Vault Bar onthult cocktailgeheimen

14 juni 2016 | Thijs Jacobs

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam onthult zijn waardevolle schatten: verrassende cocktails die alle zintuigen prikkelen. De originele cocktailcreaties van het gerenommeerde Portugese bartender duo Wilson (r) en Tiago (l), beide afkomstig van Conrad Algarve, ontlenen hun karakter aan een eigenzinnige combinatie van ingrediënten, smaken, vorm en presentatie. “Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt”, aldus de gelauwerde Wilson Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf. Met hun creatieve aanpak en presentatie geven de mixologisten een extra dimensie aan de legendarische True Waldorf Service en een dynamisch accent aan de intieme sfeer van de voormalige bankkluis.

Vroegere functie

Het barconcept is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De (tien) cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie... Een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje. 

Het uitgangspunt van barmanager Wilson is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. Zo gevarieerd als ze zijn, kenmerken alle cocktails zich door een uitgebalanceerde mix van ingrediënten.

De Vault Bar onderscheidt zich door de harmonieuze ambiance. Je kunt er comfortabel zitten in luxueuze fauteuils, of gezellig hangen om de bartafel. Details bepalen de sfeer; van de persoonlijke service en aandacht tot aan de geserveerde snacks en borrelhappen uit de keuken van Executive Chef Sidney Schutte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Conservatorium hotel culinair wereldpodium

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executiv...

Hotelbouwplannen Internationaal
Locke opent tweede hotel in Londen

In maart van dit jaar opent het baanbrekende horecamerk Locke zijn tweede hotel in de Britse hoofdstad hoofdstad aan de Theems bij de Millennium Bridge. De 113-kamer tellende Locke in Broken Wharf ligt op enkele minuten van zowel Cannon Street als Blackfriars. Locke biedt gasten een onderscheiden...

Amsterdam Events
Hotels dopen Nationale Secretaressedag om tot ‘Thank You Assistant Day’

Hopeloos ouderwets: dat vond een aantal general managers en partners van prominente hotels in Nederland de ‘Nationale Secretaressedag’. De benaming doet vrouwelijk aan, betrekt lang niet iedereen die op die dag bedankt zou moeten worden en is ook nog eens verre van internationaal. Daa...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Zoku onthult baanbrekend nieuw Loft ontwerp

Zoku, de Amsterdamse pionier van de home/office hybride filosofie, lanceert een nieuw modulair Loftontwerp. Geïnspireerd door het huidige prijswinnende Loftontwerp, bestaat het nieuwe modulaire ontwerp uit losse elementen die de unieke Loft geschikt maakt voor een veel breder scala aan lay-outs...

Awards
Most Wanted Award 2020 voor Hotel Banks Mansion

Hotel Banks Mansion in Amsterdam, onderdeel van Carlton Hotel Collection, heeft onlangs een Loved by Guests: Most Wanted Award 2020 met een score van 9.6 in ontvangst mogen nemen. De awards worden jaarlijks op basis van geverifieerde gastenboordelingen uitgereikt door Hotels.com. Het hotel, geleg...

Toerisme
Bijna de helft van de Nederlanders gaat voor all-inclusive deze voorjaarsvakantie

Het aantal Nederlanders dat dit voorjaar voor een all inclusive-vakantie kiest, is gestegen: 48% van de vakantiegangers verkiest dit verzorgingstype boven logies en ontbijt (24%). In 2019 was dat nog 43% van de Nederlanders, blijkt uit cijfers van dé VakantieDiscounter. Ook hotels zijn n&o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: