Avani opent eerste hotel in Nederland

Auteur: redactie
Opening Hotelketens 30 mei 2024
Avani opent eerste hotel in Nederland

Avani Hotels & Resorts, het upscale lifestyle-merk van Minor Hotels, breidt verder uit in Europa met de lancering van  Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel. Gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit het midden van de vorige eeuw, in het Museumkwartier van de stad, biedt dit 163 kamers tellende hotel  langs de gracht een ideale uitvalsbasis voor zowel toeristen als zakenreizigers. Gasten hebben daarnaast de mogelijkheid om te genieten van een aantal unieke ervaringen in Amsterdam die zijn opgezet middels innovatieve samenwerkingen.

Het hotelontwerp is geïnspireerd op de uitgebreide collectie van het Stedelijk Museum en combineert avant-garde met traditionele elementen om een modern en uitnodigend interieur te creëren. Het gebruik van baksteen, voegt een vleugje van Amsterdams architectonische  identiteit toe aan de glanzende glazen gevel die het hotel siert. Binnen weerspiegelen strakke lijnen en praktisch meubilair het functionalisme en rationalisme. Het gebruik van spiegels en gepolijste oppervlakken weergalmen de rust van de kabbelende grachten. De geometrische patronen en blokkleuren van tapijten, tegels en meubels zijn geïnspireerd door kunst van beroemde twintigste eeuwse kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Anni Albers, Gunta Stölzl en Sophie Taeuber, wat de artistieke samensmelting in het design compleet maakt.

Ruimte voor ontspanning

De ruime kamers en suites van Avani zijn geïnspireerd op de jaren zestig en uitgevoerd in warme tinten van terracotta, mosterdgeel en diepbruin, die de tinten in het straatbeeld van Amsterdam weerspiegelen. Verspreid over zeven verdiepingen, sommige met panoramische ramen, zijn de kamers voorzien van alle moderne voorzieningen. Na een dag vol verkenning of vergaderingen kunnen gasten ontspannen met Chromecast TV, yoga beoefenen op de kamer of luisteren naar een podcast via hoogwaardige Bluetooth-luidsprekers. Drankjes en snacks zijn 24/7 beschikbaar en omvatten ook volop gezonde opties, terwijl de 24/7 AvaniFit-gym is uitgerust met cardioapparaten voor een complete workout. Het Vondelpark is vlakbij, met uitstekende hardloop- en wandelroutes.

Avani Eats

Op de begane grond van het hotel bevindt zich een open lobbylounge die leidt naar The Pantry, het grab-and-go eetconcept van Avani. 's Ochtends kunnen gasten genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met  à la minute bereide warme gerechten, gezonde snacks, veganistische hapjes, lokale gebakjes en smoothies. In de warmere maanden biedt het buitenterras uitzicht op een groene binnentuin en worden hartige hapjes en zoete lekkernijen geserveerd.

Unieke stadservaringen

Avani Museum Quarter Amsterdam werkt samen met lokale pioniers om tours te creëren die de speelse kant van Amsterdam belichten. In samenwerking met een van de stadsinfluencers en oprichtster van Girls Who Magazine, nodigt de dynamische Street Art Tour gasten uit om de authentieke wijken van Amsterdam te verkennen op zoek naar verborgen straatkunst.. In de zomermaanden kunnen sportieve gasten door de grachten suppen met Canal SUP, waarbij ze stoppen voor pizza en lokaal bier of afkoelen bij een zwemplek. Avani-gasten kunnen een van de nieuwste wellness-trends ervaren met THIS.IS.EDEN, een Amsterdams initiatief dat dans combineert met meditatie, begeleid door elektronische beats via individuele headsets in een ‘silent disco’-opzet. Deze sessies worden gehouden in de groene parken, dakterrassen of clubs van Amsterdam en bieden een unieke kans om de focus van de geest naar het lichaam te verleggen door middel van dynamische bewegingstechnieken.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws