Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

12 november 2018 | Thijs Jacobs

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze eten en drinken.

Ruth Engels (derde van rechts op de foto), Food & Beverage manager bij INK. Hotel in Amsterdam en afgelopen jaar uitgeroepen tot F&B Professional of the Year, vindt dat één van de interessantste aspecten van haar vak: je verdiepen in andere culturen en daarmee kunnen inspelen op de behoeftes van gasten.

Passie voor het vak

Ruth werd bij de uitreiking van de award tijdens het jaargala van de AF&BM door de jury geroemd om haar passie voor het vak. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt en doet ademt F&B. Ze deelt haar kennis graag met haar team en ze staat tussen de mensen. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn-spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven", aldus juryvoorzitter Maarten Wessels (op de foto achter Ruth).

Stokje overdragen

Ruth heeft haar titel als F&B Professional of the Year nu bijna een jaar lang trots gedragen en ze heeft laten zien dat ze een ware ambassadeur is voor het vak. Begin volgend jaar zal zij het stokje over moeten dragen. Maar aan wie? Wie is die Food & Beverage manager die gastheer/gastvrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. “Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt!”, aldus René Giel.

Ben jij of ken jij de gepassioneerde Food & Beverage professional die het verdient om het stokje over te nemen van Ruth? Maak je nominatie dan kenbaar door het nominatieformulier in te vullen op de AF&BM website (https://bit.ly/2PiC6SV). Dit kan tot 5 december. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM.
Op 10 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst bij de Mariënhof in Amersfoort, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Verkiezingsstrijd

De tien genomineerden zullen zich vanaf 17 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Uiteraard weegt het aantal stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.

Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 9 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale.

Finale

De drie finalisten krijgen op 18 januari 2019 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit onder andere; Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Ruth Engels, zal de  prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een presentatie en rondleiding en met elkaar bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Jaargala

Tijdens het jaargala van de AF&BM op 2 februari 2019 wordt bekend gemaakt wie de titel ‘F&B Professional of the Year 2019’ verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden.

Het verloop van de verkiezingsstrijd nog even op een rij:

5 december: uiterlijke datum waarop je jezelf of vakgenoten kunt nomineren

10 december: AF&BM themabijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt

17 december tot 9 januari: stemmen op jouw favoriet

9 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt

18 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury

2 februari – Uitreiking F&B Professional of the Year 2019 award tijdens het AF&BM jaargala

Meer info: www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: