AF&BM: Interview met Reint van Rooij

22 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Reint van Rooij<

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u ook benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Reint van Rooij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year'

Even voorstellen…
Reint van Rooij (38): "Toen ik de titel won, was ik net F&B manager bij Novotel Amsterdam City. Inmiddels ben ik sinds februari van dit jaar doorgegroeid tot operations manager bij Novotel Rotterdam Schiedam."

Waarom heb je meegedaan?
"Nadat ik lid was geworden, kreeg ik tijdens een ontbijtsessie van de AF&BM in Bunnik de kans om meer van mezelf te laten zien. Daar hoorde ik voor het eerst van de wedstrijd. Ik kende zelf nog niet voldoende mensen om te nomineren, maar een maand later bleek ik zelf genomineerd te zijn. Ik was supertrots en vond het echt een eer. En toen ontstond er natuurlijk de drive om te winnen!"

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Ik heb mijzelf tijdens de presentatie eerlijk, volledig en creatief laten zien. Aangezien ik geduchte tegenstanders had, was ik pas zeker van de winst toen ik mijn naam hoorde tijdens de bekendmaking op het gala van de AF&BM. Dat ik in staat ben geweest om met collega’s en gasten een band op te bouwen heeft misschien wel het verschil gemaakt."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"De titel voelde voor mij als een erkenning door vakgenoten in een vak dat naar mijn mening vaak onderbelicht en onderschat wordt. Naast de erkenning betekende de titel voor mij ook veel nieuwe en leuke contacten, hernieuwde contacten met bekenden en vooral veel leuke momenten met hen. Ook voor mijn team heeft deze titel gevoeld als een erkenning voor het harde werken."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Mijn netwerk is gegroeid en ondanks dat het zakelijk heeft gezorgd voor interessante ontmoetingen zijn er ook informele ontmoetingen door ontstaan. Daarnaast merkte ik dat heel veel mensen uit het vak ineens contact met mij zochten. En laten we vooral de interessante beurzen en evenementen die hierdoor op mijn pad zijn gekomen niet vergeten. Het precieze effect dat het winnen van de titel op mijn carrière heeft gehad is natuurlijk lastig te zeggen, maar dat het mij heeft gesterkt in mijn inzet en mijn functie is zeker een feit."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Doen! Hoe fantastisch is het om door een netwerk van professionals te worden genomineerd? Naar mijn mening is het in de Nederlandse cultuur niet altijd makkelijk om erkenning te krijgen voor de lange dagen en je passie voor het vak. Met deze titel kun je daarin het verschil maken! In de afgelopen jaren zie je een diversiteit aan winnaars. Als winnaar kun je je eigen stempel drukken op de titel. Dat vind ik mooi, dat je de titel kan vormgeven en kan inzetten op een manier hoe jij dat fijn vindt."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl"
Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de site.
Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: