Afbouw GR8 Hotel Breda: 100 kamers in 100 dagen

Auteur: Redactie
Branded Content 8 maart 2023
Afbouw GR8 Hotel Breda: 100 kamers in 100 dagen

Honderd hotelkamers afbouwen in Honderd dagen. Dat was de opdracht die general contractor Bulsink meekreeg van GR8 Nederland. Eind vorig jaar werden de kamers opgeleverd. En sinds januari is GR8 Hotel Breda geopend voor gasten. CEO (en Van der Valk-telg) Martien Heinrichs vertelt over zijn hotelconcept, de samenwerking met afbouwpartner Bulsink en de 100-dagendeadline.

Zie foto's onderaan bericht

“Bij oplevering van de casco nieuwbouw zaten we nog midden in de laatste coronalockdown”, begint Martien. “Toen hebben we even pas op de plaats gemaakt. Er was geen enkel perspectief wanneer we in de hotelbranche weer vrij zouden kunnen ondernemen. En onder gasten was er nauwelijks animo om hotelovernachtingen te boeken. Medio 2022 kwam het perspectief terug en vanaf dat moment hadden we maar één ambitie: zo snel mogelijk dit hotel afbouwen.”

“Zo ontstond het motto ‘100 kamers in 100 dagen’. We wilden gewoon per se klaar zijn half december, zodat we vanaf januari 2023 vol aan de bak zouden kunnen. Knallen. Nou, zo gezegd zo gedaan. In januari hebben we onze eerste gasten ontvangen. En als we hadden gewild, hadden er eind december al mensen kunnen overnachten.”

Hotelconcept: viersterrengevoel voor een driesterrenprijs

De belangrijkste reden om toch nog een paar weken te wachten met de officiële opening, was de last-minute ombouw van een aantal ruimtes op de begane grond, legt hij uit. “We hebben op het laatste moment besloten om het ontbijt voorlopig in eigen beheer te verzorgen. Normaal gesproken laten we de restauratievoorziening over aan La Place, met wie we een prima samenwerking hebben. Maar over de precieze invulling daarvan zijn we nog bezig met de gemeente.”

De samenwerking met La Place vloeit voort uit de filosofie van GR8 Nederland: “Wij verkopen geen leisure, maar fijn slapen. Wij roepen altijd dat we het beste alternatief voor thuis willen zijn. Een heerlijk bed, maar zonder poespas. Wij willen laten zien dat je ook onder de honderd euro uitstekend kunt slapen; een viersterrengevoel voor een driesterrenprijs. Voor het ontbijt kunnen gasten bij La Place terecht. En waar ze ’s avonds dineren, dat laten we aan hen.”

Over de samenwerking met Bulsink: ‘Een verademing’

Op de samenwerking met Bulsink kijkt Martien met een goed gevoel terug: “Precies op het moment dat de hele markt in de kramp schoot, vanwege de tekorten aan materiaal en mensen, hebben zij hun nek uitgestoken. Ze hebben het vanaf dag één aangedurfd zich te committeren aan hun beloftes en hebben gedurende het hele traject leiderschap en initiatief getoond.”

“Ik hoef niemand te vertellen dat je tijdens een bouwtraject altijd wel tegen onvoorziene dingen aanloopt. De creativiteit, flexibiliteit en besluitvaardigheid die Bulsink op zulke momenten toont, is een verademing. Ze komen continu met oplossingen om de deadline te halen zonder aan de kwaliteit te tornen.”

Slimme oplossingen in repeterend bouwen

“Je merkt aan alles dat ze de hospitality-sector goed kennen en onze behoeften begrijpen. Ze weten wat ervoor nodig is om gasten het gevoel van comfort en luxe te geven. Maar bijvoorbeeld ook hoe je met slimme oplossingen in repeterend bouwen het proces kunt versnellen.”

“We hadden twee vaste projectmanagers, van wie er 100 dagen lang altijd eentje als aanspreekpunt op de bouw aanwezig was. En ook in het hele vergunningentraject zaten ze er continu bovenop. In onze branche moeten we voldoen aan strenge brandveiligheidseisen. Als je daar tijdens de bouw niet goed bij stilstaat, kan dat aan het eind van het proces een stop betekenen. Bij Bulsink houden ze in de gaten dat ze vanaf het begin aan alle eisen voldoen, en waar het kan nog een beetje meer.”

Een hotel moderniseren of verduurzamen? Bulsink is dé afbouw- en renovatiepartner voor de hospitality-sector. Check bulsink.com/hospitality voor inspiratie en informatie.

Overig nieuws