U heeft gezocht op : merlet

20 maart 2019 Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

19 juni 2018 Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

10 juni 2017 Columns Achtergronden Interview
Weekendselectie: Hotelvastgoed, culinaire top en groentetips

Speciaal voor het weekend selecteren wij drie artikelen die u de afgelopen week niet heeft mogen missen. Langere artikelen voor bij de koffie op zaterdag of het ontbijt op zondag. Wat dacht u van: - Dit interview met Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl. Dit hotel heeft een restaurant da...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

8 juni 2017 Culinair Interview
Martin van Bourgonje, Merlet, over bitterballen en sultans

Onlangs bezochten we sterrenrestaurant Merlet in Schoorl en spraken er met de drijvende kracht achter het succesvolle hotel- en restaurantbedrijf, Martin van Bourgonje. We willen hem graag beter leren kennen en daarom stelden we hem enkele persoonlijke vragen. Favoriete vette hap “Een bi...

6 juni 2017 Interview F&B
Populariteit van culinaire arrangementen neemt toe

Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de bezetting, van zowel het restaurant als het hotel, komt uit de samenwerking met Kras. De organisatie biedt op dit moment 29 culinaire reizen - naar restauran...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

23 mei 2017 Culinair
Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage

Hotel & Food & Beverage 2017 is verschenen en gratis te downloaden via deze link. In deze culinaire special gingen we op bezoek bij drie sterrenrestaurants. Onno Kokmeijer, de chef van het Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, Peter Postma van Kaatje bij de Sluis en Martin van Bourgonje, de man...

20 mei 2017
De Weekendselectie: Theaterhotel, Michelinsterren en hostels

De week is weer voorbij, dus tijd voor de weekendselectie. Wij selecteerden weer een paar artikelen om het weekend mee door te komen, of om te ontspannen tijdens de koffie. Wat dacht u van: - De interieurfoto's van Theaterhotel Venlo dat deze week is geopend. Directeur Gijs Hendrikx hield...

15 mei 2017 Video Interview
Video: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

Martin van Bourgonje, de ontdekker van enkele culinaire toptalenten in Nederland, ging in gesprek met Hospitality Management. Eind mei verschijnt immers de special Hotel & Food & Beverage, die in het teken staat van de allerbeste hotel-restaurants in Nederland. In de kop van Noord-Holla...

8 november 2016 Food Awards
Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aangaan zijn bekend. Ook is de samenstelling van de vakjury bekend. Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie * in Osnabrück is wederom benoe...

21 mei 2013
Schrijvers openen vleugel hotel Merlet

Eind mei openen Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart de nieuwe vleugel van hotel Merlet in Schoorl. Het hotel is tevens het eerste hotel ter wereld met FreshBed, een bed met een ingebouwd zuiveringssysteem dat de temperatuur reguleert en permanent zorgt voor een schoon matras en schone omgeving. ...

20 november 2012
Susanne Stolte voorzitter raad QL Hotels

Susanne Stolte, voorzitter van het college van bestuur van Hotelschool Den Haag, treedt op 1 januari 2013 toe als voorzitter van de Raad van Advies bij Quality Lodgings Hotels (QL Hotels). Ervaring Stolte heeft een brede management- en bestuurservaring, opgedaan als voorzitter van de Nederlands...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos...

8 mei 2009
Merlet schenkt aan goed doel

Restaurant & Hotel Merlet in Schoorl schenkt de opbrengst van het foto- en verhalenboek 'Kunst in de keuken, een restaurant met 10 sterren' aan de afdeling hematologie van het VU ziekenhuis in Amsterdam. Eigenaars Bert en Nelleke van Bourgonje willen hiermee het 25-jarig bestaan van hun bedrijf inze...

3 juli 2008
Sandton neemt met chef-kok De Nederlanden over

Hotelketen Sandton neemt samen met chef-kok Wilco Berends de exploitatie van hotel-restaurant De Nederlanden in Vreeland over. De huidige chef-kok, die een jaar geleden overkwam van Merlet in Schoorl, gaat samen met zijn vrouw De Nederlanden leiden. Berends blijft hoofd van de keuken (één Michelin...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: