AF&BM: Interview met Reint van Rooij

22 oktober 2015 |
AF&BM: Interview met Reint van Rooij

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u ook benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Reint van Rooij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year'

Even voorstellen…
Reint van Rooij (38): "Toen ik de titel won, was ik net F&B manager bij Novotel Amsterdam City. Inmiddels ben ik sinds februari van dit jaar doorgegroeid tot operations manager bij Novotel Rotterdam Schiedam."

Waarom heb je meegedaan?
"Nadat ik lid was geworden, kreeg ik tijdens een ontbijtsessie van de AF&BM in Bunnik de kans om meer van mezelf te laten zien. Daar hoorde ik voor het eerst van de wedstrijd. Ik kende zelf nog niet voldoende mensen om te nomineren, maar een maand later bleek ik zelf genomineerd te zijn. Ik was supertrots en vond het echt een eer. En toen ontstond er natuurlijk de drive om te winnen!"

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Ik heb mijzelf tijdens de presentatie eerlijk, volledig en creatief laten zien. Aangezien ik geduchte tegenstanders had, was ik pas zeker van de winst toen ik mijn naam hoorde tijdens de bekendmaking op het gala van de AF&BM. Dat ik in staat ben geweest om met collega’s en gasten een band op te bouwen heeft misschien wel het verschil gemaakt."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"De titel voelde voor mij als een erkenning door vakgenoten in een vak dat naar mijn mening vaak onderbelicht en onderschat wordt. Naast de erkenning betekende de titel voor mij ook veel nieuwe en leuke contacten, hernieuwde contacten met bekenden en vooral veel leuke momenten met hen. Ook voor mijn team heeft deze titel gevoeld als een erkenning voor het harde werken."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Mijn netwerk is gegroeid en ondanks dat het zakelijk heeft gezorgd voor interessante ontmoetingen zijn er ook informele ontmoetingen door ontstaan. Daarnaast merkte ik dat heel veel mensen uit het vak ineens contact met mij zochten. En laten we vooral de interessante beurzen en evenementen die hierdoor op mijn pad zijn gekomen niet vergeten. Het precieze effect dat het winnen van de titel op mijn carrière heeft gehad is natuurlijk lastig te zeggen, maar dat het mij heeft gesterkt in mijn inzet en mijn functie is zeker een feit."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Doen! Hoe fantastisch is het om door een netwerk van professionals te worden genomineerd? Naar mijn mening is het in de Nederlandse cultuur niet altijd makkelijk om erkenning te krijgen voor de lange dagen en je passie voor het vak. Met deze titel kun je daarin het verschil maken! In de afgelopen jaren zie je een diversiteit aan winnaars. Als winnaar kun je je eigen stempel drukken op de titel. Dat vind ik mooi, dat je de titel kan vormgeven en kan inzetten op een manier hoe jij dat fijn vindt."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl"
Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de site.
Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: