Chinezen willen op vakantie naar Australië

28 augustus 2014
Chinezen willen op vakantie naar Australië

Uit de nieuwste editie van de Chinese International Travel Monitor blijkt dat Chinese reizigers het liefst naar Australië op vakantie gaan. Frankrijk en Nieuw-Zeeland staan respectievelijk op de tweede en
derde plaats. Nederland neemt op het wensenlijstje de 16e plaats in.

*Reismogelijkheden*
Een groeiend aantal reismogelijkheden opent zich voor de Chinese internationale vakantieganger. Dat is niet verwonderlijk gezien de stijgende inkomens, het toegenomen vertrouwen om zelfstandig te reizen, de versoepeling van de visumregels in vele landen en het makkelijker vinden en boeken van hotels en vluchten door het toegenomen gebruik van internet. Waar vorig jaar maar liefst 97 miljoen Chinezen als toerist de wereld zijn over gereisd, zijn dit jaar al meer dan 100 miljoen voorspeld.

*Droomreizen vs. daadwerkelijke vakanties*
De Top 10 wensenlijst met droombestemmingen van de Chinezen wijkt overigens sterk af van de werkelijke keuze van de Chinese vakantieganger. De top 4 van daadwerkelijk bezochte landen in 2012 bleef ook in 2013 ongewijzigd: de Verenigde Staten, Hong Kong, Thailand en Japan. Frankrijk is het door Chinese toeristen meest bezochte land van Europa en neemt de vijfde plaats op deze lijst in. Nederland komt met de 16e plaats niet in de Top 10 voor.

*Politieke situatie doorslaggevend*
Politieke en sociaal-maatschappelijke situatie spelen belangrijke rol in keuze vakantiebestemming
Chinezen laten hun keuze voor een vakantiebestemming overigens nadrukkelijk afhangen van het feit of er (politieke) spanningen zijn in het land of de regio van hun keuze. Ook de aanwezigheid van historische bezienswaardigheden en de mogelijkheden om te winkelen zijn belangrijke keuzefactoren. Het ‘weer’ en de kwaliteit van de verblijfsaccommodatie zijn hierbij minder van invloed.

*Top 10 droombestemmingen*

1.Australië
2.Frankrijk
3.Nieuw-Zeeland
4.Verenigde Staten
5.Zwitserland
6.Canada
7.Verenigd Koninkrijk
8.Singapore
9.Hong Kong
10.Duitsland
16. NEDERLAND

*Top 10 daadwerkelijke vakantiebestemmingen*

1.Verenigde Staten
2.Hong Kong
3.Thailand
4.Japan
5.Frankrijk
6.Verenigd Koninkrijk
7.Italië
8.Zuid-Korea
9.Taiwan
10.Maleisië


"*Meer lezen over Chinese reizigers? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=chinezen&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws