Apollo Hotel Vinkeveen verder als Leonardo Hotel Vinkeveen

Auteur: Redactie
Mensen 17 november 2021
Apollo Hotel Vinkeveen verder als Leonardo Hotel Vinkeveen

Op 16 november heeft Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam haar naam gewijzigd naar Leonardo Hotel Vinkeveen Amsterdam en gaat hiermee verder onder de vlag van Leonardo Hotels. Wethouder Rein Kroon opende gisteren officieel het vernieuwde hotel door samen met General Manager Arjan de Ridder (links opde foto) symbolisch een lintje door te knippen. Deze re-branding is onderdeel van de uitgebreide herpositionering van alle Apollo Hotels in Nederland.

In 2021 en 2022 worden de Apollo hotels ge-rebrand tot Leonardo Hotels, die geëxploiteerd worden door de Fattal Hotel Group. Dit is één van de snelst groeiende hospitality ondernemingen in Europa. Het traject dat vorig jaar tijdelijk stil kwam te liggen door de internationale impact van Covid-19 wordt nu voortgezet. Hierdoor kunnen de hotels profiteren van de kracht van het Leonardo merk.

Fattal Hotel Group brengt met Leonardo Hotels internationale allure en een bijpassende uitstraling naar Nederland. Voor elk hotel wordt een passende re-branding, inrichting en uniek concept gezocht.

Leonardo Hotel Vinkeveen Amsterdam

Leonardo Hotel Vinkeveen Amsterdam is gelegen aan de Vinkeveense Plassen met eigen haven en privéstrand. Bij binnenkomst valt je oog direct op het indrukwekkende schip wat aan het plafond is bevestigd. Kenmerkend voor het interieur van het hotel zijn de houten latjes; van de front office desk tot aan de hotelkamers, gemaakt van in totaal 600 fruitkistjes. Rechts van de receptie loop je door de wijnkast zo The Harbour Club binnen waar de open keuken met de zes meter lange Raw Bar het hart van het restaurant vormt. “Ruim vier en een half jaar geleden opende we dit restaurant in het gloednieuwe Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam” Aldus General Manager Arjan de Ridder. “Nu mogen we deze prachtige locatie gaan toevoegen aan het portfolio van een van de snelst groeiende internationale hotelketens.” 

Na alle voorbereiding van de afgelopen periode is Arjan blij dat de rode letters van Leonardo Hotels de naast gelegen A2 kleuren. “Naast het feit dat wij als locatie kunnen profiteren van de grote naamsbekendheid van Leonardo Hotels in onder andere Duitsland en UK, maakt deze naamswijziging het merk ook weer een stukje sterker op de nationale markt.” Arjan ziet hier een kans om Vinkeveen zowel international als nationaal nog beter op de kaart te gaan zetten. 

De overname van Apollo Hotels

In 2018 besluit de directie van Apollo Hotels om de keten te verkopen. Fatlla Hotel Group zocht doorgroeimogelijkheden op de Nederlandse markt en nam de bekende hotelketen over. Fattal Hotel Group besluit hun inmiddels bekende merk in Europa, Leonardo Hotels, uit te breiden. De re-branding van de hotels is in volle gang. Begin volgend jaar gaan naar verwachting de overige Apollo Hotels (behalve Apollo Hotel Amsterdam) een re-branding.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws