Jeroen Robberegt weg bij Karel V

28 maart 2013 |
Jeroen Robberegt weg bij Karel V<

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is
nog niet bekend.

Kans nemen
Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn inschatting dat de culinaire markt in zijn geheel de komende drie jaren weliswaar voldoende uitdaging biedt voor behoud van kwaliteit, maar te weinig ruimte zal geven voor verder reikende ambities. Nu mij deze kans geboden wordt, kies ik ervoor om de komende jaren te gebruiken om ook mijn management- en commerciële ervaring uit te bouwen. Bij Miele gaat een van mijn taken worden om het Culinary Institute nog verder te professionaliseren. Het instituut is een vijfsterrenhotel, maar dan zonder kamers. Er staat een brigade van ongeveer 15 personen. Mijn opvolger bij Karel V kan in mijn ogen iemand van de huidige brigade zijn die doorschuift.”

Culinaire ambitie blijft
In een telefonische reactie laat algemeen directeur van Grand Hotel Karel V, Toon Naber, weten: "We zien het als een verlies dat Jeroen ons gaat verlaten. Het is jammer als iemand die je op het schild hebt gehesen vertrekt. Maar Jeroen heeft negen jaar lang zijn plicht fantastisch gedaan, dus we respecteren uiteraard dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. Er verandert niets aan onze culinaire ambitie. We gaan ons beraden wat de beste manier is om de gastronomische kwaliteit te continueren. Dat kan door, net zoals bij Jeroen destijds, de tweede lijn door te laten stromen, maar we staan ook open voor geïnteresseerd culinair talent van buiten.”

Ster naar Domstad
De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant en was ook executive chef van het hotel. In 2007 volgde de eerste, en nog steeds enige, Michelinster voor de stad Utrecht. Robberegt werd executive chef bij Karel V toen Jerry Bastiaan naar Dubai vertrok om daar zijn loopbaan voort te zetten.

Loopbaan
Voor zijn tijd bij Karel V werkte Robberegt bij onder meer bij Parkheuvel. Hij maakte deel uit van de brigade van Cees Helder toen de derde ster voor Parkheuvel werd uitgereikt. Helder zelf is met het geven van workshops momenteel ook verbonden aan het Culinary Intitute van Miele. Robberegt werkte verder ook nog bij De Nederlanden in Vreeland, Vermeer in Amsterdam en Villa Rozenrust in Leidschendam.

Onder meer als SVH Meesterkok is Robberegt een zeer betrokken en veelgevraagd jurylid tijdens diverse belangrijk nationale kookwedstrijden.

Op de foto: Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Foto: Frans Beekwilder

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
“Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten”

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: