23 jaar geleden in Hospitality Management: het hotel van de toekomst

Auteur: Redactie
27 augustus 2021
23 jaar geleden in Hospitality Management: het hotel van de toekomst

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website.

Dit keer een column uit 1998. Sander Allegro beschrijft het hotel van de toekomst in 1998. Het staat - vrij verrassend - in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Het hele hotel is gebouwd met de gast in gedachten. De kamers zijn ruim, modern en bieden alle ruimte voor werken en ontspanning.

Een computer met Internetverbinding, printer, scanner en fax zijn standaard. Hetzelfde geldt voor de mobiele telefoon en pieper die gratis ter beschikking gesteld worden. Verder zijn er twee tv's (één boven het bad), vier telefoons en een complete stereoset met CD collectie, een koffiezetapparaat en alle andere, meer gebruikelijke zaken.

In dit hotel is alleen de butler - tevens gm - in dienst en zijn alle andere facetten uitbesteed. Hie het volledige plaatje eruit ziet lees je in de volledige column.

Meer lezen?

In het dossier '30 Jaar Hospitality Management' bundelen we spraakmakende verhalen en interviews uit vervlogen tijden. Het dossier bezoek je via deze link

Overig nieuws