Eind deze week valt hij weer op de mat bij alle hotels van Nederland: de juni-editie van Hospitality Management.
Voor onze rondetafel over De Professionele Keuken gingen Jef Schuur, patron cuisinier van Bij Jef* Restaurant & Hotel op Texel, Martine Conings, hotel director bij NH Conference Centre Leeuwenhorst, en Helen Malveiro, hotel manager van Flora Batava, in gesprek onder leiding van Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Aan bod kwamen onder meer het ontbijt, personeel, het belang van het hotel-restaurant en de rol van arrangementen en kortingsacties: “Ik geef nooit kortingen. Ik ben ook niet zozeer op zoek naar omzet, ik ben op zoek naar winst.”
Eveneens aan het woord komt Dirk Lips, oprichter van Libéma. De eigenaar van onder meer Beekse Bergen en de Brabanthallen bouwt momenteel aan een nieuw hotel bij Kasteel Steenenburg, dat eerder onderdeel uitmaakte van het Land van Ooit. In het tweede grote interview vertelt Mathilde van der Weerd over haar rol als directeur van Highlight Hotel Group. Deze nieuwe keten maakt onderdeel uit van vastgoedontwikkelaar Cobraspen.
Verder spraken we Marina Snijder en Daniëlle Wassing over het belang van een gestructureerde pre-opening, een proces dat vaak onderschat wordt: “Men weet niet goed wat zo’n pre-opening betekent en inhoudt, om het structureel vanaf dag één goed op te pakken zodat er daadwerkelijk geld verdiend kan worden.” In de rubriek Jong & Ambitieus vertelt David François, facility manager van WestCord Hotel Eindhoven, over zijn toekomstplannen.
Kortom: houd de brievenbus in de gaten of download de digitale editie van Hospitality Management vanaf volgende week op onze website.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.