Blog Shima Zeroual (4/12)

28 september 2011 |
Blog Shima Zeroual (4/12)<

%{font-size:14pt}Afstuderen, onderzoek en meer% Er zijn op de NHTV verschillende vormen van afstuderen. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een onderzoek, een minor of een afstudeerstage. Studenten die voor een afstudeerstage kiezen, doen meestal een onderzoek of voeren een opdracht uit binnen het stagebedrijf en
worden door het bedrijf en een coach van de NHTV begeleid. Studenten die een minor doen oftewel een specialisatie zoals ondernemerschap of imagineering moeten er vaak nog een stage of een onderzoek bij doen.

Coaches aan de zijlijn
Natuurlijk moet die extra inspanning betrekking hebben op de specialisatie die ze gevolgd hebben. En studenten die met een onderzoek willen afstuderen, hebben een expert en coach die ze begeleidt. Nu ben ik een uitzondering. Ik heb namelijk twee experts en een coach! Expert F. Melissen, de auteur van working in wonderland en een tweede expert die mij helpt met mijn onderzoek. Dat is "S. Josephi":http://www.hospitality-management.nl/dossier/revenue-management/ die zijn kennis over revenue management met mij deelt. En dan heb ik nog een coach die mij helpt met de competenties die ik moet vervullen en waar ik bewijs voor moet verzamelen. Daarmee hoop ik aan het eind van het jaar te kunnen bewijzen dat ik competent ben om af te studeren en klaar ben voor het werkveld.
Hoe krijg je mensen mee?
Met twee experts en een coach krijg ik natuurlijk wel heel wat opdrachten. Mijn allereerste taak: hoe ga ik de vierdejaarsstudenten motiveren om hun onderzoeksrapport met de industrie te delen. Ik denk dat ik begin met het schrijven van een plan van aanpak en het opstellen van een tijdschema. Het zou interessant zijn als ik voor alle drie de afstudeermethodes een student kan interviewen. Ben je zelf een student van de NHTV en wil je graag je onderzoek met de industrie delen of mag ik je interviewen over je afstudeerkeuze, dan hoor ik het heel graag.

Onderzoeksplan opstellen
De tweede taak die ik mee kreeg, is het schrijven van een onderzoeksplan. Daarin geef ik antwoord op vragen. Zoals: wat ga ik onderzoeken, hoe ga ik dat doen, waarom doe ik het en wat zijn de verwachte resultaten. Globaal weet ik al wat ik wil onderzoeken, namelijk revenuemanagement in restaurants, maar zal dit specifieker moeten formuleren.
S. Kimes heeft hier al onderzoek naar verricht voornamelijk in Amerika waar restaurants, revenuemanagment al gebruiken. Ze heeft een vijfstappenplan bedacht om het te implementeren. Wat ik graag eerst wil onderzoeken, is wat de bezoekers van restaurants in Nederland eerlijk of niet eerlijk zouden vinden wat betreft prijsverschillen. En of het 5-stappenplan van S.Kimes ook hier geïmplementeerd kan worden of dat er aanpassingen nodig zijn. Daarbij zou ik graag een casestudy willen doen om te laten zien aan de industrie dat ieder bedrijf baat bij revenuemanagement heeft. Of niet, want dat kan natuurlijk ook.

Meer naast de studie
Daarnaast ben ik ook nog voorzitter van de CareerClubNHTV Dit is een vereniging voor ambitieuze studenten die meer willen leren naast hun studie. De CareerClubNHTV geeft studenten de mogelijkheid om hun competenties te ontwikkelen en hun netwerk te vergoten. Daarbij werken we veel samen met de industrie om kennis met elkaar te delen. En organiseren we workshops en evenementen voor studenten en de industrie.
Zoals u ziet ben ik hard aan het werk. Mocht u na het lezen van dit blog suggesties, ideeën of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag.

Tot de volgende blog.

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management":mailto:redactie@uitgeverijps.nl?SUBJECT=Mijn%20reactie%20op%20blog%20Shima%20Zeroual. De contactgegevens van Shima Zeroual zijn bij ons bekend.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: