U heeft gezocht op : Cees Helder

9 oktober 2020 Michelin Interview F&B
Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef

Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrager én culinair purist. Restaurant Zarzo is een totaalbeleving, waar sereniteit en identiteit een belangrijke rol spelen. Aan de hand van zes the ...

6 april 2020 Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National ...

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef ...

31 oktober 2017 Awards
Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van de gastronomie. Gisteren vond namelijk in het Amstel Hotel de zestiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) plaat ...

31 mei 2016
Jan-Willem van der Hek is beste sommelier

Jan-Willem van der Hek (1987) heeft gisteren de titel ‘Beste sommelier van Nederland’, de Trophée Henriot, veroverd. Dit gebeurde tijdens het Nederlands Kampioenschap Sommeliers, gehouden op het Koning Willem 1 College in Den Bosch gewonnen. Oud-winnaar Ruben Kwakman en Lendl Mijnhijmer werde ...

20 oktober 2015
Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken

De Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma gaat vanaf aanstaande zondag koken voor de luchtvaartmaatschappij KLM. De gerechten van de chef worden aan boord van de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam opgediend. Foto: Jacob Jan Boerma, © Restaurant De Leest Chefs Jacob Jan ...

26 september 2014
Ridder opent restaurant in Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam voegt een nieuwe culinaire dimensie toe aan de Maasstad door een unieke samenwerking met sterrenchef Mario Ridder. Vandaag is de intentieverklaring voor de huurovereenkomst getekend voor de vestiging van een nieuw restaurant in het hotel. Mario Ridder komt met zijn voltallige team ...

22 september 2014
Beste sommelier van Nederland

Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelierwedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel ‘Beste sommelier van Nederland’. Valuas Dit keer was het NGS te gast bij Marc ...

6 december 2013

Met het bereiden van vijftien gerechten van de La Rive menukaart voor een jury die bestond uit SVH Meesterkoks Cees Helder en Henk Savelberg, behaalde Rogér Rassin op 4 december de titel van SVH Meesterkok. Daarmee is hij de vierde chef van InterContinental Amstel Amsterdam die deze titel heeft ...

23 april 2013
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in ‘Restaurant 70’. Herkenbaarheid De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “H ...

28 maart 2013
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is nog niet bekend. Kans nemen Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn insc ...

26 oktober 2011
Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag. Ontvangst met chocoladelolly's Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. ...

15 maart 2011
Helder gastkok bij The College Hotel

Op dinsdag 5 april zwaait niemand minder dan Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel, voor één avond de scepter over de keuken van The College Hotel in Amsterdam. Nederlands eerste driesterrenchef maakt samen met jonge talenten van de Cas Spijkers Academie heuse sterrenge ...

2 februari 2011
Uncle Ben's Ring voor Sergio Herman

Op de BBB Maastricht heeft Camille Oostwegel de Uncle Ben’s Ring 2010 uitgereikt aan Sergio Herman van Oud Sluis. De ring is een Nederlandse prijs en wordt sinds 1988 uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gastronomie en horeca. Gekozen door ringdragers En ...

31 oktober 2010
Blaauw en De Leeuw nieuwe Gildeleden

Op 31 oktober 2010 traden Meesterkoks Marcel de Leeuw en Ron Blaauw toe tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Tijdens de Gildedag vond de inauguratie plaats door Gildemeester Cees Helder. De twee Meesterkoks legden in 2010 met succes hun SVH-Meesterproef af. Niet voor iedereen Cees Helder ...

18 oktober 2010
Hotelstudenten winnen amusewedstrijd

Tijdens de Nationale Amuse Wedstrijd in Noordwijk maakten drie studenten (18 jaar) van de Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen onlangs het mooiste en lekkerste kleine gerechtje in combinatie met een passende wijn. Dat Limburg een Bourgondische provincie is werd wederom bewezen. De winnaars kwamen ...

13 oktober 2010
Dertig jaar SVH-Meestertitels gevierd

Op 11 oktober 2010 waren 130 gasten aanwezig in het Hilton The Hague hotel voor het SVH Jaardiner. Het thema van het diner was '30 jaar SVH- meestertitels'. Verschillende meesters werden geëerd voor hun bijdrage aan de branche. Zo waren de wijnen onder andere opgedragen aan SVH Wijnmeester Roy Pelg ...

28 april 2003 Hotelbouwplannen F&B
Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Topkok Jonnie Boer wil een tweede restaurant beginnen in Zwolle. Maar dat is nog niet alles. Als het aan de eigenaar van De Librije ligt verrijst naast dat restaurant een tophotel. Als locatie heeft Boer het Flevogebouw op het oog. Het naastgelegen Spinhuis zou dan de ideale plaats zijn voor een tw ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: