Vincent Hotel Group krijgt kapitaalinjectie

3 september 2012
Vincent Hotel Group krijgt kapitaalinjectie

The Vincent Hotel Group heeft twee nieuwe investeerders aan boord gehaald. Het gaat om de Britse partijen Metric Capital Partners en Hutton Collins Partners.

Samen zullen 'de Britten' goed zijn voor een investering van enkele tientallen miljoenen euro's. Een welkome aanvulling op de aanstaande en toekomstige ontwikkelingen bij het hotelbedrijf. In de reeds bekende projecten wordt rond de 120 miljoen euro geïnvesteerd.

*Snel groeien*
“De investering van Metric en Hutton Collins bestaat deels uit equity en deels uit een als equity gestructureerde lening. Deze structuur stelt TVHG in staat om snel verder te groeien op de korte en lange termijn. De nieuwe budgethotels zijn een geweldige impuls voor de Nederlandse hotelindustrie en vullen een gat in het huidige Nederlandse hotelaanbod”, zo stelt Dirk Bakker, partner en hotelspecialist bij Colliers International, die TVHG adviseerde bij deze financieringstransactie.

Ook Invast Hotels heeft private equity investeerders Metric Capital Partners en Hutton Collins Partners ondersteund bij het nemen van hun investeringsbeslissing om deel te nemen in The Vincent Hotel Group. Invast Hotels verzorgde de market intelligence en market due dilligence voor het besluit.

*Projecten*
TVHG werkt samen met Interstate Hotels & Resorts onder de naam Dutch Hotel Partners (DHP) aan een twintigtal nieuwe select service hotels in de grote(re) steden van Nederland. Vier hotels zijn er inmiddels operationeel, vier gaan er nog dit jaar open. Laatste loot is het "Holiday Inn Express Utrecht - Papendorp":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/holiday-inn-express-utrecht-open-17092/ dat vorige week opende. Nieuwe projecten zullen allemaal internationale branding krijgen. Hiertoe zijn overeenkomsten gesloten voor Holiday Inn Express, Aloft, Courtyard by Marriott, Hampton by Hilton en Ibis Styles.

*Buitenland?*
De investeringen van de nieuwe partners uit Groot-Brittannië zal worden ingezet om sneller en gemakkelijker te kunnen groeien. Behalve de projecten in Nederland is het ontginnen van buitenlandse markten (België en Frankrijk worden genoemd) een logische vervolgstap. Bart van de Kamp, CEO van TVHG zei: “We zijn ontzettend blij met Metric en Hutton Collins als partners. Niet alleen hun financiële kracht, maar ook hun expertise was iets wat we nodig hadden voor verdere expansie, niet alleen in Nederland, maar ook in België, Luxemburg en Frankrijk”.

*Hospitality Management*
Lees in de septembereditie van Hospitality Management alles over DHP. De redactie sprak exclusief met Bob Engeringh (Interstate) en Lodewijk van der Meulen (TVHG) over de kansen op de markt voor select service hotels en de snelheid waarmee DHP zich ontwikkelt. In crisistijd...

~Frank Lindner~

Overig nieuws