Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

14 januari 2014
Het Roode Koper wint Gouden Koksmes

Dennis van de Beld en Marcel Smits van Het Roode Koper in Ermelo hebben het Gouden Koksmes gewonnen. Hun gerechten werden door de vakjury als beste beoordeeld. De wedstrijd
vond plaats op het Gildenplaza tijdens Horecava 2014.

*Runners-up*
Tweede werden leermeester Roy Eijkelkamp, souschef Restaurant De Bokkedoorns in Overveen, met zijn leerling Yves van der Hoff. De derde plaats was voor William Rijnen, souschef Restaurant La Fleurie in Oirschot, met zijn leerling Mike Smits.

*Driegangenmenu*
De winnaars kregen het Gouden Koksmes uit handen van Rogér Rassin, chef de cuisine La Rive in Amsterdam en Dennis van Greuningen van Wüsthof. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangen menu voor 4 personen op basis van verse ingrediënten en twee verplicht voorgeschreven voorbereide producten van Nestlé Professional, hoofdsponsor van het NK.

*Duurzaamheid in menu*
De jury bestond uit voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Paul van Staveren, voorheen Patron Cuisinier Restaurant Sonoy in Emmeloord, Rogér Rassin, executive chef Restaurant La Rive van het Amstel hotel in Amsterdam, SVH Meesterkok, Bert van Manen, Executive Souschef Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen en chef d’équipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam. Bij de jurering werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie, de bereiding en duurzaamheid van ingrediënten waren van groot belang.

*Organisatie*
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava. Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.

Overig nieuws