2.704 hotelkamers worden aangepakt

6 mei 2011
2.704 hotelkamers worden aangepakt

"Hotelbouw-plannen":http://www.hotelbouwplannen.nl/proefnummer.html signaleert een flinke opleving van het aantal bouwplannen in de hotellerie. Er werden 31 nieuwe nieuwbouw-plannen geteld en 21 verbouwplannen. In totaal gaat het om 2.704 kamers. Vergeleken met dezelfde periode, maart/april, vorig jaar is er een duidelijke stijging in het aantal plannen waarneembaar.

*Hotellerie zit in de lift*
De hotellerie zit duidelijk in de lift! Opvallend is het aantal plannen waarin ook wellnessfaciliteiten zijn opgenomen. In maar liefst tien plannen was wellness onderdeel van het te (ver)bouwen hotel.

*Wellnessfaciliteiten*
In maar liefst 10 plannen is wellness onderdeel van het te bouwen dan wel te verbouwen hotel, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er slechts 4 en in de eerste editie Hotelbouwplannen van dit jaar waren er maar 3 plannen waarin de aanleg van wellness werd genoemd. Hotels specialiseren zich steeds vaker op dit gebied, bijvoorbeeld het Trivium hotel dat haar wellnessvoorzieningen uitbreidt met 1.500 extra vierkante meters of het Badhotel Domburg dat teruggaat naar haar roots als kuuroord door meer verschillende wellnessfaciliteiten en therapieën aan te bieden. Daarnaast zijn er ook wellnesscentra als de Bronsbergen en in de toekomst ook de Zwaluwhoeve die bij hun centrum hotelkamers bouwen.

*Zwembad en zorghotel*
Er zijn ook steeds meer hotels waar de bouw van een zwembad op de rol staat en zorghotelkamers zijn sterk in opkomst. Na de crisisjaren wordt er dus weer flink geïnvesteerd, niet alleen in de hotelkamer, maar ook op andere gebieden. Daar plukt u de vruchten van!

*Cijfers*
In Hotelbouwplannen editie nummer 2, 2011 registreerden we:
• 52 (ver)bouwplannen. Hiervan zijn er 31 nieuwbouw en 21 verbouw;
• 2.704 kamers worden gerenoveerd, verbouwd, of nieuwgebouwd;
• Bij 10 plannen ging het om de aanleg van wellness- en/of fitnessfaciliteiten.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws