Vondel Hotels voegt Hotel Pontsteiger in Amsterdam toe aan collectie

5 juni 2018 | David Bakker

 Vondel Hotels breidt haar collectie dit jaar nog verder uit met Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. Hotel Pontsteiger is gevestigd op de begane grond van het nieuwe state-of-the-art gebouw ‘Pontsteiger’ aan het IJ, waar ook luxe appartementen in komen. Het boutiquehotel telt 25 kamers. Verder is het hotel voorzien van 10 eigen parkeerplekken, horecavoorziening ‘Café Pontsteiger’, met groot zonnig terras aan het water en aanlegsteiger met plek voor een boot. Eind 2018 openen Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger hun deuren. 

Het 90 meter hoge gebouw ‘Pontsteiger’ is het nieuwe ijkpunt aan de oevers van het IJ en heeft een stoere en robuuste uitstraling. De entree tot Pontsteiger is een royale pier van 30 meter breed, die begint bij de Tasmankade. Hier zal straks ook de nieuwe aanlegplek voor de veerpont naar Noord komen. Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger zullen zich vestigen in een klein gedeelte van ‘Pontsteiger’ op de benedenverdieping. Vondel Hotels heeft binnenhuisarchitect Nicemakers aangesteld voor het interieur van het hotel en restaurant en Buro van Stigt voor de bouwkundige ontwikkeling.

Eye catcher

Arjen van den Hof, vertelt trots: “Opnieuw mogen wij een hotel aan onze collectie toevoegen, dat geeft ontzettend veel voldoening. Samen met alle verantwoordelijke partijen ben ik ervan overtuigd dat het een succes gaat worden. Hotel Pontsteiger heeft een fantastische ligging. Het gebouw is een ware eyecatcher. Al onze hotels zijn gevestigd in unieke panden met een verhaal, Pontsteiger past dan ook goed bij onze collectie. Wij kunnen niet wachten om Hotel Pontsteiger en Café Pontsteiger te openen en onze gasten én de buurt te verwelkomen!”.

Nedstede eigenaar Michael van de Kuit reageert enthousiast: “Vanuit onze visie ontwikkelen we vastgoedconcepten waarin de ruimte gecreëerd wordt voor ondernemers om uit te blinken en boven de massa uit te stijgen. Arjen van den Hof is typisch zo’n ondernemer waarmee wij de samenwerking zoeken. Hij weet met zijn hotels die ruimte te benutten, karakter te creëren en 24/7 gastvrijheid inhoud te geven. Ook zal Café Pontsteiger een mooie toevoeging worden op het brede spectrum van Amsterdamse horeca”

Vondel Hotels groeit

Naast de bekendmaking van de komst van Hotel Pontsteiger, heeft Vondel Hotels de komende tijd nog meer hotel- en restaurantopeningen op de planning staan. Zo zal in juli 2018 het eerste hotel en restaurant buiten Amsterdam worden geopend, Hotel Monastère Maastricht en Café Louis in Maastricht. En openen dit jaar achtereenvolgend Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam en Hotel Mercier en Café Ons Huis in de Rozenstraat in Amsterdam. De komende jaren komt er een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij en neemt Vondel Hotels intrek in Utrecht en Leiden.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: