en Frankrijk behoorden ook tot de populaire bestemmingen.

*Oostenrijk topfavoriet*
De bergen van Sölden (Oostenrijk) kwamen met hun hagelwitte pistes en warme glühwein als grote winnaar uit de bus. Het populaire après-ski gebied Sankt Anton (Oostenrijk) vertegenwoordigde de tweede plaats, maar ook in Gerlos (Oostenrijk) hebben we afgelopen seizoen massaal genoten van het wintersport zonnetje. Zwitserland komt met Zermatt op plek vijf om de hoek kijken en Frankrijk vormde afgelopen seizoen pas de tiende keus voor wintersportend Nederland. De Zwitserse kaasfondue en het uitzicht op de Franse Mont Blanc waren dus blijkbaar niet doorslaggevend bij het uitzoeken van de wintersportbestemming.

*Top 10 wintersportbestemmingen, gebaseerd op Nederlandse zoekgegevens tussen september 2014 en maart 2015*

1. Sölden, Oostenrijk
2. Sankt Anton am Arlberg, Oostenrijk
3. Gerlos, Oostenrijk
4. Ischgl, Oostenrijk
5. Zermatt, Zwitserland
6. Mayrhofen, Oostenrijk
7. Kitzbuehel, Oostenrijk
8. Flachau, Oostenrijk
9. Grindelwald, Zwitserland
10. Chamonix Mont Blanc, Frankrijk

~Christel Tuin~

Overig nieuws