Jeroen Robberegt weg bij Karel V

28 maart 2013 |
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is
nog niet bekend.

Kans nemen
Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn inschatting dat de culinaire markt in zijn geheel de komende drie jaren weliswaar voldoende uitdaging biedt voor behoud van kwaliteit, maar te weinig ruimte zal geven voor verder reikende ambities. Nu mij deze kans geboden wordt, kies ik ervoor om de komende jaren te gebruiken om ook mijn management- en commerciële ervaring uit te bouwen. Bij Miele gaat een van mijn taken worden om het Culinary Institute nog verder te professionaliseren. Het instituut is een vijfsterrenhotel, maar dan zonder kamers. Er staat een brigade van ongeveer 15 personen. Mijn opvolger bij Karel V kan in mijn ogen iemand van de huidige brigade zijn die doorschuift.”

Culinaire ambitie blijft
In een telefonische reactie laat algemeen directeur van Grand Hotel Karel V, Toon Naber, weten: "We zien het als een verlies dat Jeroen ons gaat verlaten. Het is jammer als iemand die je op het schild hebt gehesen vertrekt. Maar Jeroen heeft negen jaar lang zijn plicht fantastisch gedaan, dus we respecteren uiteraard dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. Er verandert niets aan onze culinaire ambitie. We gaan ons beraden wat de beste manier is om de gastronomische kwaliteit te continueren. Dat kan door, net zoals bij Jeroen destijds, de tweede lijn door te laten stromen, maar we staan ook open voor geïnteresseerd culinair talent van buiten.”

Ster naar Domstad
De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant en was ook executive chef van het hotel. In 2007 volgde de eerste, en nog steeds enige, Michelinster voor de stad Utrecht. Robberegt werd executive chef bij Karel V toen Jerry Bastiaan naar Dubai vertrok om daar zijn loopbaan voort te zetten.

Loopbaan
Voor zijn tijd bij Karel V werkte Robberegt bij onder meer bij Parkheuvel. Hij maakte deel uit van de brigade van Cees Helder toen de derde ster voor Parkheuvel werd uitgereikt. Helder zelf is met het geven van workshops momenteel ook verbonden aan het Culinary Intitute van Miele. Robberegt werkte verder ook nog bij De Nederlanden in Vreeland, Vermeer in Amsterdam en Villa Rozenrust in Leidschendam.

Onder meer als SVH Meesterkok is Robberegt een zeer betrokken en veelgevraagd jurylid tijdens diverse belangrijk nationale kookwedstrijden.

Op de foto: Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Foto: Frans Beekwilder

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: