12 nieuwe hotels toegevoegd aan Michelin hotelselectie

Auteur: Redactie
Michelin Internationaal 3 juli 2024
12 nieuwe hotels toegevoegd aan Michelin hotelselectie

Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou maken naar de hotellerie. Waar Frankrijk in 2023 het eerste land was waar de sleutels zijn uitgedeeld, staan er momenteel meer dan vijfduizend hotels in de selectie. De hotelspecialisten van de Michelingids delen elke maand hun mooiste ontdekkingen over heel de wereld.

"Een hotel uit de Michelingids staat voor stijl en service. Het design heeft persoonlijkheid, duidelijk en overtuigend, het personeel staat volledig ten dienste van uw comfort. Het is een culturele ambassadeur, een plek die in harmonie is met zijn omgeving en de lokale identiteit weerspiegelt. Het hotel is betrouwbaar, consistent en komt de belofte van zowel de prijs als de voorzieningen na. Het is een bestemming op zich, die niet alleen een kamer biedt, maar een unieke en blijvende herinnering. Het is een onderbreking van het dagdagelijkse leven", aldus Michelin.

The Breeze
Ahlbeck, Duitsland

"Reizigers met een voorliefde voor de Baltische kust zullen ongetwijfeld vallen voor dit verborgen juweeltje in vakantieoord Ahlbeck, de laatste halte voor de Poolse grens. The Breeze is een design boetiekhotel waarvan de naam zowel kan verwijzen naar de sfeer aan zee als naar de modernistische gebouwen."

Le Petit Pali at 8th Ave
Carmel, Californië, Verenigde Staten

"Alle Palisociety hotels delen een bepaalde pretentieloze, vintage-geïnspireerde warmte. Ondanks hun stijlvolle omgeving neigen ze meer naar een gezellige residentiële vibe dan naar een intimiderende high-fashion sfeer. Dit geldt des te meer voor Le Petit Pali at 8th Ave, een hotel met 24 kamers die meer een B&B aan zee is dan een stedelijk boetiekhotel."

Eliamos Villas Hotel & Spa
Kefalonia, Griekenland

Het Franse bedrijf: "Eliamos Villas Hotel & Spa geniet eerst en vooral van een prachtige locatie aan de zuidkust van Kefalonia, op een heuvel boven een strand, uitkijkend over de Ionische Zee. Wat de aantrekkingskracht nog groter maakt, is dat de eigenaar binnenhuisarchitect is. En afgaande op de look van de 12 villa's van het hotel, is hij een krak in zijn vak."

The Namkhan
Luang Prabang, Laos

"Voordat het in 2019 zijn deuren opende voor reizigers, lag de focus van The Namkhan volledig op zijn biologische boerderij. De eerste overnachtingsmogelijkheden waren tenten in glampingstijl, en hoewel de eigenaren later meer conventionele suites en villa's toevoegden, overheerst een down-to-earth ethos in deze elegante eco-lodge aan de rand van Luang Prabang."

Silvestre Nosara
Nosara, Costa Rica

"Een verblijf in de buurt van Playa Guiones, een van Costa Rica's meest gewaardeerde stranden, betekent meestal dat u incheckt bij een traditioneel hotel of in een vakantiehuis. Silvestre Nosara Hotel & Residences biedt de voordelen van beide, en vult daarmee een leemte op die een van de mede-eigenaars een paar jaar geleden ontdekte tijdens een langdurig verblijf in de regio."

CASA HOYOS
San Miguel De Allende, Mexico

"Dit is zeker niet het enige hotel in Mexico dat gemaakt is van een Spaans koloniaal herenhuis, aangevuld met een patio in Andalusische stijl en opvallend tegelwerk, maar Casa Hoyos voelt echt uniek aan. De inrichting is geïnspireerd door Julián Hoyos, een Spanjaard die het pand in 1938 kocht, en is zowel kleurrijk, levendig als karaktervol."

Trisara
Phuket, Thailand

"Het is moeilijk om een luxueuzer verblijf te vinden in Phuket dan Trisara. Dit luxeresort ligt aan een privéstrand (een zeldzaamheid in Thailand) en hoewel de locatie enigszins afgelegen is, worden gasten op het vliegveld opgewacht en naar het hotel gebracht in met leer beklede SUV's. Wat er u vervolgens nog allemaal te wachten staat, is al even indrukwekkend."

Le Domaine de la Klauss
Montenach, Frankrijk

"Deze uithoek van Lotharingen, vlak bij de grens met Duitsland en Luxemburg, heeft een heel eigen karakter. Hetzelfde kan gezegd worden van Le Domaine de la Klauss, waarvan de brute stenen muren doen denken aan een middeleeuws fort. Maar wees gerust: het moderne, luxueuze interieur en de eersteklas service zullen u allesbehalve afschrikken."

Pátio do Tijolo
Lissabon, Portugal

"Pátio do Tijolo is alleen toegankelijk via een verborgen doorgang, maar eenmaal u binnen bent, is het een erg gezellige plek. Het open ontwerp is geïnspireerd door het Portugese concept van een patio of gedeelde ruimte. De gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes omvatten een lommerrijke binnenplaats, een moderne keuken en een stijlvolle woonkamer die ideaal is om te lezen of te ontspannen."

Hōm Santorini
Oia, Griekenland

"Hōm Santorini noemt zichzelf een zomerhuis – een bescheiden term voor dit stijlvolle hotel dat midden in de kliffen van het eiland is gebouwd. Met een relaxte sfeer, schoenen optioneel, altijd klaar voor een drankje, belichaamt het de charme van het vakantiehuis van een vriend. Maar het strakke ontwerp en het panoramische oceaanzicht zijn een stap boven wat u normaal zou verwachten."

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws