Uiensoep met blauwschimmelkaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Uiensoep met blauwschimmelkaas

Ingrediënten (4 personen)

6 sneetjes Allinson- of volkorenbrood
2 eetlepels olijfolie
4 rode uien, grof gesnipperd
1 1/4 liter vlees- of kruidenbouillon
1-2 eetlepels rode pesto
1 eetlepel (verse) tijm
versgemalen zwarte peper
75 gram blauwschimmelkaas
75 gram geraspte jongbelegen kaas

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Voeg de bouillon toe en roer de pesto met tijm en naar smaak zout en peper erdoor. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep circa 20 minuten heel zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door. Snijd de blauwschimmelkaas in vier plakjes. Leg in vier grote, ovenvaste soepkommen elk twee driehoekjes brood. Schep de uiensoep erop. Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen, strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.

Overig nieuws