Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

8 november 2016 | Jorien Slager

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks

De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoemd als juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België en Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf. Deze nationale kampioenschappen voor koks worden gehouden tijdens de Horecava, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Op de eerste dag van de Horecava, maandag 9 januari, vindt er een teamwedstrijd plaats voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren. De chefs die strijden om de Gouden Koksmuts zijn:

- Emiel Kwekkeboom van Restaurant La Rive*
- Sander Bierenbroodspot van Restaurant De Vrienden van Jacob*
- Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine*
- Dennis van de Beld van Hotel Landgoed Het Roode Koper*
- Roy Eijkelkamp van Restaurant De Bokkedoorns
- Mattijs Kaptein van Restaurant & Hotel Merlet*
- Andre Gerrits van Restaurant ‘t Amsterdammertje*
- Wilco Berends van De Nederlanden*

Overige wedstrijden

Dinsdag van de Horecava staat in het teken van het NK voor Leermeester-Leerling. De NK voor Jonge Koks tot 25 jaar op woensdag en de NK voor Koks vanaf 25 jaar op donderdag beloven minstens zo spannend te worden met een lijst van sterke deelnemers. Bekijk het deelnemersveld.

Verrassing 

De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt er volgens het black box systeem. Dit houdt in dat de deelnemers van te voren niet weten met welke ingrediënten ze aan het werk moeten. Creativiteit speelt daardoor een belangrijke rol. 

Fusie

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, wordt komende Horecava voor de 57e keer uitgereikt. De Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de vereniging voor professionals in de gastronomie met ruim 3.500 leden. Op 1 januari 2016 fuseerde het Gilde van Nederlandse Meesterkoks met het Koksgilde tot één Gastronomisch Gilde om één vereniging te vormen voor alle professionals in de gastronomie. Een van de activiteiten die ze blijft organiseren zijn de wedstrijden tijdens de Horecava.

Horecava 

De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. De wedstrijden krijgen een plek in de nieuwe Foodhal (hal 7) op de beurs. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: