Vijf redenen om contant geld slim te gebruiken en niet te weren!

12 september 2018 | redactie

Het aantal contante betalingen neemt af, maar beslaat nog steeds 45% van alle transacties. Dus wat gaan we eraan doen? Weren we klanten die hun voorkeur geven aan contant betalen, noodgedwongen of niet, of bezien we contant geld als kans en maken we er wat moois van? Wij geven u 5 redenen waarom u contant geld niet moet weren, maar slim moet gebruiken.

Voordelen contant geld

Lang niet alle consumenten gaan mee in de trend om te pinnen in plaats van met cash te betalen.

Kinderen, lager opgeleiden en 65-plussers geven nog altijd de voorkeur aan contant betalen. Maar wat dacht u van mensen met een beperkt budget? Zij krijgen het advies om elke week een vast bedrag te pinnen en vervolgens met contant geld hun betalingen te verrichten. Op deze manier houden ze controle op hun uitgaven. Genoeg doelgroepen dus die contant blijven betalen en interessant zijn voor retailers en horecaondernemingen.

Vijf voordelen van contant geld:

  1. Klantvriendelijk
  2. Meer omzet
  3. Anoniem geld
  4. Advies vanuit de overheid
  5. Betrouwbaar

 

Nadelen contant geld

Maar eerlijk is eerlijk, contant geld heeft ook nadelen. Dat is ook een van de redenen waarom retailers er graag voor zouden kiezen om zo min mogelijk contante betalingen aan te nemen.

Vijf nadelen van contant geld:

  1. Interne fraude
  2. Diefstal
  3. Geld moet geteld worden
  4. Kasverschillen
  5. Geld is vies

 

Slim omgaan met contant geld

Als we de opsommingen bekijken, zouden we eigenlijk kunnen concluderen dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen van contant geld. En als we de nadelen nu eens kunnen pareren door slim en beter om te gaan met contant geld?

De oplossing is een automatisch kassasysteem. Zo’n systeem werkt net als een parkeerautomaat; de klant werpt contant geld in het systeem en het systeem geeft wisselgeld terug.

Dit heeft de volgende voordelen:

  1. Geen 'open geld' meer
  2. Veilig in de kluis
  3. Niet meer tellen
  4. Geen kasverschillen meer
  5. Hygiënisch

 

Referentie

Inmiddels werken vele horecaondernemers en hotels met een automatisch geldverwerkingssysteem. Martijn van der Valk van Hotel Kasteel Bloemendal vertelt: ‘Dankzij het systeem hebben we het aantal controlemomenten van het cash geld kunnen terugbrengen. Wat ook tijdwinst oplevert: onze medewerkers kunnen in 30 seconden wisselen bij het systeem. Daarnaast zorgt het systeem voor meer vertrouwen en transparantie; het systeem is foutloos!’

Dus als we alle voordelen van contant geld wegstrepen tegen de nadelen en daarbij weer de voordelen optellen van het gebruik van contant geld in combinatie met een automatisch kassasysteem, dan komen we uit op een verhoging van de omzet én een verhoging van de klantvriendelijkheid! Dus waar wacht u nog op?!

Download hier onze whitepaper ‘Vijf redenen om contant geld slim te gebruiken en niet te weren!’ en lees de uitleg van onze 5 voor- en nadelen en de oplossing.

Cikam, 036-5397200, info@cikam.nl, www.cikam.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
World Trade Center Association kiest voor Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

World Trade Center Association (HQ New York) kiest ervoor om zijn dienstverlening onder te brengen in het Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp aan het Centraal Station in Antwerpen. Door de samenwerking en de co-branding met dit wereldmerk verandert de naam van het hotel officieel in: Lindner...

Amsterdam Van der Valk
Waxsalon in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

In oktober opent Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 de deuren. Dit gloednieuwe hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad. Hier vindt u alles onder één dak, waaronder een zeer complete wellness met een waxsalon van Delete ...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

Events Hoteltech
Wat gebeurt er in het brein van de hotelier?

Tijdens HotelTech 2018, op maandag 19 november in Bunnik, is Margriet Sitskoorn keynote spreker. Zij spreekt over de invloed van leiderschap op het brein en dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw hoteliersbrien. Voor hotelmanagers is HotelTech een event dat je niet wilt missen. Bovendien is regist...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: