Wat is de beste hotelbar van Amsterdam?

30 januari 2017 | Thijs Jacobs

Er kan weer gestemd worden voor de beste hotelbar van Amsterdam. Voor de vijfde keer wordt de Red & Grey Best Hotel Bar Award georganiseerd. Tijdens afgelopen Hotelnacht werden in het Amstel Hotel de nominaties bekendgemaakt. Dit jaar zijn er in totaal 9 hotelbars genomineerd voor 3 verschillende categorieën: de beste klassieke bar, de beste nieuwkomer en de overall beste hotelbar.

?

Een onafhankelijke jury bezoekt de verschillende hotelbars en kijkt hierbij onder meer naar het interieur, de sfeer, het publiek, de service en het menu. Net als vorig jaar kan er ook gestemd worden voor de publieksfavoriet. Tot 31 maart kan er worden gestemd via www.besthotelbar.com. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt.?

Minder hoogdrempelig
De verkiezingen zijn bedacht om hotelbars meer in de spotlight te zetten. Organisator Vincent van Dijk: 'Hotelbars zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Amsterdam en een belangrijke plek geworden waar zowel Amsterdammers als internationale bezoekers elkaar ontmoeten. Hotels investeren steeds meer in de kwaliteit en de programmering van hotelbars en -restaurants en worden steeds minder hoogdrempelig. De groeiende populariteit van cocktails heeft ook zeker bijgedragen aan de opkomst van de hotelbar.'


Internationaal

De hotelbarverkiezing wordt mogelijk gemaakt door Canadian Red cranberry en Grey Goose Vodka. Winnaars van afgelopen jaren zijn: Tunes Bar (Conservatorium Hotel), SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station), 5&33 (art’otel Amsterdam) en Lotti's (The Hoxton). Naast Amsterdam worden dit jaar de verkiezingen ook georganiseerd in Londen en het is de bedoeling dat de website besthotelbar.com verder internationaal wordt uitgerold.

www.besthotelbar.com

De nominaties voor de Red & Grey Best Hotel Bar Awards 2017:

Best Classic Hotel Bar

  • Half Moon Lounge (Hilton Amsterdam)
  • A-Bar (InterContinental Amstel Amsterdam)
  • Freddy’s Bar (Hotel De L’Europe)

Best New Hotel Bar

  • OCCO (The Dylan)
  • Vault Bar (Waldorf Astoria Amsterdam)
  • Pulitzer’s Bar (Pulitzer Hotel)

Best Hotel Bar

  • The Tailor (NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky)
  • SkyLounge Amsterdam (DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station)
  • Lotti’s Cafe, Bar & Grill (The Hoxton)

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: