Badhotel Domburg viert 150-jarig bestaan

1 juni 2016
Badhotel Domburg viert 150-jarig bestaan

Badhotel Domburg viert eind deze maand haar 150-jarig bestaan. Van zaterdag 25 juni tot en met woensdag 29 juni biedt het hotel een
gevarieerd jubileumprogramma voor de hotelgasten, maar zeker ook voor belangstellenden uit de omgeving.

*Historie*
Welgestelde adel, Russische grootvorsten, Duitse prinsessen en kunstenaars als Jan Toorop en Piet Mondriaan; wie in de historie duikt ontdekt dat Domburg al vroeg op de kaart stond als badplaats met allure, gezonde zeelucht en magische vergezichten. Wie een blik op de zee werpt, kan zich direct de inspiratie voorstellen die schilders hier aan het begin van de 20ste eeuw opdeden. Ook anno 2016 is Domburg een badplaats die verleidt en bekoort. In ieder seizoen weten tal van gasten, uit binnen- en buitenland, de weg naar Domburg te vinden.

*Jubileumjaar*
Eind juni gonst het van de activiteiten in en rond het 150-jarige Badhotel, van een Zeeuwse kunstbeurs tot een fotoworkshop en vliegerfestival. Verder is ter gelegenheid van het feestelijke jubileum een mooie film gemaakt, met het thema ‘Als ik een gast was…’. In deze film vertellen de eigen hotelmedewerkers wat zij van een hotel zouden verwachten. De film is nu al te bekijken via de website van het hotel.

*Gastvrijheid en gastronomie*
Het Badhotel bestaat sinds 1866. In het hotel is de grandeur van lang vervlogen tijden voelbaar. Het hotel werkt in een lange traditie, waarin gastvrijheid en gastronomie gecombineerd wordt met de weldaad van persoonlijk contact. Het hotel ligt vrijwel aan de voet van de duinen, tegen het bos. Het strand en de heerlijke Zeeuwse zeewind is altijd dichtbij. Het centrum van de gezellige badplaats is op loopafstand. Een ideale setting dus voor een vakantie of een paar dagen ‘ertussenuit’. Het hotel biedt royale hotelkamers, vergaderfaciliteiten, een grand café, strandpaviljoen en gastronomisch restaurant. In de recent geopende SPA Domburg ervaren gasten de weldadige kracht van Zeeland.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws