Amsterdam populairste stad tijdens Valentijnsdag

8 februari 2016
Amsterdam populairste stad tijdens Valentijnsdag

Hoe kun je je geliefde beter verrassen met een hotelovernachting dan op Valentijnsdag? Romantische tortelduifjes weten hoe ze aankomende
Valentijnsdag het hart van hun nieuwe of bestaande liefde veroveren. Samen een stad bezoeken, lekker uit eten en natuurlijk slapen in een romantisch hotel. Uit zoekgegevens van Hotels.com™ blijkt dat Nederlanders het meest op de ultieme Valentijnsbestemming Amsterdam hebben gezocht.

*Amsterdam, Londen en Parijs favoriet*
Aan de Amsterdamse grachten worden weer heel wat harten verpand aankomende Valentijnsdag. Nederlanders hebben in de 90 dagen tussen 10 oktober en 7 januari namelijk het meest gezocht op hotels in onze hoofdstad. Het Engelse Londen, dat met Kerst ook al de favoriete bestemming onder Nederlandse reizigers bleek te zijn, is goed voor een tweede plaats. Ook Parijs, de stad van L’Amour, zal zich rond 14 februari weer vullen met verliefde Nederlandse stelletjes.

*Romantische getaways in Nederland*
Wie zegt dat je voor een romantisch uitstapje ver moet reizen? In de top 10 gaat Amsterdam aan kop, maar Rotterdam is goed voor een vierde plaats. Wanneer het donker wordt samen genieten van de mooie Rotterdamse skyline is iets voor de echte romanticus. Op de achtste plaats staat het Limburgse Maastricht; nodig je liefde uit om samen te wandelen langs de Maas of te winkelen in de authentieke binnenstad.

*Liefde kent geen grenzen*
De reislustige Nederlanders kiezen toch ook vaak voor Valentijnsbestemming buiten Nederland. Doordat je ver van huis bent, heb je alle aandacht voor elkaar in steden als Berlijn en Barcelona. Of wat dacht je van weer helemaal verliefd op elkaar worden in het luxe Dubai, de wereldstad New York of het altijd zonnige Bangkok? Als dat geen prachtig Valentijnscadeau is, dan weten wij het ook niet meer.

*Top 10 steden met de meeste zoekopdrachten door Nederlandse reizigers tussen 10 oktober 2015 en 7 januari 2016 met check-in datum tussen 11 en 14 februari 2016*
1. Amsterdam
2. Londen
3. Parijs
4. Rotterdam
5. Berlijn
6. Dubai
7. Barcelona
8. Maastricht
9. New York
10. Bangkok

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws