Food Inspiration Days in beeld

26 oktober 2011 |

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag.
Ontvangst met chocoladelolly's


Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. O.a. (links op de foto) Spa Henriëtte met venkel en anijs. Top!


Pastry in Europe/Patisserie & Desserts zochten waaghalzen voor hun 'XTC-pillen', 'Magic mushrooms' en 'Coke van honing en Nutella'.


Tussen de middag werden de inspiratieateliers goed bezocht


Because You Rock! was het thema van de dag, dus Henri kwam met een cocktailbar waar soepen werden geshaked en mooi gepresenteerd. Soup rocks!


William de Kroon van Miele geeft een demo met de stoomoven. Langzaam gegaard buikspek en a la minute bereide coquille, met daarbij een espuma van komkommer


Bonbons met dropshot-infuus


PlantLab gaf een kijkje in de groenteteelt van de toekomst. Met LED-verlichting kan men in bijvoorbeeld lege kantoren sneller dan in een kas groente en fruit telen


Boerenland smoothies van Campina


Overheerlijke delicatessen


Bij ieder atelier was de presentatie een lust voor het oog. Eten doen we tenslotte eerst met onze ogen


Cees Helder vertelt de zaal over de dag dat hij te horen kreeg dat hij als eerste chef van Nederland drie sterren kreeg


Meesterslagers benen delen van een Blaarkopkoe uit voor een zogeheten 'snoeptafel'


De heren kwamen het toneel op onder spectaculair luid getrommel


Dagopening door Hajé de Jager: "ga vandaag met elkaar in gesprek en ga verbindingen aan. (...) We moeten zuinig zijn op de aarde. We hebben eeuwen gebruik kunnen maken van de rente die moeder aarde ons gaf, maar nu teren we in op de hoofdsom en dit is onomkeerbaar."


De snuifpoeder van honing en Nutella was een heel bijzondere smaakervaring die nog minuten lang door de mondholte ging


Wijngaard Kaas bracht nieuwe varianten van Reypenaer naar Eindhoven. Onder andere met coatings van mosterd, gember of rozemarijn


De heren chefs van Nestlé Chef presenteerden een mooie sukade met een prachtige eendenbouillon


Beide dagen waren stijf uitverkocht. 1.000 bezoekers kregen in het Evoluon hun jaarlijkse inspiratieshot


Aandacht voor koffie middels latte art


Fooddesigner en beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven denkt 'out of the box' en laat zich bij het maken van een gerecht niet door zijn eigen smaak, visie en ervaringen leiden, maar door zijn muziekidolen en de teksten van hun nummers


Talent heeft de toekomst. De mini-chefs van Kokkerelli & The Kids University waren de hele dag druk in de weer met koken en serveren


Bijzondere kijk op de zaal wanneer iedereen het 3D dessert voorgeschoteld krijgt van Pascal van Loon en Edwin van Gent van Unilever Food Solutions


De 3D placemat kan je op het verkeerde spoor zetten


Een QR-code op het dessert verwijst naar een website met meer informatie over het product. Slim bekeken!


Thérèse en Jonnie Boer vertellen over hun nieuwste kookboek Puurst. Als er niet meer uitgevers, fotografen en vormgevers worden 'versleten' ligt het boek in maart 2012 in de winkels


Jos Burgers is tijdens zijn met humor en grappen doorspekte lezing helemaal 'spot on'. "Geef nooit korting, Groupon is een dom concept. Luister naar je gasten en vraag ze ook naar de dingen die je niet wilt horen. Dat werkt thuis in een relatie ook."


Kasia Vermaire brengt de nieuwste theetrends op het podium, waaronder de uit Azië afkomstige 'bubble tea', een koude thee met balletjes van tapioca. De zaal proefde een variant met kokosmelk en matcha thee


Choc-o-latier Dominique Persoone vertelde over zijn cacao-expeditie in Midden-Amerika. Hij kwam terug met vier heerlijke bonbons, waaronder een chocolade 'gifkikkertje'


Dagvoorzitter Hans Steenbergen overhandigt het Food Inspiration Jaarboek


Voor alle sprekers is er een T-shirt in de vorm van een concert T-shirt met tourdata, because they rock!

Tekst en foto's: Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Interieur Advertorial
Interieurarchitect Arnie van Dun maakt statement met Grand Hotel Valies

Op het moment van schrijven van deze bijdrage zet interieurarchitect Arnie van Dun de laatste 'puntjes op de i' van de inrichting van Grand Hotel Valies in Roermond. De inspiratiebron voor de inrichting van dit hotel vindt hij in de Amerikaanse Art Deco stijl uit de jaren ’30. We sprek...

Advertorial
All-in-One oplossingen: een zegen voor de moderne hotelier

De moderne hotelier heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in informatietechnologie. De groeiende afhankelijkheid van OTA’s als Booking.com en Expedia, de prijsdruk van privé-verhuurders en de veeleisendheid van klanten vragen om een efficiënte en kostenbesparende operati...

Culinair
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Onno Kokme...

Economie
Stijging aantal hotelovernachtingen in Nederland zet door

De toename van het toerisme heeft ook in 2018 doorgezet. Naar verwachting van ABN AMRO komt het aantal logies-overnachtingen dit jaar uit op 116,4 miljoen: een stijging van ruim 4% ten opzichte van het jaar ervoor. De sterkste toename is dit jaar in Groningen (+24%), Friesland (+7%) en Noord-Holland...

Tech Advertorial
Rendementsverbetering voor hotels dankzij totaaloplossing

Wie de afgelopen jaren de hotelbranche op de voet heeft gevolgd, moet constateren dat de hotel-ICT een enorme vlucht heeft genomen. Van reserveringsystemen tot cloudmanaged wifi en slimme securityoplossingen, de mogelijkheden zijn oneindig en bovendien flexibel en efficiënt. Maar hoe zit het...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: