U heeft gezocht op : Texel

18 januari 2021 Hotelketens
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

28 december 2020 Hotelketens
Van der Valk Hotels neemt Hotel De Pelikaan Texel over

Hotel De Pelikaan Texel wordt in 2021 Van der Valk Hotel De Koog-Texel. Hiermee is het eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden een feit. Derk (26), vierde generatie Van der Valk, en één van de drie zonen van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk, gaat het hotel runnen. Het h ...

6 juli 2020 Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu ...

8 juni 2020 Economie
Actuele marktinformatie: Aantal hotelboekingen op niveau vorig jaar

Het aantal hotelboekingen in de eerste week van juni ligt op het niveau van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt Hoteliers.com een leverancier van boeking software voor meer dan 1.000 hotels. "Hiermee zien we dat het herstel zich doorzet, echter de lokale verschillen zijn enorm. Voor de Amster ...

22 november 2019 Achtergronden Gastronomie
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi ...

18 september 2019 Food Achtergronden
Relais & Châteaux zet zich in voor goed, gezond en duurzaam eten

Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food for Change van 3 tot 6 oktober 2019. Ook dit jaar werkt Relais & Châteaux samen met Slow Food tijdens de campagne Food for Change. Slow Food o ...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. " ...

12 september 2019 Toerisme Achtergronden
De meest gezochte bestemmingen net buiten het hoogseizoen

Terwijl de meeste collega's weer aan het werk gaan in september, zoeken sommige vakantiegangers bewust nog naar het laatste beetje zon voor de herfst. Dat heeft zo zijn voordelen! Weg van de wisselvalligheid van de herfst, aanzienlijk minder toeristen en aantrekkelijke prijzen. Maar waar zoeken ...

3 mei 2019 Interview Longread
Bouke Weber, Hotel Groep Texel: “We doen ruim 100.000 overnachtingen per jaar”

Hotel Groep Texel is het voorbeeld van succesvol samenwerken op lokaal niveau. Een kans voor andere hoteliers, vindt oprichter Bouke Weber. “Het verbaast mij dat niet meer ondernemers dit doen.” Onder de paraplu van Hotel Groep Texel vallen vier zelfstandige hotels, twee B&B&rsquo ...

17 april 2019 Achtergronden
Download de nieuwe uitgave van Hospitality Management

De aprileditie van Hospitality Management is weer uit. Dit keer aandacht voor de hotelkamer en interieur, waarbij Carlo Slag, eigenaar van Preston Palace hotel, en Debbie Zeeuw van der Laan, designer bij Valk Design, ons bijpraten over recente verbouwingen, hotelkamertrends en investeringen. Tapijt ...

25 september 2018 Achtergronden
Mike Bosman van blooming in Bergen Meest Markante Horecaondernemer van Noord-Holland

Gisteren, maandag 24 september, is Mike Bosman van blooming in Bergen gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Noord-Holland. Mike stond met vijf andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Roy van der Weel van Wonders in Schagen; Bob Zandberg van Villa Westend in Velserbroe ...

30 juli 2018
Wellbeing Experience in Waldorf Astoria Amsterdam

Reizigers die kiezen voor een uitzonderlijke hotelbeleving vinden altijd Waldorf Astoria op hun weg. Elk hotel van de luxe hotelketen creëert een uniek gevoel van plaats en omgeving en biedt haar gasten buitengewone ervaringen. Zo hebben gasten in Waldorf Astoria Amsterdam vanaf nu exclusief to ...

21 juni 2018 Hotelketens Achtergronden
Hotel De 14 Sterren onderdeel van Hotel Groep Texel

Hotel De 14 Sterren aan de Smitsweg nabij Den Burg heeft zich aangesloten bij Hotel Groep Texel. Daarmee is dit het vierde hotel dat deel uitmaakt van dit samenwerkingsverband. Het hotel aan de bosrand werd in 1998 gebouwd door Alfons Griffioen en Wenny Steinmann, die enkele jaren daarvoor al het na ...

23 april 2018 Achtergronden
Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun orga ...

6 april 2018 Economie Toerisme
Nederlandse hotelmarkt naar nieuw record

De Nederlandse hotelmarkt heeft opnieuw een uitstekend jaar achter de rug. Uit onderzoek van Horwath HTL blijkt dat de bezettingsgraad van de hotels in 2017 is gestegen, terwijl ook de gemiddelde kamerprijs weer toenam. Voor 2018 wordt een verdere groei verwacht van zowel bezettingsgraad als kamerpr ...

30 maart 2018 Hotelbouwplannen Achtergronden
Hotel Prins Hendrik Texel voltooit renovatie

In aanloop naar Pasen en de te verwachten zomerdrukte zijn bij hotel Prins Hendrik Texel de afgelopen weken de resterende twaalf kamers geheel gerenoveerd. Werd vorig jaar al een begin gemaakt met de nieuwe inrichting van het uit 1911 daterende hotel, thans zijn alle twintig kamers aangepast aan ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview Stayokay: campingsfeer in een hotelomgeving

Marijke Schreiner is directeur van Stayokay. Een kordate, vlotte vrouw die boegbeeld is van een frisse organisatie met een rijke historie. Het jeudherbergverhaal is afgesloten, een tijd geleden al, en Marijke wil het daar ook liefst niet over hebben. “Hoe lang is het wel niet geleden dat jonge ...

17 januari 2018
Hotel Kogerstaete Texel  wint Gouden Zoover Award 

Vorige week woensdag zijn op de vakantiebeurs in Utrecht de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Hotel Kogerstaete wint een Gouden Zoover Award. Gedurende het hele jaar 2017 zijn er meer dan 50 reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij he ...

16 januari 2018 KHN
Reactie Airbnb op oproep KHN

Vanmorgen plaatsten we een persbericht dat ons door KHN toegezonden werd. Hierin roept KHN de politiek op om maatregelen door te voeren om verhuur van woonruimte aan toeristen te reguleren. Airbnb zond ons vervolgens een reactie. Deze staat hieronder. Reactie Airbnb “Dit is schaamteloze ...

20 juli 2017 Toerisme
Run op binnenlandse last minutes

We blijken massaal ons eigen land te willen ontdekken. De zoek- en boekingscijfers van Voordeeluitjes.nl laten een flinke stijging zien als het gaat om vakanties in Nederland. 40 procent wil binnen nu en twee weken vertrekken. Met name onze kuststreek blijkt een zeer populaire regio. Van de provinci ...

13 april 2017 Economie Toerisme
Wat betalen we per hotelovernachting tijdens Pasen?

Pasen staat voor de deur en een lang weekend wordt door velen aangegrepen om eropuit te trekken. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl zocht uit welke bestemming voor Pasen 2017 favoriet zijn. Nr. Bestemming 01 Londen ...

13 december 2016 Food
Een zee vol ideeën voor een afwisselend menu

Een restaurant is vaak de plek voor een eerste kennismaking met een nieuwe vissoort. Aan restaurateurs de schone taak om vis op de kaart te zetten die de smaakpapillen beroert, maar ook thuis klaar te maken is. De Noordzee biedt daarvoor een ruime keus. De vis wordt duur betaald. Een bekend gezeg ...

20 september 2016 Gastronomie
Restaurant Wambinge treedt toe tot kwaliteitslabel Euro Toques

Het Texelse Restaurant Wambinge heeft afgelopen donderdag de Code van Eer van Euro Toques Nederland ondertekend. De toetredingseisen van dit Europese kwaliteitslabel van de Franse driesterrenkok Paul Bocuse zijn niet mals. De keukenbrigade moet verse en regionale producten gebruiken die de seizoenen ...

30 januari 2016
Sligro neemt twee vestigingen De Kweker over

Sligro heeft een akkoord bereikt met Vroegop Ruhe om de groothandels van De Kweker in Purmerend en op Texel over te nemen. Overigens zijn alle andere activiteiten van De kweker geen onderdeel van de overname. De vestigingen in Amsterdam en Hoorn blijven dus in de huidige vorm bestaan. Koopsom ...

7 augustus 2015
Rondetafelgesprek: Liever zelf aan het roer

Werken in de hospitality is een continue strijd om boekingen, goede reviews en de wow-factor. Toch weten de jonge managers aan tafel hun oprechte glimlach te bewaren. Zou dat zijn omdat ze geen van allen in een hard branded keten werken? Een rondetafelgesprek tussen acht hospitalitytalenten over he ...

29 juni 2015
Gaat Fletcher Europa in?

De Nederlandse hotelketen Fletcher Hotels heeft haar aantal hotels in zeventien jaar zien groeien van 1 naar 67 hotels. Met de twee aanstaande overnames per 1 juli van Hampshire Hotel Jan van Scorel en Mercure Hotel Utrecht Nieuwegein passeert Fletcher Hotels voor het eerst al haar branchegenoten ...

10 februari 2015
Rotterdam minst romantische bestemming

Het is weer bijna dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Op 14 februari is het een must je geliefde te verrassen met een bloemetje, een leuke kaart of wellicht een heerlijke dag (en nacht) weg in eigen land. Maar naar welke stad moet je je geliefde meenemen als je niet overladen wilt worden met lie ...

23 april 2014
Beste hotel staat op Texel

Nieuws van het Zoover-front. Hotel de Kogerstaete op Texel is opnieuw uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland. Het hotel herhaalt hiermee haar prestatie van de voorgaande twee jaar. Het hotel krijgt een waardering van 9,5 van de bezoekers van de website. Veel accommodaties in de prijzen ...

17 april 2014
Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heeft daarmee de hoogste graad van vakbekwaamheid behaald in de Nederlandse horeca. Sinds de invoering van de Meestertitel in 1987 is zij de achtste vro ...

20 maart 2014
Renovatie restaurant Grand Hotel Opduin

Tijdens het 80-jarige jubileum heeft, in de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’, Grand Hotel Opduin de deuren geopend van het gerenoveerde restaurant. Stars Design uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en de inrichting van het restaurant. Hoscom ...

13 februari 2014
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 of ...

11 oktober 2013
Beste leerbedrijf staat op Texel

Hotel Greenside op Texel mag zich het Beste leerbedrijf horeca 2013 noemen. Met de overwinning laten zij Euromast Horeca BV in Rotterdam en Hotel Merlinde in Breda achter zich. Het winnende bedrijf ontving de trofee uit handen van Marleen Peppelmans, assistant Human resources manager bij Sheraton ...

7 oktober 2013
Hoscom neemt hotel Post Plaza over

Hotelonderneming Hoscom heeft het viersterren Grand Hotel Post Plaza in Leeuwarden overgenomen van hotelier Jan Boomsma. Het hotel is gevestigd in drie monumentale gebouwen en beschikt over veertig kamers, een restaurant, twaalf vergaderzalen en diverse wellness-voorzieningen. Eigen naam en ...

17 september 2013
De sauna is uit, wellness is in

De wellnessbranche is volwassen geworden. De tijd waarin vrijwel elke sauna zich een wellnesscentrum noemde, is voorbij. Bovendien is het kopieergedrag verleden tijd; men streeft ernaar zich te onderscheiden. De kwaliteit en het niveau worden hoger; het begrip wellness gaat zich ontpoppen. De wellne ...

15 september 2013 Interview F&B
Bij Jef; “Weg met de afvinkcultuur”

Steeds meer hoteliers kijken met hernieuwde belangstelling naar het hotelrestaurant. En menig restaurateur realiseert kamers of suites bij zijn eetgelegenheid. Hotels en restaurants groeien naar elkaar toe. Waar kun je beter mijmeren over deze ontwikkeling dan in 'Bij Jef' op Texel? In Den H ...

12 september 2013
Nieuwste editie Hospitality Management

De nieuwste editie van Hospitality Management verschijnt één dezer dagen bij iedere hotelier. Hotelketen easyHotel gaat in een tijd waar ‘upgrading’ het toverwoord is terug naar de basis, zonder poespas en overbodige luxe. Hotelrestaurant Bij Jef uit Texel gooit het juist over een andere boe ...

19 augustus 2013
Opvolger Woltering bij The Grand is er

Robert-Jan Woltering heeft tegenover radiozender BNR bekend gemaakt wie zijn opvolger is als general manager van Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Het is Denis Dupart. De Fransman heeft ervaring met het hotelmerk. Door en door Dupart komt over als hoteldirecteur van het Sofitel St. James ...

29 juli 2013
Restaurant 't Keerhuys wil hotelkamers

In Den Bosch gaat restaurateur Toine van Stiphout zijn plan om hotelkamers boven restaurant 't Keerhuys te maken binnenkort uitvoeren. Na een tijd lang met het idee te hebben gestoeid, is het tijd om een handvol kamers boven de eetgelegenheid te realiseren. Hoewel het goed gaat met het restaurant, ...

16 juli 2013
Baten toeristenbelasting stijgen hardst

Toeristenbelasting een melkkoe voor gemeentes? Daar lijkt het wel op, nu het CBS heeft becijferd dat de opbrengst uit deze belastingvorm in vijf jaar tijd het hardst is gestegen van alle gemeentelijke belastingen. Dit jaar verwachten de gemeenten in Nederland 162 miljoen euro op te halen aan toeri ...

19 juni 2013
Stayokay focust op families

Hostelketen Stayokay richt zich deze zomer nog meer op gezinnen en families. Hiervoor heeft het bedrijf vijf hostels geselecteerd met een gezellige huiskamer en extra activiteiten voor kinderen. De familiehostels bevinden zich op Ameland, Texel, Egmond, Gorssel en Sneek. Plezier in kleine ding ...

17 april 2013
Hotel De Zwaluw rondt verbouwing af

Hotel De Zwaluw in De Koog op Texel heeft het gehele pand compleet gestript en voorzien van zes moderne en luxe hotelkamers. De nieuwe kamers zijn 29 tot 32 vierkante meter groot en hebben openslaande deuren naar binnen of een eigen balkon. De kamers zijn voorzien van alle moderne faciliteiten, z ...

28 december 2012
Pyromaan en Kaban beste huisbieren

Pyromaan van bierencafé De Heks in Deventer en Kaban van Kapellerput in Heeze zijn verkozen tot Lekkerste Huisbier van Nederland 2012. Pyromaan won in de categorie lichte bieren, Kaban bij de zware. Graag een tweede, en een derde... De jury over Pyromaan: "Een mooie verrassing. Elegant. Erg mo ...

19 december 2012
Niet wellness maar woolness op Texel

Op Texel is de traditie van het ‘wolbad’ nieuw leven ingeblazen met ‘Woolness’. Wie lichaam en geest wil verwennen op Texel, kan zich in een laagje wol laten wikkelen bij Hotel Texel. Ontspanning en reiniging De schapenwol geeft warmte, ontspant en reinigt. Vroeger gebruikte de arme boe ...

27 juli 2012
Waddengoud voor Texelse restaurants

Restaurant Wambinge in De Koog en de restaurants van Hotel De Lindeboom in Den Burg, Brasserie De Lindeboom en Het Schoutenhuys, mogen sinds een paar weken het keurmerk Waddengoud voeren. De drie restaurants verschillen sterk, maar om hun ambiance en streekgerechten hebben ze het keurmerk verdie ...

20 april 2012
Hotel Kogerstaete wint Zoover award

Hotel Kogerstaete op Texel heeft de Zoover award voor beste hotel in Nederland gewonnen. Het hotel wordt geroemd om de schone kamers, de perfecte locatie en om het uitermate vriendelijke personeel. Relatief kleine hotels Opvallend is dat Nederlanders gastvrijheid een belangrijke waarde toekenne ...

14 februari 2012
Dertien nieuwe leden voor Quality Lodgings

Quality Lodgings (QL) heeft er dertien nieuwe hotels bij. Hiermee komt het totaal aantal aangesloten hotels op 85. De nieuwe leden werden door algemeen directeur Hein van Beek gepresenteerd tijdens de QL Jaardag op Landgoed Hotel Groot Warnsborn. Persoonlijke belevenis In een toelichting op de ...

16 december 2011
Nieuwe eigenaar Grand Hotel Opduin

Grand Hotel Opduin in De Koog, op Texel, wordt op 1 januari 2012 overgenomen. De nieuwe eigenaar is Hoscom, een firma die al zes hotels in Nederland bezit. Opduin zal worden geleid door Floris-Jan Zwaag en zijn vrouw Kirsten Dashorst. Twaalf jaar Zwaag werkt sinds twaalf jaar bij Hoscom en i ...

6 december 2011
Fletcher neemt hotels van Sandton over

Per 1 januari 2012 zullen de hotels Sandton de Cooghen op Texel en het Gilde Hotel in Deventer verder gaan onder de vlag van de Fletcher Hotels. De verkoop van de twee driesterrenhotels is onderdeel van de strategische herpositionering van Sandton Hotels, dat zich op termijn volledig wil richten ...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos ...

29 juni 2011 Michelin F&B
Wat je proeft is wat je ziet

De plaatsnaam Aduard; het klinkt meer als een voornaam, en eigenlijk past dat prima bij Geerhard Slenema, een 'grumpy old man' (BBC) met een gulle lach. Vanaf de straatkant oogt zijn Herberg onder de Linden onopvallend, ware het niet voor de drie lindebomen met monumentenstatus. Aan de zijka ...

22 juni 2011
QL Golf nieuwste initiatief Quality Lodgings

Quality Lodgings, een collectie van kleinschalige authentieke hotels in Nederland, België en op de Antillen, lanceerde onlangs bij QL-deelnemer Kasteel Engelenburg haar nieuwste concept: QL Golf. Directeur van KHN Lodewijk van der Grinten mocht als eerste afslaan. Breed palet QL Golf biedt ee ...

11 mei 2011
Acht restaurants ontvangen Waddengoud

Texel telt binnenkort acht nieuwe restaurants met het streekkeurmerk 'Waddengoud'. Waarnemend voorzitter van de Raad van Toezicht van de Waddengroep, Bob Verburg, reikt op 16 mei acht Waddengoud-oorkondes uit bij Landgoed De Bonte Belevenis in Den Hoorn. Voor wie? Het gaat om Culinaire Verwenne ...

20 april 2011 F&B
F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont

Eten en drinken volgens het aloude brasserieconcept is helemaal terug, ook in de hotellerie. Wat maakt deze F&B-vorm zo aantrekkelijk voor gasten? Is het vanwege de portemonnee van de bezoeker dat hotelbrasseries voller zitten dan de à la carte restaurants? Of komt dit door het succes van ...

18 april 2011
Beste en slechtste hotels volgens Zoover

Zoover vakantiebeoordelingen deelde vorige week al een aantal publieksprijzen uit in de reisbranche. Daarnaast beloont het internetbedrijf deze week ‘Het beste hotel van Nederland’, zal ‘Het slechtste hotel van Nederland’ er ook aan geloven. Het beste hotel van het land staat volgens Zoover ...

26 december 2010 Interview Longread 30 jaar Hospitality Management
Interview Chris Luken: "Eind 2008 wist ik het écht even niet meer"

Afgelopen zomer veranderde Chris Luken, oprichter van de Hotelbon en Fletcher Hotels, van baan binnen zijn organisaties; hij droeg de positie van CEO over aan Rob Hermans. ‘Dit wordt geen afscheidsinterview hoor,’ zegt Luken, die zijn carrière startte als ober bij Van der Valk. &l ...

1 november 2010
GaultMillau 2011 bekend, top ongewijzigd

Op maandag 1 november werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Fortis Circustheater in Scheveningen de GaultMillau-gids voor 2011 gepresenteerd. De belangrijkste bekendmakingen; Beste Chef: Sergio Herman van Oud Sluis, dit jaar wederom met een maximale score van 20 punten. Restaurant van het ...

30 juni 2010
Dossier Toerisme (2)

Op vakantie gaan, dat wil iedereen. Maar als gevolg van de economische crisis en de aswolken uit IJsland, is in de toerismesector veel veranderd. Themavakanties, cultuurvakanties, Texel... De vakantieganger amuseert zich toch wel (Hospitality Management 2010, nr3). ...

4 juni 2010 Toerisme Achtergronden Longread
Meer Nederlanders blijven dicht bij huis

Op vakantie gaan, dat wil iedereen. Maar als gevolg van de economische crisis en de aswolken uit IJsland, is in de toerismesector veel veranderd. Themavakanties, cultuurvakanties, Texel... De vakantieganger amuseert zich toch wel. De afgelopen maanden hebben ons weer eens geleerd dat in de wereld ...

18 mei 2010 Drinks Achtergronden F&B
F&B drankupdate: de belangrijkste trends volgens...

Wat wenst u te drinken? Een gewone vraag waarop u tegenwoordig tal van exotische antwoorden kunt verwachten. Sparkling sake, prosecco, biologische cider, licht bruisend mineraalwater uit die ene bepaalde bron. De hotelgast van nu is bekend met een keur aan dranken en cocktails. Om over de toegenomen ...

31 maart 2009
Kustgebieden overtroeven Amsterdam

Ondanks de kredietcrisis lijkt Nederland er tijdens de Paasvakantie weer massaal op uit te trekken. Een evaluatie van alle binnenlandse en buitenlandse hotelboekingen via de hotelboekingssite Hoteliers.com leert dat de Nederlandse kust en de Waddeneilanden de absolute favoriet zijn. In de top tien v ...

1 november 2008 Achtergronden Longread
Het succes van designhotels

Designhotels zijn hot. Het concept is nieuw en het werkt maar een designhotel ben je niet zomaar. Wat precies het succes van een designhotel is? Een vragenrondje in de wereld van de designhotels, verspreid door heel Nederland, bracht het verlossende antwoord. Sinds de Franse ontwerper Philippe St ...

29 april 2008
De Cooghe nieuwe telg Sandton

Deze week verwelkomt hotelgroep Sandton hotel de Cooghen op Texel als nieuwste aanwinst. Sandton Hotel de Cooghen is een sfeervol en gastvrij hotel in het centrum van vakantieplaats De Koog, op nog geen 100 meter van duinen en strand. Het management is in handen van Gerard de Vries. Het in 2003 gebo ...

15 april 2008 Interview Longread
Interview Hotel Restaurant De Zon, Oosterwolde (Fr)

Ristorante, snackpoint, Balkan-specialiteitenrestaurant, Hong Kong... Waar twee waterwegjes (vaarten) samenkomen, bij het sluisje voor de deur van Hotel Restaurant De Zon, lijken ook landen en werelddelen zich samen te voegen; gezien de uitheemse eethuisjes. Oost west, thuis best, zal menig inwoner ...

12 december 2006 Hotelketens Interview
Stayokay goed op weg

De dertig hostels van Stayokay ondergaan de komende jaren een metamorfose. Voor een herkenbaar en eigentijds gezicht introduceert de groep een nieuw interieurconcept. 'Verrassende eenvoud', afgestemd op drie soorten hostels: in de stad; in een groene omgeving; aan de kust en binnenwater. Naa ...

6 juni 2005 Interview Longread
Chris Luken: hotelmagnaat in wording

In een rap tempo bouwt Chris Luken met zijn Hotel Management Group (HMG) aan een klein hotel-imperium. Onlangs voegde hij het vijftiende hotel aan de Fletcher Hotel Group toe: Buitenhotel Alpha in Lochem, dat eerder aangesloten was bij Tulip Inn. Bravoure, lef, glamour en een feilloos gevoel voor sa ...

12 december 2001 Hotelketens Interview
Echte hotels zullen het nooit worden

Wat NJHC-directeur Karina Schilte betreft, had deze rubriek voor één keer gerust ‘hostelketen’ mogen heten. De NJHC-hostels zijn - tot op zekere hoogte - een vreemde eend in de bijt: zij vullen het gat tussen de hotels en de groepsaccommodaties; een positie die de organisat ...

5 november 2001 Toerisme Interview
Grand Hotel Opduin, De Koog. Texel ten voeten uit

Het restaurant van Grand Hotel Opduin ademt de sfeer van Texel. Dat zit hem niet alleen in licht en lucht, maar zeker ook in de menukaart: zeeslakjes, carpaccio met oude Texelse schapenkaas, parfait van duindoornsiroop, lamsbout met saus van zeeasterkaas... Bijna alles komt van het eiland. Directeur ...

5 november 2001
Geen systeemplafonds voor de Dames

Twee koffers, twee dames. Jarenlang stapten zij anoniem hotels binnen. Middels hun vaste column lieten zij de lezers van het Algemeen Dagblad genieten of gruwen van hun bevindingen. Inmiddels hebben zij twee boekjes uitgegeven met daarin een selectie van 'aangename' hotels. De Dames Reiziger ...

25 februari 2001 Ondernemen
Hotel Seven One Seven: Ieder mens het zijne

Als een wervelwind raast Henk D. de Lugt door zijn ‘exclusive private guesthouse’; met een journalist op zijn hielen. Die scribent valt van de ene verbazing in de andere. ‘Kan dat nog?’ staat in zijn ogen te lezen. Fraaie bronzen statuettes, antieke ornamentjes en allerl ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: