Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

23 december 2017 | Thijs Jacobs

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants en hotels. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van enkele van de leukste interviews en publicaties van afgelopen jaar. Klik op de kop om naar het artikel te gaan.

Interview: Rogier Braakman wil met Pillows Europa veroveren
"We willen ons vestigen op plekken die al destinaties zijn, het hotel zelf moet niet de destinatie zijn." Dit verklaart ook het gegeven dat er geen plannen zijn om, zoals Braakman het zelf zegt, hotels ‘op de prairie’ te openen. 

Interview: Paul Westra & Hans Pieters, Utrecht City Hotels
Een interview met twee mannen die zeggen geen hoteliers te zijn...

Airbnb: wat we niet mogen weten
Airbnb deelt zijn informatie niet, tenzij het bedrijf er belang bij heeft. 

Interview Van der Valk Hotel Assen: vreemde eend?
Dit hotel in Assen zou niet spannend zijn. Nou, dat is het wel volgens Rob van der Valk!

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu) wil af van à la carte
Het Okura staat niet alleen bekend vanwege de bedden, maar absoluut ook vanwege de sterren!

Interview: Maarten Markus, NH Hotel Group
Trots als een pauw is hij op de voortreffelijke halfjaarcijfers van de Benelux. Met een groei van meer dan 14% draait NH Hotels in de Benelux twee keer zo goed als NH Hotel Group wereldwijd.

Interview NBTC: 'Focus je op Duitsers in plaats van op Chinezen'
Jos Vranken is directeur van het NBTC en een aardige visie op toerisme.

Interview: Nieuwe directeur zet Hotel Theater Figi op stelten
Victoria Ruijs neemt het stokje over van de oudere generatie Ruijs en geeft Hotel Theater Figi in Zeist een nieuw gezicht.

Interview: Mariëlle van der Hilst-de Haas leidt Hotel Corona 21e eeuw binnen
Als de muren van Hotel Corona konden spreken, dan hadden we die ook geïnterviewd. Het hotel is immers gevestigd in drie panden die honderden jaren oud zijn.

Special over hotelstad Krakau
Polen is een prachtig land en Krakow is een pareltje. Niet gek dat de hotels er op volle toeren draaien. 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: