Airbnb en Uber in VS succescvol bij zakenmensen

17 juli 2015
Airbnb en Uber in VS succescvol bij zakenmensen

Zakelijke reizigers maken steeds meer gebruik van de deeleconomie. In de Verenigde Staten is er een duidelijke verschuiving zichtbaar
van hotels en taxi's naar Airbnb en Uber.

*Analyse van bonnetjes*
USA Today meldt dit op basis van een onderzoek door Certify; dit is een bedrijf dat reis- en onkostenbeheersoftware aanbiedt. Miljoenen bonnen van klanten werden door Certify geanalyseerd, en daaruit bleek dat Uber in het tweede kwartaal zelfs de traditionele taxi al had ingehaald.

*Prijs is doorslaggevend*
Airbnb is nog niet zover, maar mocht ook een groei van 143 procent bijschrijven. Uber schreef in het tweede kwartaal 31 procent van de vervoersbonnetjes uit, tegen 24 procent voor taxi's en 45 procent voor huurauto's. Verschillende andere autodeeldiensten behaalden ook enkele procenten van het totaal. Er is één simpele verklaring voor de groei: de prijs.

Voor zakenmensen zal de deeleconomie niet meer weg te denken zijn, aldus topman Neveu van Certify. Gevestigde aanbieders zullen zich volgens hem rap moeten aanpassen om niet nog meer marktaandeel te verliezen.

*De prijs*
De gemiddelde ritprijs voor Uber kwam uit op 30,03 dollar, tegen 34,48 dollar voor traditionele taxi’s. Zakenmensen beoordelen deelautobedrijven beter dan taxi’s; Lyft scoort iets beter dan Uber.

Zakelijke gasten verblijven gemiddeld 3,8 nachten in een Airbnb-accommodatie voor een gemiddeld bedrag van 571,53. dollar.

Overig nieuws