Hogere hotelprijzen door Tour de France

30 juli 2014
Hogere hotelprijzen door Tour de France

Volgens hotelzoekmachine "trivago.nl":http://www.trivago.nl, zijn hotelprijzen in Toursteden sterk gestegen gedurende de verschillende etappes van de Tour de France 2014. Bij de start van volgend jaar in Utrecht, is een soortgelijke
stijging zeer waarschijnlijk. Omdat de Tour op zowel dag een als dag twee start vanaf Utrecht, kan de stad op veel bezoekers rekenen die meer dan een dag blijven.

*Toursteden stijgen gemiddeld met 37%*
Tijdens de etappes van de Tour de France reizen vele toeristen, organisatoren en journalisten mee met de ronde van Frankrijk. Deze enorme mensenmassa moet uiteraard worden ondergebracht met tot gevolg dat de hotelprijzen stijgen zodra de Tour voorbij komt. Normaal gesproken zouden reizigers in de etappesteden van de Tour gemiddeld €107 hebben afgerekend voor een hotelovernachting in een standaardkamer voor twee personen. Op de dagen dat de Tour langskomt stijgt deze prijs naar gemiddeld €143 per kamer per nacht. Een stijging van gemiddeld 37%.

"*MEER LEZEN OVER HOTELPRIJZEN? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=hotelprijzen&x=zoeken

*Utrecht 2015*
De start van de Tour de France, Grand Départ, staat bekend als een drukbezocht evenement. De start van 2014 in Leeds was dit jaar goed voor een stijging van hotelprijzen van 97%. In de stad van de eerste aankomst, Harrogate, schoten prijzen met 80% omhoog. Volgend jaar zullen de eerste twee Touretappes in Utrecht starten. Dag een betreft een ronde van 13 kilometer door de stad en op dag twee start de Tour wederom in Utrecht. Dit brengt de stad in de bijzondere positie om de bezoekers van de Tour de France twee dagen lang onder te brengen. Naar alle waarschijnlijkheid gaan de Utrechtse hotels hiervan profiteren.

*Nu al minder hotels online*
De Grand Départ van 2015 is nu al zichtbaar in het online hotelaanbod. Er zijn een jaar van tevoren al minder hotels te vinden dan gebruikelijk. Van een schaarste kan nu nog niet gesproken worden.

Overig nieuws