Airbnb is 'echt iets voor vrouwen' en vergroot de gelijkheid

5 april 2017 | Thijs Jacobs

Techbedrijven zijn doorgaans het domein van mannen. Zo ook het bestuur van Airbnb, maar in de praktijk blijkt uit cijfers van Airbnb dat vrouwen het bedrijf draaiende houden. 55 procent van de verhuurders blijkt vrouw te zijn. 

Noodzakelijke inkomsten

Een groot deel van de inkomsten via Airbnb wordt ingezet als inkomstenbron of om de hypotheek te betalen. De inkomsten worden zelfs ingezet om een eigen bedrijf op te starten, waardoor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen wordt vergroot. Een groter deel van deze bijverdiensten wordt door vrouwen aan huishoudelijke uitgaven uitgegegeven, zo blijkt uit cijfers van Airbnb die deze maand werden vrijgegeven. Blijkbaar hebben vrouwen de inkomsten nog steeds harder nodig om rond te kunnen komen dan mannen.

62 procent van de alleenstaande moeders wereldwijd die gastvrouw zijn via Airbnb, stelt dat zij hun woning kunnen blijven betalen dankzij de verhuur van woonruimte. Deze maatschappelijke functie van het techbedrijf wordt door velen nog niet onderkend. 

Vrouwen zijn gastvrijer

Zo'n 50.000 vrouwen gebruiken naar schatting de inkomsten van Airbnb om een eigen bedrijf op te starten. Brian Chesky, de topman van Airbnb, wil juist deze positieve kanten van de bemiddelingssite belichten. Gelijkheid is een groot goed, volgens de tech-ondernemer. Bovendien worden vrouwen beter gewaardeerd als 'host': zo'n 60 procent van de 'Superhosts' is vrouw, zo vertelde Chesky tegen CBS. 

Helaas bestaat de raad van bestuur van Airbnb nog voor 100 procent uit mannen...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: