Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel

23 april 2013 |
Nieuwe gezichten Bilderberg Parkhotel<

Het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam verwelkomt Edward de Ridder als nieuwe chef de cuisine. Samen met souschef Jeffrey Maagdelijn is De Ridder verantwoordelijk voor de Frans-Mediterrane gerechten in
‘Restaurant 70’.

Herkenbaarheid
De Ridder over deze nieuwe stap in zijn carrière: “Het bijzondere aan de Bilderberg keten is het feit dat het geen keten is waar alles vooraf bepaald is, maar waar de hotels toch herkenbaar zijn als hotelgroep. Dit is terug te vinden in de constante hoge kwaliteit, het gebruik van verantwoorde ingrediënten, maar ook in een aantal vaste gerechten zoals het Bilderberg ontbijt of de Bilderburger, die in ieder hotel verkrijgbaar zijn. De herkenbaarheid is belangrijk voor de gasten maar tegelijkertijd heeft de chef ook voldoende vrijheid om creatief te zijn."

Combinaties
"Voor mij zijn smaakcombinaties erg belangrijk, soms kun je met slechts een aantal ingrediënten fantastische combinaties maken en krijg je veel mooiere gerechten dan wanneer je veel verschillende producten en smaken gebruikt”.


Chef-kok Edward de Ridder

Stap vooruit
De Ridder heeft het grootste deel van zijn opleiding genoten bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Hij kwam daar als leerling binnen en groeide door tot chef de partie. Na een korte periode bij La Sirene keerde De Ridder op 23 jarige leeftijd naar Huis ter Duin als souschef. Daarna werkte hij bij diverse restaurants als chef-kok, maar de veelzijdigheid van een hotel bleef hem trekken. In 2011 is hij toen bij het Carlton Square in Haarlem terecht gekomen, iets kleiner dan het Parkhotel en nu dus weer een stapje vooruit naar een groot hotel.

Sterrenniveau
Souschef Jeffrey Maagdelijn heeft altijd al in het topsegment gewerkt. De laatste zes en half jaar is hij keukenchef geweest bij restaurant Amarone, bekroond met een Michelinster. Ook bij La Vilette werkte hij drie jaar op sterren niveau en daarna nog drie jaar bij restaurant Parkheuvel, toen nog met drie Michelinsterren onder leiding van Cees Helder. Daar is hij uiteindelijk zelfs doorgegroeid tot souschef.

Veelzijdigheid
Jeffrey heeft nu bewust gekozen voor een hotel vanwege de grotere organisatie. De souschef over zijn nieuwe uitdaging: “De veelzijdigheid van een hotel met banqueting en ontbijt, maar tegelijkertijd op een hoog niveau à la carte koken is weer een enorme uitdaging waardoor je meer keukenmanager wordt dan kok”.

Op de foto boven: chef Edward de Ridder en rechts souschef Jeffrey Maagdelijn

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: