Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

23 december 2017 | Thijs Jacobs

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants en hotels. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van enkele van de leukste interviews en publicaties van afgelopen jaar. Klik op de kop om naar het artikel te gaan.

Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren
"We willen ons vestigen op plekken die al destinaties zijn, het hotel zelf moet niet de destinatie zijn." Dit verklaart ook het gegeven dat er geen plannen zijn om, zoals Braakman het zelf zegt, hotels ‘op de prairie’ te openen. 

Interview: Paul Westra & Hans Pieters, Utrecht City Hotels
Een interview met twee mannen die zeggen geen hoteliers te zijn...

Airbnb: wat we niet mogen weten
Airbnb deelt zijn informatie niet, tenzij het bedrijf er belang bij heeft. 

Interview Van der Valk Hotel Assen: vreemde eend?
Dit hotel in Assen zou niet spannend zijn. Nou, dat is het wel volgens Rob van der Valk!

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu) wil af van à la carte
Het Okura staat niet alleen bekend vanwege de bedden, maar absoluut ook vanwege de sterren!

Interview: Maarten Markus, NH Hotel Group
Trots als een pauw is hij op de voortreffelijke halfjaarcijfers van de Benelux. Met een groei van meer dan 14% draait NH Hotels in de Benelux twee keer zo goed als NH Hotel Group wereldwijd.

Interview NBTC: 'Focus je op Duitsers in plaats van op Chinezen'
Jos Vranken is directeur van het NBTC en een aardige visie op toerisme.

Interview: Nieuwe directeur zet Hotel Theater Figi op stelten
Victoria Ruijs neemt het stokje over van de oudere generatie Ruijs en geeft Hotel Theater Figi in Zeist een nieuw gezicht.

Interview: Mariëlle van der Hilst-de Haas leidt Hotel Corona 21e eeuw binnen
Als de muren van Hotel Corona konden spreken, dan hadden we die ook geïnterviewd. Het hotel is immers gevestigd in drie panden die honderden jaren oud zijn.

Special over hotelstad Krakau
Polen is een prachtig land en Krakow is een pareltje. Niet gek dat de hotels er op volle toeren draaien. 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: