Helder gastkok bij The College Hotel

15 maart 2011
Helder gastkok bij The College Hotel

Op dinsdag 5 april zwaait niemand minder dan Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel, voor één avond de scepter over de keuken van The College Hotel in Amsterdam. Nederlands eerste driesterrenchef maakt samen met jonge talenten van de Cas Spijkers Academie heuse sterrengerechten.

*Zang en dans, en en een goed doel*
Als tijdelijk hoofddocent kent Helder de studenten goed en weet hij waar hun kracht ligt. Dat staat garant voor een tongstrelend diner van topkwaliteit. Omdat het oor ook wat wil, wordt het geheel muzikaal begeleid door de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. De derde ster aan de horizon op deze culinaire avond is de organisatie Don Bosco Jonathan, waar een deel van de opbrengst naar toe gaat.

*Jong talent*
Cees Helder is een grote naam in de culinaire wereld, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij bracht het Rotterdamse restaurant Parkheuvel op ongekende en ongeëvenaarde hoogte toen hij in 2008 de derde Michelinster in de wacht sleepte. De eerste én enige in Nederland. Momenteel vervangt hij meester-kok Cas Spijkers als hoofddocent en inspirator op de Cas Spijkers Academie. Leerlingen werken vier dagen per week in toprestaurants en studeren daarnaast parttime. Als onderdeel van hun opleiding en om Amsterdam te laten zien wat ze in hun mars hebben, gaan deze jonge talenten koken in The College Hotel.

*Goed voor de smaak en de jeugd*
Wie op dinsdag 5 april in The College Hotel komt eten doet dat niet alleen voor zichzelf. Een deel van de opbrengst (een all-in couvert kost 150 of 180 euro) gaat namelijk naar het goede doel: Don Bosco Jonathan. Deze organisatie zet zich al ruim vijftien jaar in voor zwerfjongeren en thuisloze jonge moeders in Amsterdam.

~Frank Lindner~

Overig nieuws