Attentie: we gaan over op IBAN

11 juli 2014
Attentie: we gaan over op IBAN

Vanaf 1 augustus 2014 kun je alleen nog maar geld overmaken naar IBAN (International Bank Account Number) en niet meer naar de 'oude' 9-cijferige of nog kortere rekeningnummers. Deze nieuwe
manier van betalen komt voort uit Europese wetgeving. Geld overmaken online bankieren en via de apps die banken aanbieden, verandert dus ook.

*Wat verandert er vanaf 1 augustus 2014?*
Als je vanaf 1 augustus een overboeking doet, moet je zelf de IBAN invullen van degene aan wie je geld wilt overmaken. De 'oude' rekeningnummers worden dan niet meer automatisch omgezet naar IBAN.

*Is de IBAN van de begunstigde onbekend?*
Neem dan contact op met degene aan wie je geld wilt overmaken. Heb je wel het 'oude' rekeningnummer van de begunstigde? Dan kun je de IBAN opzoeken op bijvoorbeeld https://www.creditcard.nl/iban-converter


*Tip!*
Sla de IBAN op in je adresboek in je internetbankieren-omgeving. De rekeningnummers in je adresboek zijn meestal al omgezet naar IBAN.

*Tip!*
Doe je een nieuwe overboeking? Sla de IBAN direct op in je adresboek. Dan hoef je die bij een volgende overboeking niet meer handmatig in te vullen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws