AF&BM: Interview met Reint van Rooij

22 oktober 2015
AF&BM: Interview met Reint van Rooij

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u ook benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

~Foto: Reint van Rooij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year'~

*Even voorstellen…*
Reint van Rooij (38): "Toen ik de titel won, was ik net F&B manager bij Novotel Amsterdam City. Inmiddels ben ik sinds februari van dit jaar doorgegroeid tot operations manager bij Novotel Rotterdam Schiedam."

*Waarom heb je meegedaan?*
"Nadat ik lid was geworden, kreeg ik tijdens een ontbijtsessie van de AF&BM in Bunnik de kans om meer van mezelf te laten zien. Daar hoorde ik voor het eerst van de wedstrijd. Ik kende zelf nog niet voldoende mensen om te nomineren, maar een maand later bleek ik zelf genomineerd te zijn. Ik was supertrots en vond het echt een eer. En toen ontstond er natuurlijk de drive om te winnen!"

*Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?*
"Ik heb mijzelf tijdens de presentatie eerlijk, volledig en creatief laten zien. Aangezien ik geduchte tegenstanders had, was ik pas zeker van de winst toen ik mijn naam hoorde tijdens de bekendmaking op het gala van de AF&BM. Dat ik in staat ben geweest om met collega’s en gasten een band op te bouwen heeft misschien wel het verschil gemaakt."

*Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?*
"De titel voelde voor mij als een erkenning door vakgenoten in een vak dat naar mijn mening vaak onderbelicht en onderschat wordt. Naast de erkenning betekende de titel voor mij ook veel nieuwe en leuke contacten, hernieuwde contacten met bekenden en vooral veel leuke momenten met hen. Ook voor mijn team heeft deze titel gevoeld als een erkenning voor het harde werken."

*Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?*
"Mijn netwerk is gegroeid en ondanks dat het zakelijk heeft gezorgd voor interessante ontmoetingen zijn er ook informele ontmoetingen door ontstaan. Daarnaast merkte ik dat heel veel mensen uit het vak ineens contact met mij zochten. En laten we vooral de interessante beurzen en evenementen die hierdoor op mijn pad zijn gekomen niet vergeten. Het precieze effect dat het winnen van de titel op mijn carrière heeft gehad is natuurlijk lastig te zeggen, maar dat het mij heeft gesterkt in mijn inzet en mijn functie is zeker een feit."

*Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?*
"Doen! Hoe fantastisch is het om door een netwerk van professionals te worden genomineerd? Naar mijn mening is het in de Nederlandse cultuur niet altijd makkelijk om erkenning te krijgen voor de lange dagen en je passie voor het vak. Met deze titel kun je daarin het verschil maken! In de afgelopen jaren zie je een diversiteit aan winnaars. Als winnaar kun je je eigen stempel drukken op de titel. Dat vind ik mooi, dat je de titel kan vormgeven en kan inzetten op een manier hoe jij dat fijn vindt."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl":mailto:info@afbm.nl zijn of haar naam inclusief motivatie op en wie weet wordt hij of zij de winnaar van 2016!

Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de "site.":http://www.afbm.nl/bijeenkomsten/item/f-b-professional-of-the-year-2016

~Julia Bos~

Overig nieuws