Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

23 december 2017 | Thijs Jacobs

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants en hotels. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van enkele van de leukste interviews en publicaties van afgelopen jaar. Klik op de kop om naar het artikel te gaan.

Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren
"We willen ons vestigen op plekken die al destinaties zijn, het hotel zelf moet niet de destinatie zijn." Dit verklaart ook het gegeven dat er geen plannen zijn om, zoals Braakman het zelf zegt, hotels ‘op de prairie’ te openen. 

Interview: Paul Westra & Hans Pieters, Utrecht City Hotels
Een interview met twee mannen die zeggen geen hoteliers te zijn...

Airbnb: wat we niet mogen weten
Airbnb deelt zijn informatie niet, tenzij het bedrijf er belang bij heeft. 

Interview Van der Valk Hotel Assen: vreemde eend?
Dit hotel in Assen zou niet spannend zijn. Nou, dat is het wel volgens Rob van der Valk!

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu) wil af van à la carte
Het Okura staat niet alleen bekend vanwege de bedden, maar absoluut ook vanwege de sterren!

Interview: Maarten Markus, NH Hotel Group
Trots als een pauw is hij op de voortreffelijke halfjaarcijfers van de Benelux. Met een groei van meer dan 14% draait NH Hotels in de Benelux twee keer zo goed als NH Hotel Group wereldwijd.

Interview NBTC: 'Focus je op Duitsers in plaats van op Chinezen'
Jos Vranken is directeur van het NBTC en een aardige visie op toerisme.

Interview: Nieuwe directeur zet Hotel Theater Figi op stelten
Victoria Ruijs neemt het stokje over van de oudere generatie Ruijs en geeft Hotel Theater Figi in Zeist een nieuw gezicht.

Interview: Mariëlle van der Hilst-de Haas leidt Hotel Corona 21e eeuw binnen
Als de muren van Hotel Corona konden spreken, dan hadden we die ook geïnterviewd. Het hotel is immers gevestigd in drie panden die honderden jaren oud zijn.

Special over hotelstad Krakau
Polen is een prachtig land en Krakow is een pareltje. Niet gek dat de hotels er op volle toeren draaien. 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: