Je hebt gezocht op: merlet

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
21 april 2023Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...

Column Sander Allegro: De nieuwe kerk
13 maart 2023Nieuws

Column Sander Allegro: De nieuwe kerk

Het gonst al langer rond in marketingland: ‘merken zijn de nieuwe kerken’. Nu is het natuurlijk zo dat marketeers bij uitstek meesters zij...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer als chef bij Hotel Okura Amsterdam
30 december 2021Nieuws

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer als chef bij Hotel Okura Amsterdam

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en suc...

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021
6 juli 2021Nieuws

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier
3 februari 2021Nieuws

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier

Marcel van Aelst; een monument binnen de hotellerie. Vijftig jaar geleden pakte hij het vliegtuig naar Tokio, om via vele internationale omzwervingen...

Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''
3 juli 2020Nieuws

Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, he...

Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen
20 maart 2019Nieuws

Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum d...

Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs
21 januari 2019Nieuws

Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriet...

Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018
19 juni 2018Nieuws

Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke...

Weekendselectie: Hotelvastgoed, culinaire top en groentetips
10 juni 2017Nieuws

Weekendselectie: Hotelvastgoed, culinaire top en groentetips

Speciaal voor het weekend selecteren wij drie artikelen die u de afgelopen week niet heeft mogen missen. Langere artikelen voor bij de koffie op zater...

Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top
9 juni 2017Nieuws

Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dr...

Martin van Bourgonje, Merlet, over bitterballen en sultans
8 juni 2017Nieuws

Martin van Bourgonje, Merlet, over bitterballen en sultans

Onlangs bezochten we sterrenrestaurant Merlet in Schoorl en spraken er met de drijvende kracht achter het succesvolle hotel- en restaurantbedrijf...

Populariteit van culinaire arrangementen neemt toe
6 juni 2017Nieuws

Populariteit van culinaire arrangementen neemt toe

Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de be...

Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte
30 mei 2017Nieuws

Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild....

Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage
23 mei 2017Nieuws

Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage

Hotel & Food & Beverage 2017 is verschenen en gratis te downloaden via deze link. In deze culinaire special gingen we op bezoek bij drie sterr...

De Weekendselectie: Theaterhotel, Michelinsterren en hostels
20 mei 2017Nieuws

De Weekendselectie: Theaterhotel, Michelinsterren en hostels

De week is weer voorbij, dus tijd voor de weekendselectie. Wij selecteerden weer een paar artikelen om het weekend mee door te komen, of om te ontspan...

Video: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top
15 mei 2017Nieuws

Video: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

Martin van Bourgonje, de ontdekker van enkele culinaire toptalenten in Nederland, ging in gesprek met Hospitality Management. Eind mei versc...

Deelnemers Gouden Koksmuts bekend
8 november 2016Nieuws

Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Gerenommeerde chefs strijden om de meest begeerde prijs voor koks De acht teams die op de Horecava de jaarlijkse strijd om de Gouden Koksmuts aanga...

Schrijvers openen vleugel hotel Merlet
21 mei 2013Nieuws

Schrijvers openen vleugel hotel Merlet

Eind mei openen Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart de nieuwe vleugel van hotel Merlet in Schoorl. Het hotel is tevens het eerste hotel ter wereld met F...

Susanne Stolte voorzitter raad QL Hotels
20 november 2012Nieuws

Susanne Stolte voorzitter raad QL Hotels

Susanne Stolte, voorzitter van het college van bestuur van Hotelschool Den Haag, treedt op 1 januari 2013 toe als voorzitter van de Raad van Advies bi...

Stijgers en dalers Lekker 2012
27 oktober 2011Nieuws

Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 201...

Merlet schenkt aan goed doel
8 mei 2009Nieuws

Merlet schenkt aan goed doel

Restaurant & Hotel Merlet in Schoorl schenkt de opbrengst van het foto- en verhalenboek 'Kunst in de keuken, een restaurant met 10 sterren' aan de afd...

Sandton neemt met chef-kok De Nederlanden over
3 juli 2008Nieuws

Sandton neemt met chef-kok De Nederlanden over

Hotelketen Sandton neemt samen met chef-kok Wilco Berends de exploitatie van hotel-restaurant De Nederlanden in Vreeland over. De huidige chef-kok, di...

Quality Lodgings: charming by nature
22 december 2005Nieuws

Quality Lodgings: charming by nature

Quality Lodgings; sinds ruim een jaar is het een naam die steeds vaker opduikt in de hotelbranche. Maar wat is Quality Lodgings, kortweg QL? Welnu, he...