60 jaar Delta Hotel Vlaardingen

1 april 2015 |
60 jaar Delta Hotel Vlaardingen<

Het Delta Hotel bestaat 60 jaar. Het initiatief voor de bouw van het Delta Hotel kwam in 1950 van toenmalig burgemeester Heusdens van Vlaardingen. Met
hulp van het Marshallplan en de gezamenlijke industrie konden de plannen voor bouw van het Delta Hotel doorgaan en op 31 maart 1955 kon het Delta Hotel worden geopend. Bij de opening bestond het hotel uit 24 hotelkamers met eigen bad, een bar en restaurant en het beroemde 'Kraaiennest'.

Het hotel is ontworpen door Joost Boks. Met name het Kraaiennest was voor die tijd zeer vernieuwend. Het idee is later ook gebruikt door Rem Koolhaas bij zijn ontwerp voor het Byzantium in Amsterdam.

Uitbreiding en historie
In 1978 werd het hotel uitgebreid met 54 hotelkamers, een overdekt verwarmd zwembad, een sauna en twee zalen. In 1995 werd het hotel gekocht door Lucas Petit, die reeds 2 jaar als directeur in dienst van de Bilderberg Groep in het Delta Hotel werkzaam was; hierdoor werd het hotel weer zelfstandig. In 2004 won het hotel de eerste Dutch Hotel Award.

Wijnkelder
Het hotel beschikt over de eerste watergekoelde wijnkelder van Nederland: de wijnkelder bevindt zich onder het oppervlakteniveau van de Nieuwe Maas. Het omringende water koelt de wijn op een natuurlijke wijze.

Renovatie
In de zomer van 2013 is het hotelkamergebouw uit 1978 volledig gerenoveerd. Er is bij 20 hotelkamers een erker aangebouwd. In deze kamers zijn zitvensterbanken gekomen, zodat er nog beter van van het prachtige uitzicht op het water kan worden genoten. Alle raamkozijnen zijn groter geworden zodat gasten vanaf hun bed naar buiten kunnen kijken. De kamers hebben een frisse look en feel gekregen alsof je aan boord stapt van een stoere zeeracer.

Lucas Petit
Tijdens het jubileumgala gisteren werd een nieuwe huislikeur gepresenteerd. Het eerste vaatje met ’Maaswater’ werd aangeboden aan Anneke en Lucas Petit. De sinaasappel-cognac likeur is gemaakt door distilleerderij Van Toor, hofleverancier uit Vlaardingen. Ook werd een jubileumboek aangeboden aan burgemeester Bert Blase.

Festiviteiten
Tijdens het jubileumjaar staan er diverse festiviteiten gepland vertelt directeur Ronald Cordes. Er wordt in het restaurant een historisch menu geserveerd waarvan de opbrengst gaat naar de voedselbank. Op donderdag 25 juni organiseert het hotel ‘Delta in the Sky’. Gasten kunnen dan ontbijten, lunchen en dineren op 60 meter hoogte boven de Nieuwe Maas. Op zaterdag 7 november is het 1ste lustrum van het internationale korenfestival ‘Slag om het Anker’ met 16 deelnemende koren.

Op de foto: Anneke en Lucas Petit ontvangen het eerste vaatje Maaswater

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: