Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

23 april 2013
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in
‘Restaurant 70’.

*Herkenbaarheid*
De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het bijzondere aan de Bilderberg keten is het feit dat het geen keten is waar alles vooraf bepaald is, maar waar de hotels toch herkenbaar zijn als hotelgroep. Dit is terug te vinden in de constante hoge kwaliteit, het gebruik van verantwoorde ingrediënten, maar ook in een aantal vaste gerechten zoals het Bilderberg ontbijt of de Bilderburger, die in ieder hotel verkrijgbaar zijn. De herkenbaarheid is belangrijk voor de gasten maar tegelijkertijd heeft de chef ook voldoende vrijheid om creatief te zijn."

*Combinaties*
"Voor mij zijn smaakcombinaties erg belangrijk, soms kun je met slechts een aantal ingrediënten fantastische combinaties maken en krijg je veel mooiere gerechten dan wanneer je veel verschillende producten en smaken gebruikt”.


~Chef-kok Edward de Ridder~

*Stap vooruit*
De Ridder heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij kwam daar als leerling binnen en groeide door tot chef de partie. Na een korte periode bij La Sirene keerde De Ridder op 23 jarige leeftijd naar Huis ter Duin als souschef. Daarna werkte hij bij diverse restaurants als chef-kok, maar de veelzijdigheid van een hotel bleef hem trekken. In 2011 is hij toen bij het Carlton Square in Haarlem terecht gekomen, iets kleiner dan het Parkhotel en nu dus weer een stapje vooruit naar een groot hotel.

*Sterrenniveau*
Souschef Jeffrey Maagdelijn heeft altijd al in het topsegment gewerkt. De laatste zes en half jaar is hij keukenchef geweest bij restaurant Amarone, bekroond met een Michelinster. Ook bij La Vilette werkte hij drie jaar op sterren niveau en daarna nog drie jaar bij restaurant Parkheuvel, toen nog met drie Michelinsterren onder leiding van Cees Helder. Daar is hij uiteindelijk zelfs doorgegroeid tot souschef.

*Veelzijdigheid*
Jeffrey heeft nu bewust gekozen voor een hotel vanwege de grotere organisatie. De souschef over zijn nieuwe uitdaging: “De veelzijdigheid van een hotel met banqueting en ontbijt, maar tegelijkertijd op een hoog niveau à la carte koken is weer een enorme uitdaging waardoor je meer keukenmanager wordt dan kok”.

Op de foto boven: chef Edward de Ridder en rechts souschef Jeffrey Maagdelijn

~Frank Lindner~

Overig nieuws