Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

8 november 2016 | Jorien Slager

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks

De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoemd als juryvoorzitter van de wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door Frank Fol, president Meesterkoks België en Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf. Deze nationale kampioenschappen voor koks worden gehouden tijdens de Horecava, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Op de eerste dag van de Horecava, maandag 9 januari, vindt er een teamwedstrijd plaats voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren. De chefs die strijden om de Gouden Koksmuts zijn:

- Emiel Kwekkeboom van Restaurant La Rive*
- Sander Bierenbroodspot van Restaurant De Vrienden van Jacob*
- Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine*
- Dennis van de Beld van Hotel Landgoed Het Roode Koper*
- Roy Eijkelkamp van Restaurant De Bokkedoorns
- Mattijs Kaptein van Restaurant & Hotel Merlet*
- Andre Gerrits van Restaurant ‘t Amsterdammertje*
- Wilco Berends van De Nederlanden*

Overige wedstrijden

Dinsdag van de Horecava staat in het teken van het NK voor Leermeester-Leerling. De NK voor Jonge Koks tot 25 jaar op woensdag en de NK voor Koks vanaf 25 jaar op donderdag beloven minstens zo spannend te worden met een lijst van sterke deelnemers. Bekijk het deelnemersveld.

Verrassing 

De deelnemers krijgen de opdracht een amuse en een drie- of viergangenmenu te bereiden. Gekookt wordt er volgens het black box systeem. Dit houdt in dat de deelnemers van te voren niet weten met welke ingrediënten ze aan het werk moeten. Creativiteit speelt daardoor een belangrijke rol. 

Fusie

De Gouden Koksmuts, in Nederland de meest begeerde prijs voor koks, wordt komende Horecava voor de 57e keer uitgereikt. De Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de vereniging voor professionals in de gastronomie met ruim 3.500 leden. Op 1 januari 2016 fuseerde het Gilde van Nederlandse Meesterkoks met het Koksgilde tot één Gastronomisch Gilde om één vereniging te vormen voor alle professionals in de gastronomie. Een van de activiteiten die ze blijft organiseren zijn de wedstrijden tijdens de Horecava.

Horecava 

De Nationale Kampioenschappen worden gehouden tijdens de jaarlijkse Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. De wedstrijden krijgen een plek in de nieuwe Foodhal (hal 7) op de beurs. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens
AccorHotels wil minder plastic afval

Morgen, op Planet21 Day, een evenement dat jaarlijks terugkeert op 21 april, stimuleert AccorHotels haar werknemers om initiatieven te bedenken die de wereld een stukje beter maken. Duurzame ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid staan daarbij centraal. Vorig jaar lag de focus op de reductie v...

Toerisme Duurzaamheid
Landal GreenParks mag zich meest duurzaam reismerk van Nederland noemen

Landal GreenParks is winnaar van de Sustainable Brand Index van 2018 in de categorie Travel en Leisure. Landal mag zich een jaar lang het meest duurzame reismerk van Nederland noemen op grond van onafhankelijk consumentenonderzoek. De onderscheiding werd gisteravond in Amsterdam uitgereikt door...

Opening Internationaal
Hotel con Corázon opent tweede hotel in Mexico

Hotel con Corázon is een bijzonder hotel in Nicaragua dat al haar winst steekt in het verbeteren van het lokale onderwijs. Sinds de opening van het hotel in 2008 hebben honderden kinderen hierdoor een kans gekregen op een betere toekomst. Het concept van Hotel Con Corázon is zo succesv...

Onderwijs Blog
Blog Pim van het Reve: wat doe jij met je afval?

5 April 2018. Op naar Apeldoorn, het is tijd voor mijn Thesis Proposal Defence, oftewel het verdedigen van mijn onderzoeksopzet. Het één-na-laatste tentamenmoment voordat ik afstudeer en mijn bachelor Hotel Management in ontvangst mag nemen. Met wat gezonde spanning leg ik mijn eerste ...

Hotelbouwplannen Innovatie
Yotel bouwt in Istanbul hotel met 451 kamers

?GA, al 25 jaar exploitant van Istanbul New Airport (INA), en Yotel, de in Londen gevestigde hotelgroep, hebben een exclusief hotelbeheercontract getekend. Het hotel, dat een van de grootste luchthavenhotels ter wereld zal zijn, met zowel airside als landside-toegang, zal 451 kamers hebben. Het is g...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Geen hotel in seniorencomplex Amsterdam Osdorp

De rechtbank heeft bepaald dat er geen hotel mag komen in een seniorencomplex in Amsterdam Osdorp. Dit na na bezwaren van bewoners van het complex, zo lezen we op de website van AT5. Backpackers zouden gratis in het pand mogen slapen wanneer ze iets terug zouden doen voor de buurt. De ouderen waren ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: