Verder herstel van de Europese hotelmarkt

2 maart 2016
Verder herstel van de Europese hotelmarkt

De Europese hotelmarkt liet een verder herstel zien in 2015. Hotels in vele steden behaalden een recordomzet, zo staat te lezen in de
2016 European Hotel Valuation Index (HVI). Vooral voor hotels in Oost-Europa was 2015 een uitstekend jaar. Zij zagen een waardestijging van 5 procent. Hotels in het noorden en zuiden van Europa zagen de hoogste groei in 'value per room'.

*Madrid*
Wederom was Madrid de stad met de hoogste groei: 14 procent. Madrid heeft bovendien de potentie om verder door te groeien, maar de RevPAR is nog steeds beduidend lager dan tijdens de piekperiode. Het aanbod van hotels is niet significant veranderd in Madrid, maar een stijging van het aan tal gasten van 10 procent heeft de rates omhooggestuwd.

*Dublin*
Op de tweede plaats zien we Dublin, met een stijging van 13 procent en een grote interesse van investeerders. Er zijn niet veel mogelijkheden meer voor hotelontwikkeling en de bezoekersaantallen stijgen. Birmingham zag een stijging van 12,9 procent, Athene een stijging van 12,6 procent. Manchester zien we terug op de vijfde plaats met een stijging van 11,6 procent.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws