‘Week van het witte goud’ bij Leerhotel Het Klooster

2 mei 2017 | Thijs Jacobs

Het aspergeseizoen is weer geopend. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken. Voor gasten die willen genieten van deze seizoensgroente organiseert Leerhotel Het Klooster van 8 tot en met 13 mei een aspergeweek.

Tijdens deze themaweek bereiden studenten van Hotelschool Amersfoort verschillende gerechten met deze geliefde groente, ook wel het ‘witte goud’ genoemd. Zij serveren een tweegangen aspergelunch voor € 16,50 per persoon en een viergangen aspergediner voor € 25 per persoon.

Themaweken
Leerhotel Het Klooster organiseert regelmatig themaweken. Studenten bereiden en serveren dan een speciaal menu voor een aantrekkelijke prijs. Ook het restaurant wordt in stijl aangekleed.

Reserveren
Reserveren voor de aspergelunch of het diner kan via www.leerhotelhetklooster.nl of door te bellen naar 033 – 467 8750. Leerhotel Het Klooster is gevestigd aan de Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort.


Het menu:

Lunch

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips

 Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Diner

Amuse
Aspergecrème brûlée met een schuim van mierikswortel en zoetzure aspergelinten 

Voorgerecht
Op twee manieren gepekelde zalm met gerookte asperge, groene asperge, kruidenmayonaise en aardappelchips 

Tussengerecht
Oosterse aspergesoep met gemarineerde gamba van de barbecue en korenaar asperges

Hoofdgerecht
Asperge Flamande met een moderne twist

Dessert
Witte chocolade blondie met rood fruit, asperge sorbetijs en een aspergemerengue

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: