Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen F&B 28 april 2003
Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Topkok Jonnie Boer wil een tweede restaurant beginnen in Zwolle. Maar dat is nog niet alles. Als het aan de eigenaar van De Librije ligt verrijst naast dat restaurant een tophotel.
Als locatie heeft Boer het Flevogebouw op het oog. Het naastgelegen Spinhuis zou dan de ideale plaats zijn voor een tweede restaurant. Enig probleem voor de chef-kok is dat er naar verluidt nog een kaper op de kust ligt voor het op het Noordereiland gelegen bouwwerk.

Mocht de gemeente de voorkeur geven aan een ander bedrijf dan zal het tweede restaurant waarschijnlijk een andere plaats in de Overijsselse hoofdstad krijgen.
Jonnie Boer werd zestien jaar geleden als kok aangesteld in De Librije. Zes jaar later nam, samen met zijn vrouw Thérèse, het restaurant over. In datzelfde jaar sleepte hij een Michelinster binnen. Zeven jaar later kwam de tweede ster. Inmiddels is De Librije al verscheidene malen uitgeroepen tot het beste restaurant van Nederland. Bovendien werd Boer drie maal achtereen door zijn vakgenoten gekozen tot beste chef-kok van ons land. Een vierde keer op rij zat er niet in. Cees Helder ging vorig jaar met de hoogste eer strijken. Zijn restaurant Parkheuvel kreeg vorig jaar februari als eerste in Nederland een derde Michelin-ster.

HM302003

Overig nieuws