Goud en zilver voor Nederlands culinair team

28 oktober 2016 | Jorien Slager

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder pakte het team al zilver op het onderdeel 'koud buffet'.
 
Het Culinary Team The Netherlands deed mee aan de onderdelen 'koud buffet' en 'warme keuken'. Na maanden van voorbereidingen en diverse trainingen vertrok het team naar Erfurt. Na de spannende wedstrijd beoordeelde de jury het ‘koud buffet’ van het Nederlandse team met zilver. Veel tijd om feest te vieren had het team echter niet. De volgende dag moesten de voorbereidingen getroffen worden voor de wedstrijd ‘warme keuken’. Dit werd beloond met een gouden medaille!

Het team bestaat uit Dennis van den Beld van Het Roode Koper in Ermelo , Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek, Robin Hoedjes van Huize van Wely in Noordwijk, Tom Lamers van De Kromme Dissel* in Heelsum, Guido Panjer van Sligro in Veghel, Tom Stalpers van Maison van den Boer in Veghel, Keng Vichianrat van La Rive in Amsterdam, Bert van Manen en Waldrik Kremer van Sogno catering in Tilburg.
Het Culinary Team The Netherlands is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Van der Valk
Van der Valk Nuland krijgt grootste casino van regio Den Bosch

Maar liefst 1.450m2 beslaat de gloednieuwe vestiging van Gran Casino. De bouw van het casino is begonnen. Afgelopen woensdag is de uitsparing voor de toekomstige entree gemaakt. Het casino vestigt zich in hotel Van der Valk Nuland – ’s Hertogenbosch. Sinds 2013 beschikt het hotel reeds o...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Economie cijfers
Hotelbeleggingen in Nederland door magische grens van 1 miljard euro

Een groeiend aantal hotelovernachtingen, een stijgende bezettingsgraad en een hoge gemiddelde kamerprijs, leiden tot een gunstig investeringsklimaat voor hotelvastgoed in Nederland. Met een recordbedrag van 1 miljard euro aan verkochte hotels in de eerste tien maanden van het jaar, is de interesse i...

Interview Duurzaamheid
Interview: 'Hotelgasten willen duurzame hotels'

Frans Melissen is lector Sustainable Business Models aan de NHTV in Breda. Dit houdt in dat hij zich dagelijks bezighoudt met het implementeren en onderzoeken van duurzaamheidsaspecten in organisaties en met name in hotels. Juist de hotellerie kampt met vooroordelen en hinderlijke barrières, ...

Accor
Accor viert vijftigste verjaardag

Op zondag 19 november 2017 eert AccorHotels de helden van elke dag. Vrouwen en mannen die dagelijks klaar staan voor iedereen in hun omgeving; brandweerlui, verpleegsters, leerkrachten, nooddiensten, middenstand, vrijwilligers... Meer dan 1.900 AccorHotels-vestigingen over de hele wereld, waaronder ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: