Blog Shima Zeroual (4/12)

28 september 2011 |
Blog Shima Zeroual (4/12)<

%{font-size:14pt}Afstuderen, onderzoek en meer% Er zijn op de NHTV verschillende vormen van afstuderen. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden: een onderzoek, een minor of een afstudeerstage. Studenten die voor een afstudeerstage kiezen, doen meestal een onderzoek of voeren een opdracht uit binnen het stagebedrijf en
worden door het bedrijf en een coach van de NHTV begeleid. Studenten die een minor doen oftewel een specialisatie zoals ondernemerschap of imagineering moeten er vaak nog een stage of een onderzoek bij doen.

Coaches aan de zijlijn
Natuurlijk moet die extra inspanning betrekking hebben op de specialisatie die ze gevolgd hebben. En studenten die met een onderzoek willen afstuderen, hebben een expert en coach die ze begeleidt. Nu ben ik een uitzondering. Ik heb namelijk twee experts en een coach! Expert F. Melissen, de auteur van working in wonderland en een tweede expert die mij helpt met mijn onderzoek. Dat is "S. Josephi":http://www.hospitality-management.nl/dossier/revenue-management/ die zijn kennis over revenue management met mij deelt. En dan heb ik nog een coach die mij helpt met de competenties die ik moet vervullen en waar ik bewijs voor moet verzamelen. Daarmee hoop ik aan het eind van het jaar te kunnen bewijzen dat ik competent ben om af te studeren en klaar ben voor het werkveld.
Hoe krijg je mensen mee?
Met twee experts en een coach krijg ik natuurlijk wel heel wat opdrachten. Mijn allereerste taak: hoe ga ik de vierdejaarsstudenten motiveren om hun onderzoeksrapport met de industrie te delen. Ik denk dat ik begin met het schrijven van een plan van aanpak en het opstellen van een tijdschema. Het zou interessant zijn als ik voor alle drie de afstudeermethodes een student kan interviewen. Ben je zelf een student van de NHTV en wil je graag je onderzoek met de industrie delen of mag ik je interviewen over je afstudeerkeuze, dan hoor ik het heel graag.

Onderzoeksplan opstellen
De tweede taak die ik mee kreeg, is het schrijven van een onderzoeksplan. Daarin geef ik antwoord op vragen. Zoals: wat ga ik onderzoeken, hoe ga ik dat doen, waarom doe ik het en wat zijn de verwachte resultaten. Globaal weet ik al wat ik wil onderzoeken, namelijk revenuemanagement in restaurants, maar zal dit specifieker moeten formuleren.
S. Kimes heeft hier al onderzoek naar verricht voornamelijk in Amerika waar restaurants, revenuemanagment al gebruiken. Ze heeft een vijfstappenplan bedacht om het te implementeren. Wat ik graag eerst wil onderzoeken, is wat de bezoekers van restaurants in Nederland eerlijk of niet eerlijk zouden vinden wat betreft prijsverschillen. En of het 5-stappenplan van S.Kimes ook hier geïmplementeerd kan worden of dat er aanpassingen nodig zijn. Daarbij zou ik graag een casestudy willen doen om te laten zien aan de industrie dat ieder bedrijf baat bij revenuemanagement heeft. Of niet, want dat kan natuurlijk ook.

Meer naast de studie
Daarnaast ben ik ook nog voorzitter van de CareerClubNHTV Dit is een vereniging voor ambitieuze studenten die meer willen leren naast hun studie. De CareerClubNHTV geeft studenten de mogelijkheid om hun competenties te ontwikkelen en hun netwerk te vergoten. Daarbij werken we veel samen met de industrie om kennis met elkaar te delen. En organiseren we workshops en evenementen voor studenten en de industrie.
Zoals u ziet ben ik hard aan het werk. Mocht u na het lezen van dit blog suggesties, ideeën of opmerkingen hebben, dan hoor ik het heel graag.

Tot de volgende blog.

Shima Zeroual

Wilt u reageren? Stuur dan uw reactie naar de "redactie van Hospitality Management":mailto:redactie@uitgeverijps.nl?SUBJECT=Mijn%20reactie%20op%20blog%20Shima%20Zeroual. De contactgegevens van Shima Zeroual zijn bij ons bekend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: