Jeroen Robberegt weg bij Karel V

28 maart 2013 |
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is
nog niet bekend.

Kans nemen
Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn inschatting dat de culinaire markt in zijn geheel de komende drie jaren weliswaar voldoende uitdaging biedt voor behoud van kwaliteit, maar te weinig ruimte zal geven voor verder reikende ambities. Nu mij deze kans geboden wordt, kies ik ervoor om de komende jaren te gebruiken om ook mijn management- en commerciële ervaring uit te bouwen. Bij Miele gaat een van mijn taken worden om het Culinary Institute nog verder te professionaliseren. Het instituut is een vijfsterrenhotel, maar dan zonder kamers. Er staat een brigade van ongeveer 15 personen. Mijn opvolger bij Karel V kan in mijn ogen iemand van de huidige brigade zijn die doorschuift.”

Culinaire ambitie blijft
In een telefonische reactie laat algemeen directeur van Grand Hotel Karel V, Toon Naber, weten: "We zien het als een verlies dat Jeroen ons gaat verlaten. Het is jammer als iemand die je op het schild hebt gehesen vertrekt. Maar Jeroen heeft negen jaar lang zijn plicht fantastisch gedaan, dus we respecteren uiteraard dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. Er verandert niets aan onze culinaire ambitie. We gaan ons beraden wat de beste manier is om de gastronomische kwaliteit te continueren. Dat kan door, net zoals bij Jeroen destijds, de tweede lijn door te laten stromen, maar we staan ook open voor geïnteresseerd culinair talent van buiten.”

Ster naar Domstad
De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant en was ook executive chef van het hotel. In 2007 volgde de eerste, en nog steeds enige, Michelinster voor de stad Utrecht. Robberegt werd executive chef bij Karel V toen Jerry Bastiaan naar Dubai vertrok om daar zijn loopbaan voort te zetten.

Loopbaan
Voor zijn tijd bij Karel V werkte Robberegt bij onder meer bij Parkheuvel. Hij maakte deel uit van de brigade van Cees Helder toen de derde ster voor Parkheuvel werd uitgereikt. Helder zelf is met het geven van workshops momenteel ook verbonden aan het Culinary Intitute van Miele. Robberegt werkte verder ook nog bij De Nederlanden in Vreeland, Vermeer in Amsterdam en Villa Rozenrust in Leidschendam.

Onder meer als SVH Meesterkok is Robberegt een zeer betrokken en veelgevraagd jurylid tijdens diverse belangrijk nationale kookwedstrijden.

Op de foto: Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Foto: Frans Beekwilder

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Lancering ‘Hotel Website of the Year’ verkiezing

De eerste verkiezing van de mooiste en meest gebruiksvriendelijke hotelwebsite van Nederland is een feit. Deze wedstrijd wordt door Hoteliers.com georganiseerd om hoteliers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd en om het Nederlandse publiek te enthousiasmeren vooral direct bij het ...

Corona
"Honderden miljoenen voor horeca en cultuur"

Haagse bronnen melden aan de NOS dat sectoren die flink geraakt zijn door de coronacrisis en daardoor een zeer groot omzetverlies lijden, kunnen rekenen op honderden miljoenen steun vanuit Den Haag. Volgens de NOS zet het kabinet de komende dagen de puntjes op de i. Bedrijven die meer dan 70 proc ...

Ondernemen
10 tips voor de mooiste hotelfoto's

Met mooie fotografie op uw website onderscheidt u zich en maakt u een goede eerste indruk. Het biedt een unieke kans om een ervoor te zorgen dat potentiële gasten uw hotel boeken. Als professioneel fotograaf met veel ervaring in de hotellerie deelt Wendy Bos haar kennis met de hotellerie:10 tip ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen is een feit

Fletcher Hotels opent op 11 december a.s. de deuren van het splinternieuwe hotel in de populaire badplaats Scheveningen. De opening is eerder dan verwacht, na maanden van verbouwing en voorbereiding in het voormalige kantoorpand North Sea Building. Met de opening van het luxe Fletcher Hotel-Restaura ...

KHN Corona
Deel van de horeca dreigt op 17 januari open te gaan, ondanks maatregelen

Vorige week kondigden verschillende horecaondernemers aan om hun zaken op 17 januari te willen openen, ongeacht de dan geldende maatregelen. Zij hebben zojuist verkondigd tegenover Omroep Brabant dat ze het vertrouwen in het kabinet hebben opgezegd en hoe dan ook zullen openen op 17 januari. Omd ...

Interview Longread
Hotel & Restaurant Wesseling: Verdienmodel COVID-19

Het coronavirus heeft Nederland nog steeds in de houdgreep. Heel Gall-- pardon, heel Nederland? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overwel-- aan Covid-19. (Met dank aan Goscinny & Uderzo.) ‘Veertig procent meer omzet dan vorig jaar.’ Hoorden we dat goed ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: