U heeft gezocht op : zeist

25 maart 2020 Blog Coronacrisis
Coronadagboek Bart Reints Bok: "Communicatie rondom coronamaatregelen is onvolledig en KHN onderschat haar verantwoordelijkheid"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit zesde hoofdstuk bes...

4 maart 2020 Interview Longread
Revenue management: hoe werkt dat?

Bij de grote hotelketens en hotels is revenue management ondergebracht bij een revenue manager. Het gros van de hotels in Nederland behoort niet tot die groep, dus is in de praktijk een medewerker of de eigenaar van het hotel verantwoordelijk voor deze tak van sport. Hoe doen zij dit en wat is er an...

7 februari 2020 Interview Longread
HR-specialisten over personeelskrapte, millennials en de WAB

Je zal maar HR-manager zijn in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt en een overheid die de regels voor flexwerk aanscherpt. Dan heb je niet alleen heel veel liefde voor het vak nodig, maar ook een grote dosis creativiteit om aan alle uitdagingen het hoofd te bieden. Twee HR-managers, een direct...

18 september 2019 Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

10 januari 2019 Personalia Hotelketens
Best Western Hotel Eindhoven weer terug onder de vlag van Amrâth Hôtels

Na jaren aangesloten te zijn geweest bij de externe reserveringssystemen van Mercure en Best Western zal het hotel per 1 januari 2019 de naam Amrâth Hotel Eindhoven voeren. Het hotel, dat reeds in eigendom was van Amrâth Hôtels, beëindigt hiermee haar samenwerking met Best Wes...

24 september 2018 Hotel Achtergronden
Opening theaterseizoen en vernieuwde filmtheaterfoyer Figi

Afgelopen vrijdag stond Figi wederom in het teken van feestelijke vernieuwing! Met de uitverkochte voorstelling Driving Miss Daisy, met in de hoofdrol Anne Wil Blankers, werd het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 geopend. Voorafgaande aan de voorstelling werd de nieuwe sfeervolle culturele filmtheate...

18 april 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

14 maart 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Drugsgebruik tijdens bedrijfsuitje: welke arbeidsrechtelijke sancties zijn er?

Een Chef Bediening op een (hotel)schip had drugs gebruikt tijdens een bedrijfsuitje. Zijn werkgever was daarvan niet gediend en plaatste deze werknemer in een lagere functie, met een daarbij behorend lager salaris. Deze degradatie en salarisverlaging hielden bij de rechter stand. Het stond vast dat ...

23 februari 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen Hotel & Personeel
Hoe ga je om met drugs op de werkvloer?

Alcohol en inmiddels ook drugs komen frequent voor binnen de horeca. Niet alleen gasten nuttigen het een en ander, personeelsleden soms net zo. Een aantal jaren geleden was er een serveerster, werkzaam in een hotel op Aruba, die in haar vrije tijd cocaïne had genuttigd. De dag erop moest zij ee...

20 februari 2018 Achtergronden
Nederlands Elftal niet langer naar Grand Hotel Huis Ter Duin

Het Nederlands Elftal zal voorlopig zijn intrek niet meer nemen in het Noordwijkse Grand Hotel Huis Ter Duin, waardoor ook de trainingsaccommodatie van Quick Boys in Katwijk niet gebruikt zal worden door onze Oranje Leeuwen. De KNVB in een persbericht laten weten. Vanaf heden slaapt en traint Oranje...

23 december 2017 Achtergronden Interview
Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants en hotels. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van enkele van ...

9 november 2017 Hotelketens Interview Longread
Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren

Twee maanden geleden betrok IHMG een nieuw kantoor in het bruisende 'Creative Valley' in Utrecht. Een gebouw waarin ruimtes worden gedeeld en je de energie van de aanwezige bedrijven voelt. Rogier Braakman voelt zich er thuis, want IHMG bevindt zich in een roerige fase, waarin het concept van de Pi...

25 oktober 2017 Banqueting
Oud London introduceert het concept Happy Meeting

Vergaderen heeft voor velen een verplicht karakter en qua beleving een negatieve lading. De zoektocht naar een geschikte locatie is dus vaak geen leuke of inspirerende bezigheid. Wat het resultaat wordt van de zoektocht en de bijeenkomst met zoveel negativiteit laat zich raden. Een mager zesje missc...

17 oktober 2017
Rutte III over payroll in de horeca

In de horeca wordt veel gewerkt met payrolling. Het is dus goed mogelijk dat u dat als horecaondernemer ook doet. Payrolling neemt u veel werk uit handen en biedt flexibiliteit als het gaat om inzet van personeel. Dat is heel praktisch in een arbeidsintensieve branche waarin veel gebruik wordt gemaa...

13 september 2017 Hotelbouwplannen
Wethouder sloopt laatste stuk muur in Figi

Figi vernieuwt: de verbouwing van het Grand Café Figi is dinsdag officieel ingeluid. Met een mokerslag sloeg wethouder Sander Jansen (Economie) het laatste stuk van de wand weg. Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven...

1 september 2017 Opening Restaurant
Video: Figi opent pop-up restaurant in Zeist

Op woensdag 6 september opent Figi in haar eigen Atrium een pop-up restaurant. Directeur Victoria Ruijs: "De verbouwing van ons huidige restaurant tot één groot Grand Café geeft ons de perfecte gelegenheid om iets nieuws te proberen. Onze nieuwe chef-kok Richard Kloek sta...

22 augustus 2017 Toerisme
Toerisme Utrechtse Heuvelrug beleeft uitstekende zomer

Ondanks de natte maanden juli en augustus beleefde het toerisme op de Heuvelrug een goede zomer. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei onder vakantieparken en attracties op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. Naast dagbezoe...

18 april 2017 Hotel
Samenwerking tussen Oud London Horeca en opleider KPE

KPE, specialist in opleidingen, trainingen en cursussen voor de bouw- en vastgoedbranche, heeft de ambitie om dit jaar vele duizenden cursisten te trainen en/of op te leiden. Een hoge kwaliteit dienstverlening op bijzondere locaties verspreid over Nederland is daarbij een belangrijke eis. De kwalite...

1 maart 2017 Achtergronden Interview
Nieuwe directeur zet Hotel Theater Figi op stelten

Breder publiek De term 'breder publiek' is al gevallen. Komt er meer focus op het binnenhalen van een jongere doelgroep? "Dat gaan we absoluut doen, maar tegelijkertijd willen we onze traditionele achterban niet kwijt. Kijk, vroeger was dit een keurig hotel. Koningin Emma kwam hier om thee te dr...

28 februari 2017 Achtergronden
Download de nieuwe Hospitality Management

De eerste Hospitality Management van 2017 is een feit! In de februari uitgave leest u interviews met Léon Dijkstra van Hampshire Hotels en Victoria Ruijs van Hotel Theater Figi in Zeist. Verder zijn er achtergronden over ontbijt, Airbnb en revenue management en PMS. Tot slot is er een verhaal...

18 november 2016 Events
Rutte bezoekt Dag van de Ondernemer

Minister-president Rutte startte vandaag de Dag van de Ondernemer met een bezoek aan hotel-restaurant Central Park in Voorburg. Hij sprak daar met de culinair ondernemer Carsten Klint en zijn medewerkers. KHN voorzitter Robèr Willemsen is enthousiast over de waardering voor alle ondernemers i...

1 november 2016
Interview Jan Roersma, CSMART Hotel

“O Captain! my Captain! our fearful trip is done. The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.” Wie kent niet die beroemde regels uit het gedicht van Walt Whitman? Waarschijnlijk zal geen van de gasten van het CSMART Hotel zijn hand opsteken. Het zijn immers allem...

20 mei 2016
Hospitality Management 25 jaar: Hans van der Kooij "Momenteel zit KHN in een transitiefase"

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit interview met Hans van der Kooij dateert uit 2010. Hans van der Kooij is inmiddels 12,5 jaar werkzaam als sectormanager bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De meest schokkende gebeurt...

6 mei 2016
Unieke denkkracht in elke ruimte

Sommige toevalligheden brengen een atheïstisch wereldbeeld aan het wankelen. Stelt u zich voor: een korte rondleiding, voorafgaand aan een interview met de hotelier, door Landhuishotel de Bloemenbeek. Tegen het einde van de rondleiding blijven we even stilstaan bij een ingelijste oude foto van de ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Ciabatta olijventapenade en beleg

Ciabatta olijventapenade en beleg van Brasserie Panini’s, Zeist Ingrediënten ciabattabrood olijventapenade (huisgemaakt) rucola sla Parmaham spinata Romana geitenkaas tomaatje(s) pijnboompitjes Bereidingswijze Bak het ciabattabroodje af in de oven. Snij het broodje open ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Caprese met parmaham en huisgemaakte pesto

Caprese met parmaham en huisgemaakte pesto van Madelène Patisserie & Lunch, Zeist Ingrediënten pesto Parmaham tomaat mozzarella 55 gram verse basilicum 1 teentje knoflook 150 ml olijfolie 55 gram Parmezaanse kaas 55 gram pijnboompitten Bereiding Basilicum, knofl...

24 december 2015
Hotel Figi en Oud Londen werken samen

Hotel Figi gaat bij de exploitatie van Slot Zeist samenwerken met een ander bekend Zeister horecabedrijf, namelijk Hotel Restaurant Oud Londen. Foto v.l.n.r. Theo Ruijs, Jos Ruijs, Nico Bakker, Erik van Dijk en Marcel Fluitman Sterke naam in Zeist Van Dijk, algemeen directeur van Oud London: ...

7 januari 2015
Pop-up restaurant in sterrenwacht

Romantisch eten onder de sterrenhemel in een monumentaal 16e-eeuws bastion. Met als toetje een kijkje in museum & sterrenwacht Sonnenborgh en een demonstratie van de telescopen. Op donderdag 29 januari opent pop-up restaurant KomEten haar deuren in Sonnenborgh. Hét restaurant met 50 miljoen sterr...

2 januari 2015
Nieuwe exploitanten Kasteel Kerckebosch Zeist

Ingmar Sloothaak (38) en Hans van Triest (44) zijn sinds gisteren de nieuwe exploitanten van hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch in Zeist. De twee oud-collega’s nemen het stokje na ruim veertig jaar over van hotelketen Bilderberg. Na een ingrijpende renovatie van drie maanden verwachten de nieuw...

12 december 2014
Visie voor gastvrijheidseconomie

Gisteren heeft de voorzitter van het topteam Gastvrijheidseconomie, Theo Ruijs, de eindrapportage ‘Actieagenda’s en sleutelprojecten’ overhandigd aan minister Kamp. Op uitnodiging van de minister heeft het topteam samen met de sector een visie voor de gastvrijheidseconomie ontwikkeld. In...

13 november 2014
Over naar de cloud? Geen probleem

Toch maar weer een nieuwe server aanschaffen of eindelijk maar eens over naar de cloud? Steeds meer hotels kiezen voor de tweede oplossing omdat het minder investeringen vergt, de bedrijfszekerheid zeker stelt en het simpelweg beter is op alle fronten. Wanneer gaat u over? Over naar de cloud R...

7 juli 2014
Betrokken werknemers Oud London

In een tijd waar werkgevers in toenemende mate op zoek zijn naar flexibele arbeidscontracten en arbeidsovereenkomsten met een zo kort mogelijke looptijd, is Hotel Restaurant Oud London in Zeist blij met een groot aantal zeer loyale medewerkers. De 26 medewerkers die het langst werkzaam zijn bij h...

24 april 2014
't Kerckebosch zoekt ondernemer

Vastgoedbeheerder De Elf Provinciën is op zoek naar een nieuwe exploitant voor het rijksmomumentale Kasteel ’t Kerckebosch in Zeist. Het pand is sinds 1976 in gebruik als hotel, restaurant en conferentiecentrum van Bilderberg, dat heeft besloten het huurcontract niet te verlengen. De Elf Provin...

22 november 2013
Nieuwe wind waait bij Golden Tulip

Sinds enkele weken waait er een nieuwe wind door Golden Tulip Loosdrecht. Michiel Ausems, de nieuwe operations manager en Ramon Bos, de nieuwe chef de cuisine, willen de focus meer op restaurant BRANCHE vestigen. Dat is terug te zien in de evenementen voor deze winter zoals het het Winter Wonderl...

3 juli 2013
Team benoemd voor topgastvrijheid

Op initiatief van Minister Kamp van Economische Zaken is gestart met de voorbereidingen voor een ‘topsector-proof’ visie op de ontwikkeling van de Nederlandse gastvrijheidseconomie. Doel is te komen tot bouwstenen en concrete initiatieven die de Nederlandse concurrentiekracht versterken samenk...

3 januari 2013
Horesca Lieferink neemt VerServer over

Groothandel voor horeca en grootverbruik Horesca Lieferink uit Twello en Zeist neemt versgroothandel VerServer en de daaraan gelieerde Groente- en fruithandel Heemskerk in Apeldoorn over. Inzet op vers Horesca Lieferink wordt de nieuwe huurder van het bedrijfspand op Apeldoorn-Noord en neemt de...

3 oktober 2012
Plan eigen hotel KNVB van de baan

De KNVB heeft de plannen om een eigen viersterrenhotel op het sportcomplex in Zeist te realiseren naar de prullenbak verwezen. Door de moeilijke economische kleven er teveel risico's aan het project. Naburige hotels De voetbalbond wil zich weer meer richten op het voetbal en het organiseren van ...

27 februari 2012
Interview: Guendaline Stinkens

De Horst, in 1835 gebouwd door een rentenier uit Zeist, is geen kasteeltje, hofstede of havezate, omgeven door een lustwarande. Dit forse herenhuis valt tussen de wirwar van andere gebouwen op het landgoed niet eens echt op. Maar op de gevel staat in neonletters: “eerder - nu - later”. En naar d...

11 augustus 2011
Luxury Vintage Hotels gelanceerd

Onlangs is Luxury Vintage Hotels van start gegaan. Het hotelverbond is een verzameling van hotels met een lange geschiedenis als gemeenschappelijk kenmerk. Momenteel zijn er 61 hotels bij de collectie aangesloten, waarvan het merendeel ook deel uit maakt van Quality Lodgings Nieuwe leden op komst...

4 juli 2011

Maandagavond 11 juli vindt de landelijke première van de nieuwste en tevens laatste Harry Potter-film plaats in hotel-theater FIGI en Slot Zeist. Bij FIGI begon tien jaar geleden het grote Harry Potter-filmavontuur in Nederland. Tijd voor digitale projectie aangebroken Richard Francke, operati...

15 februari 2011
Interview: Oud Londen

Het draait in de hotellerie toch om leuke mensen? Mensen die weten wat oprechte, gemeende gastvrijheid is, maar die ook degelijk en loyaal zijn. De eigenaar en de directeur van Oud London kennen elkaar al heel lang; zij zijn al vijftig jaar vrienden. Heel vroeger, als kinderen, speelden zij samen in...

19 januari 2011
AF&BM-finalisten presenteren zich voor jury

Afgelopen dinsdag, 18 januari, presenteerden de drie finalisten voor de AF&BM-titel 'F&B Professional of the year' zich voor de jury. Op Slot Zeist gaf iedere kandidaat alles om in een half uur de deskundigen te kunnen overtuigen van hun 'recht' op de overwinning. Hemd van het lijf Kim van Velze...

9 november 2010
Food van duizend kanten belicht

De eerste editie PINC.Food, een inspiratiecongres over eten en drinken, is sinds 8 november 2010 een feit. Locatie van handelen: Hotel Theater Figi in Zeist. Twaalf jaar geleden zijn Peter en Nelleke van Lindonk gestart met PINC, een jaarlijks terugkerende conferentie over passie en creativiteit. ...

21 oktober 2010
Twitterhuwelijk voltrokken bij Kerckebosch

Woensdag 20 oktober 2010 vond de trouwceremonie van het eerste Twitterhuwelijk plaats op Bilderberg Kasteel 't Kerckebosch in Zeist. Het Twitterhuwelijk, ook wel 'Twedding' genoemd, is geheel tot stand gekomen via het sociale medium Twitter en laat zien hoe sterk online-initiatieven kunnen zijn. ...

8 oktober 2010
Koninklijke onderscheiding Gerard Ruijs

Zondag 3 oktober is Gerard Ruijs ter gelegenheid van zijn 40-jarig dienstverband bij Hotel Theater Figi & Slot Zeist bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zeister burgemeester Janssen spelde Ruijs tijdens een drukbezocht jubileumconcert in het hotel de versierselen op. Als directielid v...

27 september 2010
Talentendag Meetings and More succesvol

Zondag was Slot Zeist 'the place to be' voor zowel jong talent als kenners uit de branche. Hier vond de Meetings and More talenten-training plaats. Junior medewerkers van negen vergaderlocaties in Nederland en België deden ervaring op en streden al doende voor de felbegeerde “Meetings and More Go...

16 juli 2010
Figi figureert in Jan, Jans en de kinderen

Hotel Theater Figi in Zeist ondergaat deze maand een bijzondere 'transformatie'. Het hotel figureert tezamen met Slot Zeist onder meer in een strip van Jan, Jans en de Kinderen die 16 juli is opgenomen in de Libelle. Figi en het slot staan deze maand geheel in het teken van het 40-jarig bestaan van ...

30 juni 2010
Subsidie voor opleiding ROC en tophotels

De niveau 4 opleiding Hotel- Congres en Evenementen Management heeft een aanzienlijk subsidiebedrag toegewezen gekregen uit de regeling van het Beroepsonderwijs in Bedrijf (BiB). De subsidie wordt uitgekeerd aan opleidingen met nieuwe projecten die het praktijkleren versterken. Met de toegewezen sub...

5 november 2009
Hotel Figi ontvangt Fair Trade Horecapredicaat

Hotel Theater Figi in Zeist mag zich het allereerste Fair Trade gecertificeerde hotel van Nederland noemen. Uit handen van Peter d'Angremond, directeur van Max Havelaar, ontvingen de gebroeders Ruys donderdag 5 november het eerste plakkaat met daarop het Fair Trade Horecapredicaat. Figi is daarmee d...

13 februari 2009
Figi team bezoekt Wereld Natuur Fonds

Afgelopen maandag brachten 30 medewerkers van Hotel Theater Figi het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist, in het kader van het door Figi in november verkregen MSC-certificaat. De Figi medewerkers afkomstig uit onder meer de keuken, bediening, receptie en sales kregen een presentati...

20 november 2008
MSC-keurmerk voor Figi

Hotel/Theater Figi in Zeist ontving deze week het MSC-keurmerk. Het MSC-keurmerk is het enige wereldwijde onafhankelijke keurmerk voor duurzame vis en is de beste manier om duurzame vis te herkennen. De viskaart van Figi wordt aangeboden naast de reguliere menukaart. Hiermee wil Figi zijn gasten op ...

30 november 2005
Hugo Loundon eerste winnaar Young Captain Award

Juryvoorzitter Karien van Gennip (staatssecretaris van Economische Zaken) heeft onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bilderberg Kasteel 't Kerckebosch te Zeist voor de eerste keer de Young Captain Award uitgereikt. De verkiezing heeft tot doel de kwaliteiten van de aankomende jonge manage...

11 november 1998 Hotelketens
Automatisering horecabedrijf groeit gestaag

De horecabranche was lange tijd 'digibeet'. Nu de grotere ketens koersvast de efficiëntie aan het verhogen zijn door middel van automatisering, gaan ook de middelgrote en kleinere bedrijven overstag. Langzaam weliswaar, maar die lage automatiseringsgraad is eigenlijk een 'blessing...

12 september 1998 Personalia Hotelketens
Duidelijke afspraken en wederzijdse verplichtingen

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft in 1994 de exploitatie van haar onderkomen in Zeist uit­besteed aan Eurest. Sindsdien betaalt de KNVB een 'marktconfor­me' prijs voor het gebruik van zijn eigen ac­com­moda­tie. De samenwer­king tussen de KNVB en Eurest ...

12 september 1998 Hotel
Themabijeenkomst Millennium en Euro

Op 29 juni heeft in Zeist en in Veldhoven de themabijeenkomst 'Millennium en Euro' plaatsgevonden. De zaal van Figi (Zeist) en die van Koningshof (Veldhoven) waren via teleconferencing met elkaar verbonden. Sprekers en gasten konden elkaar over en weer horen en zien; evenals de PowerPoint pr...

4 april 1998 KHN
Grote behoefte aan overleg vergader- eb cinferentiebedrijven

Van onze leden kregen wij de laatste maanden steeds vaker de wens te horen, dat een overlegorgaan dat zich specifiek bezighoudt met het reilen en zeilen van vergader? en conferentielocaties erg op prijs zou worden gesteld. Er zijn in Nederland veel bedrijven die zich op deze markt begeven en de be...

11 februari 1998 Hoteltech
Een nieuwe tijd staat voor de hoteldeur

Aan sommige technologische ontwikkelingen kun je als horecaondernemer maar beter niet voorbijgaan. De fax heeft het in zijn beginjaren even moeilijk gehad, maar wist al gauw een vaste plek te veroveren naast de telefoon. Ook Internet begint langzamerhand een behoorlijke vaart te nemen. Maar het ni...

11 september 1996 Longread
De Oostwegel Groep in groter verband

Steeds meer zelfstandige hoteliers zoeken mogelijkheden om samen te werken met collega's. Sommigen sluiten zich aan bij een keten, anderen prefereren een losser verband. Camille Oostwegel, eigenaar en exploitant van een aantal kasteelhotels en -restaurants in Zuid Limburg, geeft zijn visie. O...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: