U heeft gezocht op : Roode Koper

22 november 2019 Achtergronden Gastronomie
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi ...

18 september 2019 Food Achtergronden
Relais & Châteaux zet zich in voor goed, gezond en duurzaam eten

Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food for Change van 3 tot 6 oktober 2019. Ook dit jaar werkt Relais & Châteaux samen met Slow Food tijdens de campagne Food for Change. Slow Food o ...

12 december 2018 Gastronomie
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Onno Kokme ...

6 februari 2018
Landgoed Het Roode Koper opent The Poolhouse

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van che ...

8 juni 2017 Gastronomie Interview
Martin van Bourgonje, Merlet, over bitterballen en sultans

Onlangs bezochten we sterrenrestaurant Merlet in Schoorl en spraken er met de drijvende kracht achter het succesvolle hotel- en restaurantbedrijf, Martin van Bourgonje. We willen hem graag beter leren kennen en daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Favoriete vette hap “Een bi ...

8 november 2016 Food
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoe ...

28 oktober 2016 Food
Goud en zilver voor Nederlands culinair team

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder ...

18 maart 2016
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar ...

7 december 2015
Geen enkel restaurant verliest ster

Stabiliteit is dit jaar het sleutelwoord in Nederland. Geen enkel restaurant verliest in de nieuwste Michelingids een ster en dat mag uitzonderlijk genoemd worden. 107 Nederlandse restaurants hebben e?e?n of meerdere sterren, een record. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gas ...

3 juni 2015
Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het viersterrenhotel dat eigendom is van de familie Sörensen. Als maître sommelier zal Griep het vier man sterke sommelier team gaan leiden. Samen met topch ...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie ...

27 november 2014
Arjen Bonder nieuwe chef Mooirivier

Arjen Bonder is de nieuwe chef-kok van hotel Mooirivier in Dalfsen. Bonder komt van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, waar hij de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend als chef-kok. Hij volgt Jojan Kersbergen op, die zijn eigen restaurant heeft geopend in Enschede. Culinaire ambiti ...

9 juli 2014
Hotel Het Roode Koper heeft nieuwe villa

Het Roode Koper, het 100 jaar oude landgoed nabij Ermelo, heeft er een royale villa bij. Het Manegehuis, ooit de monumentale paardenstallen, is verbouwd tot een stijlvolle landgoedvilla met riante kamers. De ruimtes zijn zowel geschikt voor individuele koppels als voor een groter samengesteld gezel ...

14 januari 2014
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014. Runners-up Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Resta ...

8 augustus 2013
Rondje Relais & Chateaux in Nederland

Relais & Chateaux stelt de 'Route de Bonheur' in Nederland voor. Gasten die dit rondje maken, overnachten en eten bij vijf Nederlandse adressen die lid zijn van het verband. Ambassadeur van de route is Henk Savelberg, eigenaar van Hotel Restaurant Savelbeg. De richtprijs voor het arrangement op ba ...

25 februari 2013 Hotelketens F&B
Het Arresthuis, Roermond, Eerlijkheid duurt het langst

Wie hotel Het Arresthuis binnenloopt, krijgt de neiging meteen schuld te bekennen, in de hoop een langdurige opsluiting te krijgen in een van de nieuwste hotelconcepten van Van der Valk. Het is voorwaar geen straf om in een voormalige gevangenis voor bolletjesslikkers te verblijven. Het wordt al ...

8 januari 2013
Oude Dykhuys wint Gouden koksmes

Chef-kok Alfred van Dijk heeft met zijn leerling Mike Augustinus op de Horecava het Gouden Koksmes 2013 gewonnen. "Dit is schitterend", reageerde Van Dijk na afloop. Verse ingrediënten Wynand Vogel reikte de prijzen uit: “Het is heel leuk om de leerling en de leermeester samen te zien koken. ...

20 november 2012
Susanne Stolte voorzitter raad QL Hotels

Susanne Stolte, voorzitter van het college van bestuur van Hotelschool Den Haag, treedt op 1 januari 2013 toe als voorzitter van de Raad van Advies bij Quality Lodgings Hotels (QL Hotels). Ervaring Stolte heeft een brede management- en bestuurservaring, opgedaan als voorzitter van de Nederlands ...

6 december 2011
Twee nieuwe leden Relais & Chateaux

Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum en Restaurant met Suites De Lindenhof in Giethoorn zijn toegetreden tot Relais & Chateaux. Het bij het lidmaatschap behorende muurschild werd tijdens een feestelijke lunch overhandigd aan Yolanda en Jon Ivar Sörensen van Het Roode Koper en aan Martin Kruithof ...

25 juni 2010
Renovatie voltooid Hotel het Roode Koper

De renovatie van Hotel Landgoed het Roode Koper in Ermelo is voltooid. Het nieuwe pand heeft dezelfde stijl gekregen als de vier monumentale gebouwen op het landgoed en het omringende landschap. De sfeer van het familiehotel is nu voelbaar in alle dertig hotelkamers. Oude antieke meubels zijn gecomb ...

21 juni 2008
Hotel Landgoed Het Roode Koper

De Nederlandse snelwegen en provinciaalse wegen zijn dichtgeslibd; ook buiten de spits is het druk, druk, druk... Feliciteer een tiener met zijn net behaalde rijbewijs en heet hem dan welkom in de onwellevende, benauwende, 'remmende' wereld van een hedendaagse Marsman: waar brede stromen auto's traa ...

21 juni 2008
Hotel Landgoed Het Roode Koper

De Nederlandse snelwegen en provinciaalse wegen zijn dichtgeslibd; ook buiten de spits is het druk, druk, druk... Feliciteer een tiener met zijn net behaalde rijbewijs en heet hem dan welkom in de onwellevende, benauwende, 'remmende' wereld van een hedendaagse Marsman: waar brede stromen auto's traa ...

2 juni 2008 Interview Longread
Hotel Landgoed Het Roode Koper: ''Je moet in één dag het verschil maken''

De Nederlandse snelwegen en provinciaalse wegen zijn dichtgeslibd; ook buiten de spits is het druk, druk, druk... Feliciteer een tiener met zijn net behaalde rijbewijs en heet hem dan welkom in de onwellevende, benauwende, 'remmende' wereld van een hedendaagse Marsman: waar brede stromen aut ...

22 december 2005 Interview Longread
Quality Lodgings: charming by nature

Quality Lodgings; sinds ruim een jaar is het een naam die steeds vaker opduikt in de hotelbranche. Maar wat is Quality Lodgings, kortweg QL? Welnu, het is geen hotelketen. Maar wellicht is dat juist de kracht van een concept dat even simpel is als uniek. Het idee: je brengt een aantal kleine, maa ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: