Vijf nieuwe Pentahotels in België

4 april 2013
Vijf nieuwe Pentahotels in België

De Chinese zakenfamilie Cheng uit Hongkong heeft via diens investeringsmaatschappij CTF Development in Frankfurt vijf hotels in België overgenomen. De hotels zullen worden gerebrand als Pentahotels. Van de hotelketen
is de familie Cheng tevens eigenaar. Momenteel zijn er wereldwijd 16 Pentahotels operationeel in China, Duitsland, Groot-Brittannië en Oostenrijk.

*Portefeuille*
Het bedrag dat met de overname is gemoeid is niet vrijgegeven. Het gaat om de hotels Mercure Brussels Center Louise, Alliance Hotel Brussels Airport, Mercure Liège Centre, Alliance Hotel Brussels Expo en het Mercure Leuven Center. Samen zijn de hotelpanden goed voor 573 kamers.

*Belangen*
Sonia Cheng geeft leiding aan de hospitality-tak van New World Development. Dit Chinese conglomeraat is opgericht door haar grootvader Yu-tung Cheng. In 2001 nam New World Order de van origine Europese hotelketen Pentahotels over. Naast Pentahotels heeft de familie Cheng nog belangen in een dertigtal hotels wereldwijd via dochterbedrijf New World Hospitality.

~Frank Lindner~

Overig nieuws