Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

21 juli 2010 |
Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

Van 23 tot en met 29 augustus komt DiningCity.com met een buitenkansje om nieuwe restaurants uit te proberen tijdens de achtste editie van de Restau-rantWeek. Zo’n 1.250 topres-taurants in Nederland bieden de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijzen uit eten te gaan. Gedurende deze zomereditie van de Restaurant Week betaalt een bezoeker 25 euro voor een diner en 20 euro voor een lunch, beide drie gangen.

Sterke groei bezoekers
Tijdens de eerste editie van de Restaurant Week in 2006 gingen 25.000 bezoekers uit eten. Inmiddels is deze culinaire week, met 221.000 reserveringen tijdens de laatste editie, uitgegroeid tot het grootste horeca-evenement van Europa. Ondanks de omvang van het event zit het met de kwaliteit van de deelnemende restaurants zeker goed. DiningCity.com hanteert een strenge selectie waarbij ook de publieksbeoordeling van eerdere jaren meeweegt.

Beste restaurants
Alleen de 1.250 beste restaurants, van de meer dan 10.000 die Nederland rijk is, mogen deelnemen. Onder de deelnemende restaurants zijn ook meer dan 60 zaken die gewaardeerd worden met één, of meer Michelin-sterren, waaronder Ron Blaauw, Parkheuvel en de Zwetheul. Op de site is vanaf 22 juli een overzicht te vinden van alle deelnemende restaurants.

Reserveringen
Ook voor deze achtste editie van de Restaurant Week kan enkel online gereserveerd worden. Vanaf woensdagochtend 4 augustus 10 uur kunnen fijnproevers hun favoriete of juist nieuw te ontdekken restaurants boeken via www.restaurantweek.nl Vanwege het succes van de voorgaande edities wordt aangeraden niet te lang te wachten.
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: