Arnhemse koepelgevangenis wordt hotel met horeca

25 april 2019 | Thijs Jacobs

Vorig jaar werd bekend dat de Koepelgevangenis in Arnhem werd overgenomen door Ter Steege Gebiedsontwikkeling en Explorius Vastgoedontwikkeling. Gisteren kondigden de bovengenoemde partijen meer nieuws over de invulling van het terrein aan en maken ze hun samenwerking met EHM Group bekend. De karakteristieke monumentale panden, die voorheen dienst deden als gevangenis, krijgen een hotel- en horecabestemming.

De voormalige gevangenis, die in 1886 door Johan Metzelaar werd ontworpen, kent vele levens: van penitentiaire inrichting tot gevangenis, van huis van bewaring tot opvangcentrum. De volgende bestemming is nu ook bekend: de Koepel in Arnhem krijgt een hotel- en horecafunctie.

Aantrekkelijke invulling

Gijs Takkenkamp van Ter Steege Gebiedsontwikkeling: “Toen we in juni 2018 samen met Explorius eigenaar werden van het terrein rondom de Koepelgevangenis, hadden we al een helder beeld wat we ermee wilden doen. De buurt had samen met het Rijk een nota opgesteld met uitgangspunten, die wij natuurlijk als leidraad hebben gebruikt. In de periode erna zijn we benaderd door diverse partijen, die met ons samen willen werken. De plannen van EHM Group om in deze historische gevangenis een horeca- en hotelfunctie te gaan verwezenlijken passen het beste bij het beeld wat wij voor ogen hebben. Namelijk een multifunctioneel woongebied gecombineerd met een aantrekkelijke invulling voor de monumentale gebouwen.”

Niek Broeze van Explorius Vastgoedontwikkeling: “De eigenaren van EHM Group hebben in het verleden vele bijzondere horecaondernemingen ontwikkeld en bestierd. Natuurlijk hebben we vooraf veel en goed gesproken over de mogelijkheden en onmogelijkheden, aangezien we te maken hebben met meerdere gemeentelijke en rijksmonumenten. Daarnaast hechten wij groot belang aan de mening van de buurt en zijn daarom voornemens om samen met EHM Group het participatietraject met de buurt in mei weer op te starten. Wij kijken erg uit naar de samenwerking.”

Wouter Dekker, binnen EHM Group onder meer verantwoordelijk voor ontwikkeling en uitbreiding van de onderneming, geeft aan verheugd te zijn met de aankoop van de Koepelgevangenis. “Onze onderneming is bij uitstek in het leven geroepen om bijzondere hospitality objecten te exploiteren. Geweldig dat het ons is gegund de horecaplannen uit te werken en een iconische pleisterplaats te realiseren, passend in de totaalontwikkeling van Ter Steege en Explorius. We kunnen niet wachten te starten: iets creëren wat mensen verbindt, zowel hotelgasten als lokale bevolking, is ons ultieme doel. Het streven is om de deuren voor het publiek te kunnen openen in het derde kwartaal van 2021.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: