VANE Restaurant & Skybar opent met Casimir Evens en Tess Posthumus

3 juli 2017 | Thijs Jacobs

Het nieuwste fine dining restaurant met skybar in het centrum van Eindhoven gaat VANE Restaurant & Skybar heten. Gelegen op de bovenste twee etages van de Groene Toren en met een panoramisch uitzicht over de binnenstad, opent de culinaire hotspot in september haar deuren. De keuken wordt geleid door topkok en terugkerende Eindhovenaar Casimir Evens. De cocktails in de skybar komen uit de shaker van internationaal gerenommeerde bartender Tess Posthumus.

VANE Restaurant

VANE Restaurant & Skybar bevindt zich op de bovenste verdieping van de Groene Toren in Eindhoven die in totaal veertien verdiepingen telt. Daarmee is VANE het hoogst gelegen restaurant van Eindhoven. Topkok Casimir Evens, eerder werkzaam als Chef de Cuisine van De Pastorale in België, kookt er op hoge hoogte de sterren van de hemel en laat zich graag inspireren door ingrediënten en specerijen uit alle windstreken. Hiermee creëert hij de heerlijkste frisse en verfijnde gerechten. De windstreken uit de gerechten zijn ook terug te vinden in de naam van het restaurant. VANE is afgeleid van het Nederlands vertaalde woord windvaan, wat synoniem staat voor hoogte, windstreken, trots en een herkenningspunt van de omgeving.

“Om terug te zijn in Eindhoven en op deze unieke locatie dit restaurant neer te mogen zetten, is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf september de eerste gasten te kunnen verwelkomen", aldus Casimir Evens.

 

VANE Skybar

Op de veertiende verdieping ervaart men in de skybar en op het dakterras van VANE een kosmopolitisch uitzicht over de binnenstad van Eindhoven. Hier worden onder toeziend oog van Tess Posthumus, verkozen tot ’s werelds beste vrouwelijke bartender in 2015, de beste cocktails van Eindhoven gecomponeerd en geserveerd. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de trainingen van het barpersoneel op zich nemen.

“Om na Amsterdam ook in Eindhoven aan de slag te gaan, vind ik fantastisch. Hiermee krijgt Eindhoven echt een bar op hoog niveau waar we internationaal gezien trots op kunnen zijn!", vertelt Tess Posthumus enthousiast.

 

NH Collection in de Groene Toren

VANE Restaurant & Skybar is een onderdeel van het in de Groene Toren gevestigde nieuwe NH Collection Eindhoven Centre op Vestdijk 5 en maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder succesvol het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels.

Daarnaast is gastronomie een van de speerpunten van NH Collection. Nederland telt nu drie NH Collection hotels, alle drie gelegen in Amsterdam. In Eindhoven komt het eerste NH Collection hotel van Nederland buiten de hoofdstad en zal 132 kamers tellen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: