Vijf redenen om contant geld slim te gebruiken en niet te weren!

12 september 2018 | redactie

Het aantal contante betalingen neemt af, maar beslaat nog steeds 45% van alle transacties. Dus wat gaan we eraan doen? Weren we klanten die hun voorkeur geven aan contant betalen, noodgedwongen of niet, of bezien we contant geld als kans en maken we er wat moois van? Wij geven u 5 redenen waarom u contant geld niet moet weren, maar slim moet gebruiken.

Voordelen contant geld

Lang niet alle consumenten gaan mee in de trend om te pinnen in plaats van met cash te betalen.

Kinderen, lager opgeleiden en 65-plussers geven nog altijd de voorkeur aan contant betalen. Maar wat dacht u van mensen met een beperkt budget? Zij krijgen het advies om elke week een vast bedrag te pinnen en vervolgens met contant geld hun betalingen te verrichten. Op deze manier houden ze controle op hun uitgaven. Genoeg doelgroepen dus die contant blijven betalen en interessant zijn voor retailers en horecaondernemingen.

Vijf voordelen van contant geld:

  1. Klantvriendelijk
  2. Meer omzet
  3. Anoniem geld
  4. Advies vanuit de overheid
  5. Betrouwbaar

 

Nadelen contant geld

Maar eerlijk is eerlijk, contant geld heeft ook nadelen. Dat is ook een van de redenen waarom retailers er graag voor zouden kiezen om zo min mogelijk contante betalingen aan te nemen.

Vijf nadelen van contant geld:

  1. Interne fraude
  2. Diefstal
  3. Geld moet geteld worden
  4. Kasverschillen
  5. Geld is vies

 

Slim omgaan met contant geld

Als we de opsommingen bekijken, zouden we eigenlijk kunnen concluderen dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen van contant geld. En als we de nadelen nu eens kunnen pareren door slim en beter om te gaan met contant geld?

De oplossing is een automatisch kassasysteem. Zo’n systeem werkt net als een parkeerautomaat; de klant werpt contant geld in het systeem en het systeem geeft wisselgeld terug.

Dit heeft de volgende voordelen:

  1. Geen 'open geld' meer
  2. Veilig in de kluis
  3. Niet meer tellen
  4. Geen kasverschillen meer
  5. Hygiënisch

 

Referentie

Inmiddels werken vele horecaondernemers en hotels met een automatisch geldverwerkingssysteem. Martijn van der Valk van Hotel Kasteel Bloemendal vertelt: ‘Dankzij het systeem hebben we het aantal controlemomenten van het cash geld kunnen terugbrengen. Wat ook tijdwinst oplevert: onze medewerkers kunnen in 30 seconden wisselen bij het systeem. Daarnaast zorgt het systeem voor meer vertrouwen en transparantie; het systeem is foutloos!’

Dus als we alle voordelen van contant geld wegstrepen tegen de nadelen en daarbij weer de voordelen optellen van het gebruik van contant geld in combinatie met een automatisch kassasysteem, dan komen we uit op een verhoging van de omzet én een verhoging van de klantvriendelijkheid! Dus waar wacht u nog op?!

Download hier onze whitepaper ‘Vijf redenen om contant geld slim te gebruiken en niet te weren!’ en lees de uitleg van onze 5 voor- en nadelen en de oplossing.

Cikam, 036-5397200, info@cikam.nl, www.cikam.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Vondel Hotels opent Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam

Vondel Hotels opent vandaag officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment. Na een intensieve verbouwing van meer dan 2 jaar, waarbij de originele...

Accor Personalia
Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van d...

Personalia Marriott
Marriott International benoemt Liam Brown tot President en Managing Director Europa

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) heeft vandaag aangekondigd dat Liam Brown, President, Select Brands en Owner en Franchise Services, Noord-Amerika, de rol van President en Managing Director van Europa op zich zal nemen, een divisie binnen Marriott International die het Verenigd Koninkrijk,...

Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi...

Opening Internationaal
Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van h...

Interview Longread
Rondetafelgesprek: Maakt een merk een hotel meer waard?

To brand or not to brand? Dat is de vraag voor veel hoteliers. Investeerders zien graag een herkenbaar merk op de gevel, maar de gast kent soms meer waarde toe aan een foto op Instagram. Wat betekent een alom gerespecteerde merknaam nog voor de waarde van een hotel? Vier hoteliers delen hun uiteenlo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: