Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

14 januari 2014 |
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes<

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd
vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014.

Runners-up
Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, met zijn leerling Yves van der Hoff. De derde plaats was voor William Rijnen, souschef Restaurant La Fleurie in Oirschot, met zijn leerling Mike Smits.

Driegangenmenu
De winnaars kregen het Gouden Koksmes uit handen van Rogér Rassin, chef de cuisine La Rive in Amsterdam en Dennis van Greuningen van Wüsthof. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten en twee verplicht voorgeschreven voorbereide producten van Nestlé Professional, hoofdsponsor van het NK.

Duurzaamheid in menu
De jury bestond uit voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Paul van Staveren, voorheen Patron Cuisinier Restaurant Sonoy in Emmeloord, Rogér Rassin, executive chef Restaurant La Rive van het Amstel hotel in Amsterdam, SVH Meesterkok, Bert van Manen, Executive Souschef Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen en chef d’équipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam. Bij de jurering werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.

Organisatie
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Events Hoteltech
LiveBlog HotelTech 2019

...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: The Godfather

"Misschien wel de bekendste hotelier van Nederland”, zo noemde de hoofdredacteur van dit blad hem in een recent interview. Laat dat ‘misschien’ maar weg, want wie Nederlandse hotellerie zegt, zegt Roberto Payer. Karakterhotelier pur sang. Altijd gesoigneerd, altijd scherp en h...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: