Helder gastkok bij The College Hotel

15 maart 2011 |
Helder gastkok bij The College Hotel

Op dinsdag 5 april zwaait niemand minder dan Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel, voor één avond de scepter over de keuken van The College Hotel in Amsterdam. Nederlands eerste driesterrenchef maakt samen met jonge talenten van de Cas Spijkers Academie heuse sterrengerechten.

Zang en dans, en en een goed doel
Als tijdelijk hoofddocent kent Helder de studenten goed en weet hij waar hun kracht ligt. Dat staat garant voor een tongstrelend diner van topkwaliteit. Omdat het oor ook wat wil, wordt het geheel muzikaal begeleid door de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. De derde ster aan de horizon op deze culinaire avond is de organisatie Don Bosco Jonathan, waar een deel van de opbrengst naar toe gaat.

Jong talent
Cees Helder is een grote naam in de culinaire wereld, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij bracht het Rotterdamse restaurant Parkheuvel op ongekende en ongeëvenaarde hoogte toen hij in 2008 de derde Michelinster in de wacht sleepte. De eerste én enige in Nederland. Momenteel vervangt hij meester-kok Cas Spijkers als hoofddocent en inspirator op de Cas Spijkers Academie. Leerlingen werken vier dagen per week in toprestaurants en studeren daarnaast parttime. Als onderdeel van hun opleiding en om Amsterdam te laten zien wat ze in hun mars hebben, gaan deze jonge talenten koken in The College Hotel.

Goed voor de smaak en de jeugd
Wie op dinsdag 5 april in The College Hotel komt eten doet dat niet alleen voor zichzelf. Een deel van de opbrengst (een all-in couvert kost 150 of 180 euro) gaat namelijk naar het goede doel: Don Bosco Jonathan. Deze organisatie zet zich al ruim vijftien jaar in voor zwerfjongeren en thuisloze jonge moeders in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: