Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

18 maart 2016 |
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen
jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar Zwitserland en Noorwegen.

Ontstaan QL
Het begon allemaal bij Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum. Daar sprak QL-oprichter Hein van Beek met Jon-Ivar en Yolanda Sørensen, eigenaren van het Roode Koper. Daar ontstond het idee om met een aantal kleine kwaliteitshotels, voorzien van een uitstekende keuken, een collectie te vormen.

Eerste QL Magazine
In Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek vond op 14 maart een andere mijlpaal plaats voor QL. Tijdens de jaarlijkse QL Annual Gathering waar hoteliers, restaurateurs en partners elkaar ontmoetten, werd het eerste exemplaar van het QL Magazine uitgereikt. Eigenaren van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek Raymond Strikker en Maureen Sprokkereerf ontvingen tijdens het feestelijke diner het allereerste exemplaar van het geheel Engelstalige tijdschrift. Het magazine ligt vanaf nu in de gastenkamers van de QL Hotels en verschijnt twee keer per jaar; in een voorjaar/zomer editie en een herfst/winter editie. "Vergelijkbaar met onze restaurateurs die ook per seizoen een nieuwe kaart introduceren. QL Hotels & Restaurants zijn te vinden in een keur aan landschappen; in de bergen bijvoorbeeld, of op eeuwenoude landgoederen, maar ook aan zee of met uitzicht op een rivier of meer. Ieder jaargetijde nodigt bij al deze hotels uit tot verschillende activiteiten. Op onze onlangs vernieuwde website brengen we deze karakteristieken onder in verschillende collecties. Op qlhotels.com kunnen onze gasten bijvoorbeeld inspiratie opdoen in de QL Castle collectie. Wie wil er niet een keer verblijven in een heus kasteel of op een schitterend landgoed? Zo proberen we bezoekers van de QL website kennis te laten maken met de verscheidenheid aan hotels. Onze nieuwe gids komt in november uit", aldus Van Beek.
Uitbreiding
Het QL Magazine vormt een logische drie-eenheid in combinatie met de QL Website en de QL Gids. Die laatste groeit ieder jaar in omvang, door de toename van het aantal bij QL aangesloten hotels maar ook door het groeiend aantal partners. Inmiddels kunnen 128 hotels in 7 verschillende landen zichzelf een QL Hotel noemen. De QL Gids werd in 2015 in een recordoplage van 120.000 stuks gedrukt. Van Beek is trots op de gids: "Natuurlijk is het prachtig dat de gids in zo’n grote oplage wordt verspreid. QL staat voor kwaliteit en daarom ben ik er extra trots op dat de QL Gids voor het eerst in drie verschillende taalversies beschikbaar is (Nederlands-Engels, Duits-Engels, Frans-Engels). Uit onderzoek bleek dat er enorme vraag is naar een meertalige gids. Dat hoort ook bij QL als professionele organisatie. Onze leden, de QL Hotels, ontvangen dagelijks internationale gasten. Het is vanzelfsprekend dat we als QL gastvrijheid uitstralen. Daar hoort ook bij dat je gasten in hun eigen taal aanspreekt."

Prijs
Onder het toeziend oog van meer dan 100 QL Hoteliers, QL Partners en genodigden werden tijdens het diner op de QL Annual Gathering de QL Zilveren Botermessen uitgereikt. Joost Verhoeven (Hotel de Weverij, Oss, Nederland), Ralf Berendsen (Hostellerie La Butte aux Bois, Lanaken, België) en Ludger Helbig (Auberge de Temple, Johannesberg, Duitsland) ontvingen uit handen van Erik Pabst namens Robbe & Berking de prestigieuze prijs. Ralf Berendsen kwam graag uit België om de prijs in ontvangst te nemen: "Dit is een prijs van mijn collega’s. Ik ben erg onder de indruk." Ook Jelle van Gangelen, eigenaar van Hotel de Weverij uit Oss was trots op zijn chef-kok: "Het is voor ons een grote eer om in het rijtje van winnaars te worden toegevoegd. Een aantal hele grote namen hebben deze prijs eerder gewonnen waaronder Jonnie Boer van De Librije. We zijn dus extra trots dat Joost Verhoeven de QL Robbe & Berking Silver Butter Knife 2016 heeft gewonnen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: