Fletcher Hotels neemt Hotel Restaurant Oud London in Zeist over

Auteur: redactie
Hotelketens 1 december 2023
Fletcher Hotels neemt Hotel Restaurant Oud London in Zeist over

De grootste hotelketen van Nederland, Fletcher Hotels, kondigt de overname aan van een drietal bedrijven van de Oud London Horeca Groep, waaronder Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Het veelzijdige en hooggewaardeerde hotel gelegen op de Utrechtse Heuvelrug tussen Zeist en Woudenberg zal per 1 februari verder gaan onder de naam Fletcher Hotel-Restaurant Oud London.

Ook de exploitatie van Slot Zeist en Grand Café Zeister Bosrust worden van de Zeister ondernemer Nico Bakker overgenomen. Fletcher is vastbesloten om de aanwezigheid in het hart van Zeist te versterken en de vertrouwde kwaliteit voort te zetten.

Oneindig veel mogelijkheden

Het klassieke 4-sterren hotel beschikt over 92 comfortabele hotelkamers, waaronder luxe suites en studio’s voor een lang verblijf, een restaurant, bar, terras, fitnessruimte en wellness met o.a. een binnenzwembad en Finse sauna. Daarnaast is het hotel met 22 multifunctionele feest- en vergaderzalen en ruim 250 eigen parkeerplaatsen ideaal voor een korte vakantie of weekendje weg, voor (meerdaagse) zakelijke bijeenkomsten als meetings, conferenties en congressen, maar is ook exclusief af te huren voor huwelijken.

De centrale ligging, prachtige groene omgeving en veelzijdigheid van het hotel past perfect in het portfolio van Fletcher Hotels. "We zijn zeer enthousiast over deze overname en kijken ernaar uit om Hotel Restaurant Oud London met het team te verwelkomen. We willen onze gasten blijven verrassen en hen een onvergetelijke ervaring bieden. Het hotel, de geweldige ambiance, de veelzijdige mogelijkheden en prachtige omgeving garanderen dit" vertelt Ben de Ruijter - director of operations bij Fletcher Hotels. De naam van het hotel wordt na de overname Fletcher Hotel-Restaurant Oud London.

Overname met geschiedenis

Hotel Restaurant Oud London is niet zomaar een hotel. Het pand, van oudsher een woning met herberg, is ruim 200 jaar oud en heeft een bijzondere historie. De naam is een herinnering aan het schip ‘London’, waarmee emigranten (Duits- Zwitsers gezelschap) naar Nederland reisden. Zij hebben zich hier rond 1817, met toestemming van Koning Willem I, gevestigd in Zeist. Kastelein Jean de Sain, soldaat uit het leger van Napoleon, stichtte een uitspanning en café en heeft met zijn familie jaren met liefde zorggedragen voor de bedrijvigheid en het prachtige pand. In de jaren er na hebben er nog veel gebeurtenissen plaatsgevonden. ‘London’ kwam in 1947 in handen van de familie Bakker. Waarna het, over een periode van bijna 75 jaar, is gemoderniseerd en uitgebreid tot één van de meest gerenommeerde horecabedrijven in de provincie Utrecht. “Dit is slechts een greep uit de bijzondere historie die deze locatie rijk is en die we met trots zullen blijven uitdragen en voortzetten” aldus Ben de Ruijter.

Het leven vieren

Uniek is de overname van de exploitatie van het zeventiende-eeuwse Slot Zeist. Een toonaangevende monumentale locatie met ruim 20 zalen voor o.a. trouwerijen, evenementen, congressen, rondleidingen en culturele exposities. Het Slot ademt historie, is omringd door prachtige Engelse tuinen en al jaren decor voor bijzondere bijeenkomsten. Het Grand Café Zeister Bosrust, dat ook onderdeel uitmaakt van deze overname, maakt deel uit van de gemeentelijke begraafplaats en crematorium Zeister Bosrust. Het is de plek waar gasten na een plechtigheid samenkomen om te rouwen, te condoleren en misschien ook wel het leven te vieren. Door de ligging, op een steenworp afstand van Oud London, heeft dit Grand Café een sterke band met het hotel en restaurant. “De overname, die plaats zal vinden op 1 februari 2024, is een bewijs van onze voortdurende engagement om de hoogwaardige service en gastvrijheid die wij bieden te laten groeien. Alle voorbereidingen voor de overname worden getroffen waarbij we zorg zullen dragen voor de historische erfenissen en maatschappelijk en culturele betrokkenheid die deze overname met zich mee brengt. Gezien onze ervaring en gespecialiseerde teams verwachten we dat ook deze overname soepel zal verlopen” aldus Ben de Ruijter.  

Met hart en ziel

De tachtigjarige Nico Bakker die in 1973 het Hotel - toen nog een motel -  van zijn vader overnam, is blij met de verkoop aan een gerenommeerde partij als Fletcher Hotels. “Ik heb met hart en ziel gewerkt aan de groei en kwaliteit van Oud London en de andere bedrijven die ik heb opgericht. Ik vind het ook erg belangrijk dat een succesvolle toekomst van de overgenomen bedrijven en de werkgelegenheid is geborgd door Fletcher. Het voelt als stoppen op het hoogtepunt en ben dankbaar voor hetgeen dat ik heb kunnen doen als ondernemer in Zeist en omstreken. Restaurant Hermitage (Zeist), Golfbaan Sluispolder (Alkmaar) en Grand Bar & Brasserie Marie (Utrecht) zijn niet verkocht en daar gaan wij dus met volle energie mee door” aldus directeur-eigenaar Nico Bakker.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws