Blog Shima Zeroual (4/12)

28 september 2011 |
Blog Shima Zeroual (4/12)<

%{font-size:14pt}Afstuderen, onderzoek en meer% Er zijn op de NHTV verschillende vormen van afstuderen. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een onderzoek, een minor of een afstudeerstage. Studenten die voor een afstudeerstage kiezen, doen meestal een onderzoek of voeren een opdracht uit binnen het stagebedrijf en
worden door het bedrijf en een coach van de NHTV begeleid. Studenten die een minor doen oftewel een specialisatie zoals ondernemerschap of imagineering moeten er vaak nog een stage of een onderzoek bij doen.

Coaches aan de zijlijn
Natuurlijk moet die extra inspanning betrekking hebben op de specialisatie die ze gevolgd hebben. En studenten die met een onderzoek willen afstuderen, hebben een expert en coach die ze begeleidt. Nu ben ik een uitzondering. Ik heb namelijk twee experts en een coach! Expert F. Melissen, de auteur van working in wonderland en een tweede expert die mij helpt met mijn onderzoek. Dat is "S. Josephi":http://www.hospitality-management.nl/dossier/revenue-management/ die zijn kennis over revenue management met mij deelt. En dan heb ik nog een coach die mij helpt met de competenties die ik moet vervullen en waar ik bewijs voor moet verzamelen. Daarmee hoop ik aan het eind van het jaar te kunnen bewijzen dat ik competent ben om af te studeren en klaar ben voor het werkveld.
Hoe krijg je mensen mee?
Met twee experts en een coach krijg ik natuurlijk wel heel wat opdrachten. Mijn allereerste taak: hoe ga ik de vierdejaarsstudenten motiveren om hun onderzoeksrapport met de industrie te delen. Ik denk dat ik begin met het schrijven van een plan van aanpak en het opstellen van een tijdschema. Het zou interessant zijn als ik voor alle drie de afstudeermethodes een student kan interviewen. Ben je zelf een student van de NHTV en wil je graag je onderzoek met de industrie delen of mag ik je interviewen over je afstudeerkeuze, dan hoor ik het heel graag.

Onderzoeksplan opstellen
De tweede taak die ik mee kreeg, is het schrijven van een onderzoeksplan. Daarin geef ik antwoord op vragen. Zoals: wat ga ik onderzoeken, hoe ga ik dat doen, waarom doe ik het en wat zijn de verwachte resultaten. Globaal weet ik al wat ik wil onderzoeken, namelijk revenuemanagement in restaurants, maar zal dit specifieker moeten formuleren.
S. Kimes heeft hier al onderzoek naar verricht voornamelijk in Amerika waar restaurants, revenuemanagment al gebruiken. Ze heeft een vijfstappenplan bedacht om het te implementeren. Wat ik graag eerst wil onderzoeken, is wat de bezoekers van restaurants in Nederland eerlijk of niet eerlijk zouden vinden wat betreft prijsverschillen. En of het 5-stappenplan van S.Kimes ook hier geïmplementeerd kan worden of dat er aanpassingen nodig zijn. Daarbij zou ik graag een casestudy willen doen om te laten zien aan de industrie dat ieder bedrijf baat bij revenuemanagement heeft. Of niet, want dat kan natuurlijk ook.

Meer naast de studie
Daarnaast ben ik ook nog voorzitter van de CareerClubNHTV Dit is een vereniging voor ambitieuze studenten die meer willen leren naast hun studie. De CareerClubNHTV geeft studenten de mogelijkheid om hun competenties te ontwikkelen en hun netwerk te vergoten. Daarbij werken we veel samen met de industrie om kennis met elkaar te delen. En organiseren we workshops en evenementen voor studenten en de industrie.
Zoals u ziet ben ik hard aan het werk. Mocht u na het lezen van dit blog suggesties, ideeën of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag.

Tot de volgende blog.

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management":mailto:redactie@uitgeverijps.nl?SUBJECT=Mijn%20reactie%20op%20blog%20Shima%20Zeroual. De contactgegevens van Shima Zeroual zijn bij ons bekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Faillissement
Art Hotel Spaander Volendam failliet

Het Art Hotel Spaander in Volendam is failliet. Het bijna 140 jaar oude hotel hoorde vrijdag het faillissement uitgesproken worden door rechtbank Noord-Holland. Het hotel was in trek bij Aziatische toeristen, die vanwege de coronacrisis ons land niet meer bezoeken. Of er een doorstart mogelijk i...

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ziet af van extra overheidssteun

Booking.com gaat geen gebruik maken van het tweede steunpakket van de Nederlandse overheid, zo meldt het bedrijf. Via de NOW-regeling krijgt het bedrijf nu wel staatssteun, maar dat schoot velen in het verkeerde keelgat. Het bedrijf maakte immers jarenlang recordwinsten en wendde die aan om de aande...

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland

Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts uit de hospitality-, congres- en eventbranche delen in Postillion Hotel Amsterdam hun visie op thema's die de komende maanden centraal staan bij h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: