Accor richting 50% vrouwelijke gm's

19 december 2013
Accor richting 50% vrouwelijke gm's

Voor Accor zijn gelijke rechten op de werkvloer en bestrijding van stereotypen een topprioriteit. De doorstroom van vrouwen naar topfuncties staat hoog op de agenda. De uiteindelijke
doelstelling is dat 50% van de hotels door een vrouwelijke manager wordt geleid, met een tussenstand van 35% aan het eind van 2015.

*Vrouwennetwerk is jarig*
Om het beleid te ondersteunen heeft Accor in 2012 het internationale vrouwennetwerk Women at Accor Generation (WAAG) opgezet. Inmiddels zijn 12 maanden verstreken, en is WAAG actief in meer dan 60 landen, en telt het netwerk ruim 1.500 vrouwelijke én mannelijke leden over de hele wereld.

*Diversiteit weerspiegelen*
Sophie Stabile, CFO van Accor en voorzitter van WAAG verklaart: “Jaarlijks verblijven er meer dan 50 miljoen vrouwen in onze hotels. Het is daarom belangrijk deze diversiteit van onze doelgroep te spiegelen in onze teams, en vrouwen binnen Accor meer zeggenschap te geven. WAAG is opgericht om te zorgen dat meer vrouwen leidinggevende functies gaan vervullen, maar ook om ons aanbod en onze dienstverlening beter af te stemmen op de vrouwelijke klanten van onze hotels.”

*Bijna helft directieteam in Nederland vrouw*
In Nederland werkt Accor Hotels sinds twee jaar samen met stichting Talent naar de Top, om meer vrouwen naar topfuncties te laten doorstromen. Accor nam concrete maatregelen om meer vrouwelijk talent te werven, te behouden en te benoemen. Inmiddels wordt bijna de helft van de functies in het Nederlandse directieteam door vrouwen vervuld.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws