‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

2 mei 2017 | Thijs Jacobs

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek.

Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschillende gerechten met deze geliefde groente, ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Zij serveren een tweegangen aspergelunch voor € 16,50 per persoon en een viergangen aspergediner voor € 25 per persoon.

Themaweken
Leerhotel Het Klooster organiseert regelmatig themaweken. Studenten bereiden en serveren dan een speciaal menu voor een aantrekkelijke prijs. Ook het restaurant wordt in stijl aangekleed.

Reserveren
Reserveren voor de aspergelunch of het diner kan via www.leerhotelhetklooster.nl of door te bellen naar 033 – 467 8750. Leerhotel Het Klooster is gevestigd aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort.


Het menu:

Lunch

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips

 Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Diner

Amuse
Aspergecrème brûlée met een schuim van mierikswortel en zoetzure aspergelinten 

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips 

Tussengerecht
Oosterse aspergesoep met gemarineerde gamba van de barbecue en korenaar asperges

Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Dessert
Witte chocolade blondie met rood fruit, asperge sorbetijs en een aspergemerengue

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: