Food Inspiration Days in beeld

26 oktober 2011 |

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag.
Ontvangst met chocoladelolly's


Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. O.a. (links op de foto) Spa Henriëtte met venkel en anijs. Top!


Pastry in Europe/Patisserie & Desserts zochten waaghalzen voor hun 'XTC-pillen', 'Magic mushrooms' en 'Coke van honing en Nutella'.


Tussen de middag werden de inspiratieateliers goed bezocht


Because You Rock! was het thema van de dag, dus Henri kwam met een cocktailbar waar soepen werden geshaked en mooi gepresenteerd. Soup rocks!


William de Kroon van Miele geeft een demo met de stoomoven. Langzaam gegaard buikspek en a la minute bereide coquille, met daarbij een espuma van komkommer


Bonbons met dropshot-infuus


PlantLab gaf een kijkje in de groenteteelt van de toekomst. Met LED-verlichting kan men in bijvoorbeeld lege kantoren sneller dan in een kas groente en fruit telen


Boerenland smoothies van Campina


Overheerlijke delicatessen


Bij ieder atelier was de presentatie een lust voor het oog. Eten doen we tenslotte eerst met onze ogen


Cees Helder vertelt de zaal over de dag dat hij te horen kreeg dat hij als eerste chef van Nederland drie sterren kreeg


Meesterslagers benen delen van een Blaarkopkoe uit voor een zogeheten 'snoeptafel'


De heren kwamen het toneel op onder spectaculair luid getrommel


Dagopening door Hajé de Jager: "ga vandaag met elkaar in gesprek en ga verbindingen aan. (...) We moeten zuinig zijn op de aarde. We hebben eeuwen gebruik kunnen maken van de rente die moeder aarde ons gaf, maar nu teren we in op de hoofdsom en dit is onomkeerbaar."


De snuifpoeder van honing en Nutella was een heel bijzondere smaakervaring die nog minuten lang door de mondholte ging


Wijngaard Kaas bracht nieuwe varianten van Reypenaer naar Eindhoven. Onder andere met coatings van mosterd, gember of rozemarijn


De heren chefs van Nestlé Chef presenteerden een mooie sukade met een prachtige eendenbouillon


Beide dagen waren stijf uitverkocht. 1.000 bezoekers kregen in het Evoluon hun jaarlijkse inspiratieshot


Aandacht voor koffie middels latte art


Fooddesigner en beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven denkt 'out of the box' en laat zich bij het maken van een gerecht niet door zijn eigen smaak, visie en ervaringen leiden, maar door zijn muziekidolen en de teksten van hun nummers


Talent heeft de toekomst. De mini-chefs van Kokkerelli & The Kids University waren de hele dag druk in de weer met koken en serveren


Bijzondere kijk op de zaal wanneer iedereen het 3D dessert voorgeschoteld krijgt van Pascal van Loon en Edwin van Gent van Unilever Food Solutions


De 3D placemat kan je op het verkeerde spoor zetten


Een QR-code op het dessert verwijst naar een website met meer informatie over het product. Slim bekeken!


Thérèse en Jonnie Boer vertellen over hun nieuwste kookboek Puurst. Als er niet meer uitgevers, fotografen en vormgevers worden 'versleten' ligt het boek in maart 2012 in de winkels


Jos Burgers is tijdens zijn met humor en grappen doorspekte lezing helemaal 'spot on'. "Geef nooit korting, Groupon is een dom concept. Luister naar je gasten en vraag ze ook naar de dingen die je niet wilt horen. Dat werkt thuis in een relatie ook."


Kasia Vermaire brengt de nieuwste theetrends op het podium, waaronder de uit Azië afkomstige 'bubble tea', een koude thee met balletjes van tapioca. De zaal proefde een variant met kokosmelk en matcha thee


Choc-o-latier Dominique Persoone vertelde over zijn cacao-expeditie in Midden-Amerika. Hij kwam terug met vier heerlijke bonbons, waaronder een chocolade 'gifkikkertje'


Dagvoorzitter Hans Steenbergen overhandigt het Food Inspiration Jaarboek


Voor alle sprekers is er een T-shirt in de vorm van een concert T-shirt met tourdata, because they rock!

Tekst en foto's: Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi...

Ewout Hoogendoorn spreekt zich uit

Op het Van Hessen relatie event van 6 juni komen een aantal interessante sprekers. Onder wie Ronnie Hinrichs (directeur Van Hessen), Ronald Huiskamp (eigenaar van H-Hospitality en restaurant Arles) en Ewout Hoogendoorn. Ewout is managing eigenaar en managing director van Horwarth HTL Benelux en ...

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: