Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

23 april 2013 |
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel<

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in
‘Restaurant 70’.

Herkenbaarheid
De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het bijzondere aan de Bilderberg keten is het feit dat het geen keten is waar alles vooraf bepaald is, maar waar de hotels toch herkenbaar zijn als hotelgroep. Dit is terug te vinden in de constante hoge kwaliteit, het gebruik van verantwoorde ingrediënten, maar ook in een aantal vaste gerechten zoals het Bilderberg ontbijt of de Bilderburger, die in ieder hotel verkrijgbaar zijn. De herkenbaarheid is belangrijk voor de gasten maar tegelijkertijd heeft de chef ook voldoende vrijheid om creatief te zijn."

Combinaties
"Voor mij zijn smaakcombinaties erg belangrijk, soms kun je met slechts een aantal ingrediënten fantastische combinaties maken en krijg je veel mooiere gerechten dan wanneer je veel verschillende producten en smaken gebruikt”.


Chef-kok Edward de Ridder

Stap vooruit
De Ridder heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij kwam daar als leerling binnen en groeide door tot chef de partie. Na een korte periode bij La Sirene keerde De Ridder op 23 jarige leeftijd naar Huis ter Duin als souschef. Daarna werkte hij bij diverse restaurants als chef-kok, maar de veelzijdigheid van een hotel bleef hem trekken. In 2011 is hij toen bij het Carlton Square in Haarlem terecht gekomen, iets kleiner dan het Parkhotel en nu dus weer een stapje vooruit naar een groot hotel.

Sterrenniveau
Souschef Jeffrey Maagdelijn heeft altijd al in het topsegment gewerkt. De laatste zes en half jaar is hij keukenchef geweest bij restaurant Amarone, bekroond met een Michelinster. Ook bij La Vilette werkte hij drie jaar op sterren niveau en daarna nog drie jaar bij restaurant Parkheuvel, toen nog met drie Michelinsterren onder leiding van Cees Helder. Daar is hij uiteindelijk zelfs doorgegroeid tot souschef.

Veelzijdigheid
Jeffrey heeft nu bewust gekozen voor een hotel vanwege de grotere organisatie. De souschef over zijn nieuwe uitdaging: “De veelzijdigheid van een hotel met banqueting en ontbijt, maar tegelijkertijd op een hoog niveau à la carte koken is weer een enorme uitdaging waardoor je meer keukenmanager wordt dan kok”.

Op de foto boven: chef Edward de Ridder en rechts souschef Jeffrey Maagdelijn

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: