Food Inspiration Days in beeld

26 oktober 2011 |

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag.
Ontvangst met chocoladelolly's


Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. O.a. (links op de foto) Spa Henriëtte met venkel en anijs. Top!


Pastry in Europe/Patisserie & Desserts zochten waaghalzen voor hun 'XTC-pillen', 'Magic mushrooms' en 'Coke van honing en Nutella'.


Tussen de middag werden de inspiratieateliers goed bezocht


Because You Rock! was het thema van de dag, dus Henri kwam met een cocktailbar waar soepen werden geshaked en mooi gepresenteerd. Soup rocks!


William de Kroon van Miele geeft een demo met de stoomoven. Langzaam gegaard buikspek en a la minute bereide coquille, met daarbij een espuma van komkommer


Bonbons met dropshot-infuus


PlantLab gaf een kijkje in de groenteteelt van de toekomst. Met LED-verlichting kan men in bijvoorbeeld lege kantoren sneller dan in een kas groente en fruit telen


Boerenland smoothies van Campina


Overheerlijke delicatessen


Bij ieder atelier was de presentatie een lust voor het oog. Eten doen we tenslotte eerst met onze ogen


Cees Helder vertelt de zaal over de dag dat hij te horen kreeg dat hij als eerste chef van Nederland drie sterren kreeg


Meesterslagers benen delen van een Blaarkopkoe uit voor een zogeheten 'snoeptafel'


De heren kwamen het toneel op onder spectaculair luid getrommel


Dagopening door Hajé de Jager: "ga vandaag met elkaar in gesprek en ga verbindingen aan. (...) We moeten zuinig zijn op de aarde. We hebben eeuwen gebruik kunnen maken van de rente die moeder aarde ons gaf, maar nu teren we in op de hoofdsom en dit is onomkeerbaar."


De snuifpoeder van honing en Nutella was een heel bijzondere smaakervaring die nog minuten lang door de mondholte ging


Wijngaard Kaas bracht nieuwe varianten van Reypenaer naar Eindhoven. Onder andere met coatings van mosterd, gember of rozemarijn


De heren chefs van Nestlé Chef presenteerden een mooie sukade met een prachtige eendenbouillon


Beide dagen waren stijf uitverkocht. 1.000 bezoekers kregen in het Evoluon hun jaarlijkse inspiratieshot


Aandacht voor koffie middels latte art


Fooddesigner en beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven denkt 'out of the box' en laat zich bij het maken van een gerecht niet door zijn eigen smaak, visie en ervaringen leiden, maar door zijn muziekidolen en de teksten van hun nummers


Talent heeft de toekomst. De mini-chefs van Kokkerelli & The Kids University waren de hele dag druk in de weer met koken en serveren


Bijzondere kijk op de zaal wanneer iedereen het 3D dessert voorgeschoteld krijgt van Pascal van Loon en Edwin van Gent van Unilever Food Solutions


De 3D placemat kan je op het verkeerde spoor zetten


Een QR-code op het dessert verwijst naar een website met meer informatie over het product. Slim bekeken!


Thérèse en Jonnie Boer vertellen over hun nieuwste kookboek Puurst. Als er niet meer uitgevers, fotografen en vormgevers worden 'versleten' ligt het boek in maart 2012 in de winkels


Jos Burgers is tijdens zijn met humor en grappen doorspekte lezing helemaal 'spot on'. "Geef nooit korting, Groupon is een dom concept. Luister naar je gasten en vraag ze ook naar de dingen die je niet wilt horen. Dat werkt thuis in een relatie ook."


Kasia Vermaire brengt de nieuwste theetrends op het podium, waaronder de uit Azië afkomstige 'bubble tea', een koude thee met balletjes van tapioca. De zaal proefde een variant met kokosmelk en matcha thee


Choc-o-latier Dominique Persoone vertelde over zijn cacao-expeditie in Midden-Amerika. Hij kwam terug met vier heerlijke bonbons, waaronder een chocolade 'gifkikkertje'


Dagvoorzitter Hans Steenbergen overhandigt het Food Inspiration Jaarboek


Voor alle sprekers is er een T-shirt in de vorm van een concert T-shirt met tourdata, because they rock!

Tekst en foto's: Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Conscious Hotel heropent op Museumplein

Het eerste hotel van de Amsterdamse hotelketen Conscious Hotels - dat bijna 10 jaar geleden opende – wordt na een uitvoerige verbouwing voorzien van het duurzaamste interieur en design. Conscious Hotel Museum Square, schuin tegenover het Concertgebouw, heropent in het eerste kwartaal van 2019 ...

Hotelbouwplannen Amsterdam Opening
CitizenM opent derde Amsterdamse hotel in april

CitizenM opent in april de derde Amsterdamse vestiging. In 2008 opende citizenM op Schiphol haar eerste hotel. Naast de opening van het derde hotel in onze hoofdstad wordt een groeiversnelling ingezet op internationaal gebied. De nieuwste telg in Amsterdam opent in april bij het Weesperplein. Het...

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: