AF&BM: Interview met Reint van Rooij

22 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Reint van Rooij

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u ook benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Reint van Rooij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year'

Even voorstellen…
Reint van Rooij (38): "Toen ik de titel won, was ik net F&B manager bij Novotel Amsterdam City. Inmiddels ben ik sinds februari van dit jaar doorgegroeid tot operations manager bij Novotel Rotterdam Schiedam."

Waarom heb je meegedaan?
"Nadat ik lid was geworden, kreeg ik tijdens een ontbijtsessie van de AF&BM in Bunnik de kans om meer van mezelf te laten zien. Daar hoorde ik voor het eerst van de wedstrijd. Ik kende zelf nog niet voldoende mensen om te nomineren, maar een maand later bleek ik zelf genomineerd te zijn. Ik was supertrots en vond het echt een eer. En toen ontstond er natuurlijk de drive om te winnen!"

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Ik heb mijzelf tijdens de presentatie eerlijk, volledig en creatief laten zien. Aangezien ik geduchte tegenstanders had, was ik pas zeker van de winst toen ik mijn naam hoorde tijdens de bekendmaking op het gala van de AF&BM. Dat ik in staat ben geweest om met collega’s en gasten een band op te bouwen heeft misschien wel het verschil gemaakt."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"De titel voelde voor mij als een erkenning door vakgenoten in een vak dat naar mijn mening vaak onderbelicht en onderschat wordt. Naast de erkenning betekende de titel voor mij ook veel nieuwe en leuke contacten, hernieuwde contacten met bekenden en vooral veel leuke momenten met hen. Ook voor mijn team heeft deze titel gevoeld als een erkenning voor het harde werken."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Mijn netwerk is gegroeid en ondanks dat het zakelijk heeft gezorgd voor interessante ontmoetingen zijn er ook informele ontmoetingen door ontstaan. Daarnaast merkte ik dat heel veel mensen uit het vak ineens contact met mij zochten. En laten we vooral de interessante beurzen en evenementen die hierdoor op mijn pad zijn gekomen niet vergeten. Het precieze effect dat het winnen van de titel op mijn carrière heeft gehad is natuurlijk lastig te zeggen, maar dat het mij heeft gesterkt in mijn inzet en mijn functie is zeker een feit."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Doen! Hoe fantastisch is het om door een netwerk van professionals te worden genomineerd? Naar mijn mening is het in de Nederlandse cultuur niet altijd makkelijk om erkenning te krijgen voor de lange dagen en je passie voor het vak. Met deze titel kun je daarin het verschil maken! In de afgelopen jaren zie je een diversiteit aan winnaars. Als winnaar kun je je eigen stempel drukken op de titel. Dat vind ik mooi, dat je de titel kan vormgeven en kan inzetten op een manier hoe jij dat fijn vindt."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl"
Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de site.
Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: