Je hebt gezocht op: vergrijzing

ING Research verwacht een behoorlijke kwartaalgroei van 0,3% tot 0,5%
De Nederlandse economie is naar verwachting in het derde kwartaal weer gegroeid. Dat blijkt uit de raming van ING Research voor zo’n 0,3 procent...
ABN Amro: Vakantie-uitgaven 55-plussers stijgen flink
55-plussers zijn reislustiger dan ooit en hun belang voor de toeristische sector neemt door de vergrijzing en hun groeiende welvaart alleen maar toe....

Hospitality Pact Zwolle ondertekend
Op vrijdag 14 april is het Hospitality Pact Regio Zwolle ondertekend door vertegenwoordigers van de overheid, het beroepsonderwijs en ondernemers...

Column Ewout Hoogendoorn: Is de toekomst onzekerder geworden?
Welnee, dat lijkt maar zo. Toen we in bijvoorbeeld 2018 voorspelden dat het in 2019 nog weer ietsje beter zou gaan en dat toevallig ook nog uitkwam, l...

Horecamedewerkers leren omgaan met dementie
Na een lange periode van onzekerheid openen horecagelegenheden weer hun deuren. Voor mensen met dementie is het extra belangrijk om er weer op uit te...

Demografische ontwikkelingen, kansen voor de hotellerie
De demografische samenstelling gaat de aankomende dertig jaar in Nederland flink veranderen. Jan Latten, voormalig hoofddemograaf bij het CBS, v...

Horeca loopt na broos herstel nu al tegen grenzen groei op
De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis. De macro-economische groeiverwachtingen zijn fors omhoog bijgesteld en de co...

Hoe moet het verder met het hotelvastgoed?
Van der Vorm Vastgoed bestaat inmiddels 100 jaar en is sinds vier jaar ook actief in hotelvastgoed. Judith van Eijk en René ...

Verbind de ouderen aan je hotel
In juli is de Nederlandse vertaling van het boek Grey Ocean Strategy van Edgar Keehnen van Grey Ocean AGEnSee verschenen met als titel De Grey Ocean S...

Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang
Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (...

Nederlandse toerismesector moet vizier ook op buitenlandse gast richten
De Nederlandse toeristische sector staat voor grote uitdagingen. Het binnenlands toerisme stagneert al enige jaren tegenover een sterke groei van het...

In welke regio kun je het beste een horecabedrijf starten?
Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van h...

Video: wat doet de horeca met de vergrijzing?
In onderstaande video legt CBS-hoofddemograaf Jan Latten uit, dat de vergrijzing het meest toegenomen is in Limburg. Hij concludeert dat de  ...

Tio wint European Mise en Place Cup
Gisteren vond alweer de achtste editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Maar liefst 30 internationale hotelscholen uit 14 verschillen...

Verslag AF&BM: binden en verbinden
Wat gebeurt er momenteel precies op de arbeidsmarkt? En welke factoren hebben daar eigenlijk invloed op? De markt verandert in rap tempo. De vergrij...

De top 8 Global Travel Trends
Daniel Silke, directeur van de Political Futures Consultancy, hield een lezing op het Arabian Hotel Investment Forum. Hij gaf zijn visie op 2020 en...

Is wellness nog nodig in een hotel?
Wellness in het hotel. Moet dat nog? Er zijn al zoveel wellnessparadijzen in ons land die zich daar volledig op toeleggen. Bovendien daalden de bested...

Is wellness wel nodig in een hotel?
Wellness in het hotel. Moet dat nog? Er zijn al zoveel wellnessparadijzen in ons land die zich daar volledig op toeleggen. Bovendien daalden de bested...

500 Facebook-vrienden en toch alleen eten? Dat klopt niet!
In je eentje buiten de deur eten is nooit leuk. Zakenreizigers kennen het klappen van de zweep. In een goed hotel-restaurant alleen aan tafel met je a...

Wellness & beauty: Werken aan wellness
De wellnesscentra zijn in opmars. Vooral de dagcentra, dus zonder hotel erbij, schieten als paddestoelen uit de grond. Maar dat duurt niet lang meer....

Galant Hotel Beekhuizen 'Zullen we even zittend inchecken?'
'Met trots presenteren wij Galant Hotel Beekhuizen.' Zo begint de fraaie brochure van Galant Hotels; in het beeldmerk geschreven als galanthot...

Interview Chris Luken: "Eind 2008 wist ik het écht even niet meer"
Afgelopen zomer veranderde Chris Luken, oprichter van de Hotelbon en Fletcher Hotels, van baan binnen zijn organisaties; hij droeg de positie van CEO...

Zorg en werk in openbare ruimtes
Vroeger werden openbare ruimtes in hotels vooral gebruikt door mensen die bezig waren met... wachten. 'Tegenwoordig is er volop reuring, en wordt...

column Hans van Spronsen: Knorrige, lelijke senior!
Vreselijk, die oude mensen die moeite hebben met het licht in het restaurant of de lobby en dan gaan zeuren dat ze iets niet kunnen zien. Of ze klagen...

Een goed doordachte overdracht is lonend
De media buitelen over elkaar heen in hun zucht naar negatieve berichtgeving; dat doemdenken treft ook de hotellerie. Dalende bezettingsgraden, kamerp...

Komend jaar op de kleintjes letten
*Hotelvastgoed trendupdate 05* - Over de kredietcrisis en de bijkomende uitdagingen voor de hotelsector gaat "Invast Hotels":http://www.invasthotels.c...

Vergrijzing stimuleert bedrijfsovernames
Niet alleen bij consumenten is er sprake van vergrijzing, maar ook bij ondernemers. Bijna 30% van alle ondernemers in het MKB is inmiddels 55 jaar of...

De hotellerie als belegging
De nationale hotelmarkt is ontwaakt en verschijnt steeds meer in het blikveld van vastgoedbeleggers. Enerzijds stoten hotelketens hun vastgoed af; and...

Koninklijk Horeca Nederland breekt los in Rembrandtjaar
Vernieuwing van producten en diensten, mogelijkheden die ontstaan door vergrijzing en in de zorgmarkt, rookbeleid en goed inspelen op 'beleving'. Maar...

Chris Luken: hotelmagnaat in wording
In een rap tempo bouwt Chris Luken met zijn Hotel Management Group (HMG) aan een klein hotel-imperium. Onlangs voegde hij het vijftiende hotel aan de...

Hotel Dreyeroord, Oosterbeek Het roer van de ark gaat om
Hotel-Chalet, Chalet-Hotel of gewoon Hotel; de brochures en andere documentatie van Dreyeroord geven geen uitsluitsel: de aanduidingen worden door elk...

Column Ewout Hoogendoorn: Omzet in zorg
De zorgsector biedt bijzondere mogelijkheden voor de horecasector. De ellende is, dat de meerderheid van de mensen direct aan doktoren, ziekenhuizen e...

Jongeren kiezen voor de costa's
De Nederlandse jeugd gaat steeds minder op vakantie in eigen land. Adolescenten en prille twintigers vertrekken liever naar het buitenland voor hun va...

Hôteliers onderschatten strategische planning
In het derde Hotel Continu Onderzoek van dit jaar onderzochten we de toekomstvisie van hôteliers. In hoeverre kijken zij vooruit en vormen ze ee...

Geld is geen oplossing, de loper uit voor werknemers
‘Ik wens je veel personeel.’ - Vroeger werd deze gelukswens nog wel eens gebruikt door ondernemers onderling; tegenwoordig zou het sarcast...

Buitenhuis overnachten in Nederland 1999
Lezen is waarschijnlijk niet een liefhebberij waar veel hôteliers aantoe komen. De bedrijfsvoering van een hotel vraagt zoveel tijd en energie...

Ewout Cassee: 'Het was een chaos' (1999)
Op 29 mei neemt dr. Ewout Th. Cassee na 25 jaar afscheid als directeur van de Hogere Hotelschool Den Haag. Cassee pleit nog steeds voor meer professio...

Gastvrijheid voor gehandicapte
Mensen met een handicap gaan net zo graag op reis als ieder ander. Vaak is het vinden van geschikte accommodatie echter een probleem. Trappen, onprakt...

Horeca is vooral 'business'
Op 29 mei neemt dr. Ewout Th. Cassee na 25 jaar afscheid als directeur van de Hogere Hotelschool Den Haag. Cassee pleit nog steeds voor meer profess...